Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-08-12 IZ BANKE HRANE APELOVALI
Ukovići Potrebna pomoć Ukovićima
Dan - novi portal
Vo­lon­te­ri hu­ma­ni­tar­ne fon­da­ci­je Ban­ka hra­ne ape­lo­va­li su za po­moć po­ro­di­ci Er­mi­na Uko­vi­ća, ko­ji sa su­pru­gom i pe­to­ro dje­ce ži­vi u pod­sta­nar­skom sta­nu u pod­go­rič­kom na­se­lju Ko­nik. Ka­ko na­vo­de, po­ro­di­ca je po­seb­no u lo­šoj ma­te­ri­jal­noj si­tu­a­ci­ji ot­ka­ko je Er­min pro­šle go­di­ne do­ži­vio sa­o­bra­ćaj­nu ne­zgo­du, u ko­joj je za­do­bio te­ške tje­le­sne po­vre­de ko­je su ga mje­se­ci­ma ve­za­le za kre­vet.
– Er­min je na­kon ude­sa ne­po­kre­tan, ima šip­ku u no­zi, iz­gu­bio je mno­go kr­vi, sva­ki dan do­la­zi pa­tro­na­ža da ga pre­vi­ja. Usko­ro će mo­ra­ti na još jed­nu ope­ra­ci­ju. Uz to je i di­ja­be­ti­čar i pri­ma in­su­lin če­ti­ri pu­ta dnev­no – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Ova broj­na po­ro­di­ca je pri­ma­la so­ci­jal­nu po­moć, a sa­da ras­po­la­že sa sve­ga 193 eura, ko­je maj­ka Sel­ma­na ostva­ru­je po osno­vu ro­đe­nja tro­je i vi­še dje­ce i 15 go­di­na pri­ja­vlji­va­nja na bi­ro ra­da.
– Od tog nov­ca ku­pu­ju hra­nu, lje­ko­ve i pla­ća­ju stan u iz­no­su od 50 eura. Do­ma­ćin­stvo či­ne ro­do­te­lji, pe­to­ro dje­ce (dvo­je ži­vi sa­mo­stal­no), sna­ha, unu­ka, a usko­ro će im se pri­dru­ži­ti još jed­no unu­če. Po­ro­di­ca Uko­vić ne­ma osnov­ne stva­ri u ku­ći. Kre­vet na ko­me le­ži bo­le­snik slo­mljen je (da­ska je po­sta­vlje­na is­pod nje­ga), a ni osta­li čla­no­vi do­ma­ćin­stva ne­ma­ju bo­lji. Po­tre­ban im je i or­mar, su­do­pe­ra, špo­ret, ma­ši­na za veš, gar­de­ro­ba, obu­ća – sa­op­šte­no je iz Ban­ke hra­ne.
Iz te ora­ni­za­ci­je su za­mo­li­li sve ko­ji mo­gu da po­mog­nu u skla­du sa mo­guć­no­sti­ma. Po­ro­di­ci Uko­vić je po­treb­na gar­de­ro­ba, obu­ća, škol­ski pri­bor, tor­be, knji­ge. U po­ro­di­ci je do sa­da bi­lo dvo­je dje­ce škol­skog uz­ra­sta, a od sep­tem­bra će im se pri­dru­ži­ti i naj­mla­đa kćer­ka Ne­la.
Ži­ro ra­čun za po­moć je kod So­si­je­te že­ne­ral ban­ke 550-0105000040092-47 na ime Asa­no­vić Sel­ma­na. Svi ko­ji že­le po­mo­ći mo­gu po­zva­ti Ban­ku hra­ne na broj te­le­fo­na 069-495-680, kon­takt po­ro­di­ce mo­gu do­bi­ti i pu­tem mej­la ban­ka­hra­nepg@gmail.com ili u in­bok­su fej­sbuk stra­ni­ce.
A.O.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"