Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2016-05-29 U BEOGRADU ODRŽAN PRVI REGIONALNI MOLITVENI DORUČAK
Nema napretka bez pomirenja
Dan - novi portal
Pr­vi re­gi­o­nal­ni mo­li­tve­ni do­ru­čak, ko­ji je oku­pio vi­še od 200 lju­di iz svi­je­ta i re­gi­o­na, kao i go­ste iz SAD, odr­žan je u Be­o­gra­du. Te­ma do­ruč­ka bi­la je „Lju­bi bli­žnjeg svog" i to je još jed­na ini­ci­ja­ti­va Sr­bi­je ko­ja se od­no­si na re­gi­o­nal­no po­mi­re­nje i pro­du­blji­va­nje od­no­sa sa­ dr­ža­va­ma u re­gi­o­nu i svi­je­tu. Re­gi­o­nal­nom mo­li­tve­nom do­ruč­ku, ko­ji je or­ga­ni­zo­va­la Skup­šti­na Sr­bi­je, pri­su­stvo­va­li su i pred­stav­ni­ci nje­mač­kog Bun­de­sta­ga, evrop­skog par­la­men­ta, kao i pred­stav­ni­ci ze­ma­lja u re­gi­o­nu.
Za­jed­nič­ka po­ru­ka uče­sni­ka je da tre­ba ši­ri­ti mir i to­le­ran­ci­ju i po­bolj­ša­ti sa­rad­nju me­đu dr­ža­va­ma.
Pot­pred­sjed­nik Skup­šti­ne Sr­bi­je u pret­hod­nom sa­zi­vu Vla­di­mir Ma­rin­ko­vić za­hva­lio je svi­ma, a na­ro­či­to go­sti­ma iz SAD.
-Ovo je ja­ko va­žan do­ga­đaj za Sr­bi­ju i re­gi­on, a glav­ni cilj je da za­jed­no iz­gra­di­mo mo­sto­ve iz­me­đu dr­ža­va za­pad­nog Bal­ka­na i na­ro­da i da iz­gra­di­mo no­vu po­li­ti­ku po­mi­re­nja- re­kao je Ma­rin­ko­vić.
Kon­gre­smen SAD Ro­bert Ader­holt iz­ra­zio je za­do­volj­stvo zbog pri­su­stva mo­li­tve­nom do­ruč­ku, pod­sje­tiv­ši da je je­dan ta­kav do­ga­đaj odr­žan u fe­bru­a­ru ove go­di­ne u Va­šing­to­nu.
Pre­ma ri­je­či­ma mi­ni­stra za rad, za­po­šlja­va­nje bo­rač­ka i so­ci­jal­na pi­ta­nja Alek­san­dra Vu­li­na, po­li­ti­ka Sr­bi­je je da sa svo­jim su­sje­di­ma ima naj­bo­lju ko­mu­ni­ka­ci­ju i do­bre od­no­se, te da či­tav re­gi­on bu­de pri­mjer ka­ko raz­li­či­ti na­ro­di mo­gu da sa­ra­đu­ju i pro­na­la­ze za­jed­nič­ke in­te­re­se.
-Naš od­nos pre­ma su­sje­di­ma bi­će sr­da­čan i otvo­ren. S ve­li­kim na­po­rom smo po­sti­gli po­li­tič­ku sta­bil­nost, i mi smo pri­mjer ka­ko ona do­vo­di do eko­nom­ske sta­bil­no­sti. Ta­ko će­mo na­sta­vi­ti da se po­na­ša­mo- po­ru­čio je Vu­lin.
Al­ban­ski po­sla­nik Fat­mir Me­di­ju is­ta­kao je da ni­šta do­bro ni­je do­ni­je­lo po­na­ša­nje ka­da se upi­ra­lo pr­stom i ka­da smo jed­ni dru­ge op­tu­ži­va­li.
-Mi smo ov­dje da raz­go­va­ra­mo o sa­rad­nji i pro­spe­ri­te­tu re­gi­o­na. Ne­ma­mo bu­duć­nost uko­li­ko ne ra­di­mo za­jed­no i za­to mi je ve­o­ma dra­go što sam u Be­o­gra­du i že­lio bih da se po­no­vo vra­tim- re­kao je Me­di­ju.
Do­ru­čak je or­ga­ni­zo­van u Pa­la­ti Sr­bi­ja.M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"