Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2016-05-30 NIKŠIĆANI ZABRINUTI ZBOG KVALITETA VODE SA GRADSKOG VODOVODA
Konjska dlaka iz česme
Dan - novi portal
NIK­ŠIĆ – Na­kon go­to­vo de­se­to­go­di­šnje pa­u­ze opet je u Nik­ši­ću ak­tu­e­li­zo­va­na pri­ča oko po­ja­ve pa­ra­zi­ta „konj­ska dla­ka” u vo­di sa grad­skog vo­do­vo­da. Ne­zva­ni gost je ovog pu­ta pro­na­đen u na­se­lju Pi­la­na, či­je sta­nov­ni­štvo od su­bo­te po­sli­je­pod­ne ne ko­ri­sti vo­du za pi­će sa grad­skog vo­do­vo­da. Pre­ma ri­je­či­ma Dar­ka Mr­va­lje­vi­ća, u či­jem je do­ma­ćin­stvu na­đe­na „konj­ska dla­ka”, u pro­te­kla dva da­na u nji­ho­voj ku­ći ni­ko ni­šta ne je­de, ni­ti pi­je, a i kom­ši­je su za­bri­nu­te ka­da će iz nji­ho­vih če­sa­ma po­te­ći ne­zva­ni go­sti.
– U su­bo­tu oko po­dne­va dok sam sa kom­ši­jom is­pi­jao ka­fu na te­ra­si is­pred ku­će, moj sin Pe­tar ko­ji ima če­ti­ri go­di­ne igrao se u dvo­ri­štu. U jed­nom tre­nut­ku od­vr­nuo je sla­vi­nu na če­smi is­pred ku­će i počeo da pe­re ru­ke. Ko­ji mi­nut kasnije spa­zio sam ga u bli­zi­ni tro­to­a­ra ka­ko čud­no gle­da u jed­nu tač­ku i ko­men­ta­ri­še: „Ta­ta ovo mr­da”. Ne zna­ju­ći o če­mu se ra­di ustao sam i upu­tio se ka nje­mu. Po­sma­trao sam „ži­vo­ti­nju” ka­ko se ko­pr­ca na be­to­nu, ne zna­ju­ći da li je in­sekt, pa­ra­zit ili ne­što tre­će. Upi­tao sam ga: si­ne, oda­kle ti ovo? Od­go­vrio je da mu se to dok je prao ru­ke na če­smi za­mo­ta­lo oko pr­sti­ju. Ne vje­ru­ju­ći sop­stve­nim oči­ma da se to stvo­re­nje du­go tri­de­se­tak san­ti­me­ta­ra umo­ta­lo u krug, na­lik dug­me­tu, po­lio sam ga vo­dom, na­kon če­ga se raz­mo­ta­lo. Kom­ši­ja mi je ob­ja­snio da je ri­ječ o pa­ra­zi­tu u na­ro­du po­zna­ti­jem kao „konj­ska dla­ka” i da se pri­je par go­di­na po­ja­vio u Bo­tu­nu, Ze­ti, ali i u Nik­ši­ću – pri­ča Mr­va­lje­vić, ko­ji je ne­zva­nog go­sta sta­vio u te­glu sa vo­dom.
– Po­zvao sam nad­le­žne iz Vo­do­vo­da da do­đu i is­pi­ta­ju kva­li­tet vo­de za pi­će, ka­ko sa­ni­tar­ni, ta­ko i bak­te­ri­o­lo­ški. Gra­đa­ni­ma sa­vje­tu­jem da ne ko­ri­ste vo­du za pi­će sa grad­skog vo­do­vo­da, bar dok se ne ob­ja­ve re­zul­ta­ti o is­prav­no­sti. Si­tu­a­ci­ja je za­bri­nja­va­ju­ća, a s ob­zi­rom na to da gra­đa­ni ne zna­ju ka­kav je pa­ra­zit u pi­ta­nju i ne zna­ju nje­go­vu štet­nost za ljud­ski or­ga­ni­zam pi­ta­mo se sa­mo ka­ko se raz­mno­ža­va i da li ga je pre­ko lar­ve vo­dom mo­gu­će uni­je­ti u or­ga­ni­zam – pi­ta Mr­va­lje­vić.
On po­ja­šnja­va da su u su­bo­tu po­sli­je­pod­ne do­la­zi­li pred­stav­ni­ci Vo­do­vo­da, ali on ni­je bio kod ku­će. Nje­gov kom­ši­ja im nije do­zvo­lio da od­ne­su te­glu sa pa­ra­zi­tom dok ne uzmu uzor­ke vo­de.
– Ni­je sa­mo mo­ja po­ro­di­ca u opa­sno­sti, svi pi­je­mo istu vo­du. Kom­ši­je sam oba­vi­je­stio o do­ga­đa­ju, a jav­nost oba­vje­šta­vam po­sred­stvom me­di­ja i upo­zo­ra­vam da ne pi­ju vo­du – po­ru­ču­je Mr­va­lje­vić.
L.N.


Če­ka­ju do­dat­ne ana­li­ze

Po­vo­dom ovog slu­ča­ja „Dan” je kon­tak­ti­rao sa­ni­tar­nu in­spek­ci­ju, kao i nad­le­žne u Ve­te­ri­nar­skoj sta­ni­ci. U Vo­do­vo­du tvr­de da gre­ška ni­je do njih.
Ru­ko­vo­di­lac slu­žbe Vo­do­vo­da Vla­do Pe­ro­vić ka­že da su upo­zna­ti sa si­tu­a­ci­jom i da su pred­stav­ni­ci Slu­žbe za mi­kro­bi­o­lo­gi­ju iz Pod­go­ri­ce, pri In­sti­tu­tu za jav­no zdra­vlje, uze­li uzo­rak vo­de sa če­sme kod po­ro­di­ce Mr­va­lje­vić i još ne­ko­li­ko okol­nih do­ma­ći­na.
– Oče­ku­je­mo da re­zul­ta­ti ana­li­ze bu­du go­to­vi u na­red­nih dan-dva ka­da će se i zna­ti da li je vo­da bak­te­ri­o­lo­ški is­prav­na – ka­že Pe­ro­vić, na­gla­siv­ši da in­sti­tu­ci­ja pet­na­e­sto­dnev­no oba­vlja ana­li­zu vo­de na de­se­tak ključ­nih lo­ka­ci­ja u gra­du i u pri­grad­skim na­se­lji­ma. Ka­že da je po­sled­nja ana­li­za oba­vlje­na 26. ma­ja, a na­la­zi su bi­li ured­ni.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"