Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2016-05-28 UTVRĐENO DA JE MUP PREKRŠIO ZAKON
Konjević Sud poništio registraciju DANU Sudija Upravnog suda Biserka Bukvić donijela je odluku da je tužba osnovana i da MUP nije u skladu sa članom 241 Zakona o opštem upravnom postupku odlučio o zahtjevu CANU
Dan - novi portal
Uprav­ni sud je do­nio pre­su­du ko­jom se usva­ja tu­žba Cr­no­gor­ske aka­de­mi­je na­u­ka i umjet­no­sti (CA­NU) pro­tiv Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va (MUP) ko­jom tra­že da se po­ni­šti nji­ho­vo rje­še­nje o re­gi­stra­ci­ji tzv. Du­kljan­ske aka­de­mi­je na­u­ka i umjet­no­sti zbog kr­še­nja Za­ko­na o uprav­nom po­stup­ku i na­lo­žio da to ura­de u ro­ku od 30 da­na. Su­di­ja Uprav­nog su­da Bi­ser­ka Bu­kvić, ko­ja je vo­di­la po­stu­pak na sjed­ni­ci 11. ma­ja, do­ni­je­la je od­lu­ku da je tu­žba osno­va­na i da tu­že­ni or­gan MUP ni­je u skla­du sa čla­nom 241 Za­ko­na o op­štem uprav­nom po­stup­ku od­lu­čio o za­htje­vu CA­NU.
– CA­NU je u tu­žbi na­veo da je MUP upi­sao u re­gi­star ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja tzv. DA­NU i ti­me pro­u­zro­ko­vao iz­vr­še­nje kri­vič­nog dje­la zlo­up­tre­bom slu­žbe­ne du­žno­sti i ne­sa­vje­snim vr­še­njem po­slo­va. Zbog to­ga je pod­nio kri­vič­nu pri­ja­vu vr­hov­nom dr­žav­nom tu­ži­o­cu pro­tiv MUP-a i pod­ne­sak Uprav­noj in­spek­ci­ji, pi­še u od­lu­ci Uprav­nog su­da o raz­lo­zi­ma tu­žbe.
CA­NU je, ka­ko se na­vo­di u od­lu­ci Upra­vanog su­da, na­kon ig­no­ri­sa­nja MUP-a de­vet mje­se­ci, a po­sli­je in­ter­ven­ci­je uprav­ne in­spek­ci­je i Za­štit­ni­ka imo­vin­sko-prav­nih in­te­re­sa, do­nio spor­no rje­še­nje ko­jim je kao neo­sno­van od­bi­jen nji­hov pred­log za po­ni­šte­nje.
– Tu­že­ni or­gan je u od­go­vo­ru na tu­žbu is­ta­kao da je rje­še­nje MUP-a od 5. ma­ja 2014. go­di­ne o re­gi­stra­ci­ji tzv. DA­NU, do­ni­je­to sa­gla­sno Za­ko­nu o ne­vla­di­nim or­ga­ni­za­ci­ja­ma i Usta­vu, ko­jim je za­ga­ran­to­va­na slo­bo­da udru­ži­va­nja, bez odo­bre­nja, uz upis kod nad­le­žnog or­ga­na. Sma­tra se da se kon­kret­na prav­na si­tu­a­ci­ja ne mo­že pod­ve­sti ni pod je­dan od slu­ča­je­va pro­pi­sa­nih čla­nom 260 Za­ko­na u uprav­nom po­stup­ku, pi­še u pre­su­di Uprav­nog su­da.
CA­NU je Uprav­nom su­du pod­nio do­ka­ze, rje­še­nje MUP-a, pre­po­ru­ku za­šti­ti­ni­ka ljud­skih pra­va i slo­bo­da i za­pi­snik uprav­ne in­spek­ci­je u spi­si­ma pred­me­ta.
Za­štit­nik ljud­skih pra­va i slo­bo­da Šuć­ko Ba­ko­vić oci­je­nio je sre­di­nom ja­nu­a­ra da je tu­žba CA­NU osno­va­na i da im je MUP one­mo­gu­ćio Usta­vom i za­ko­nom ga­ran­to­va­na pra­va, po­što de­vet mje­se­ci na­kon pod­no­še­nja pred­lo­ga ni­je ogla­sio ni­štav­nim rje­še­nje o tzv. DA­NU.
Vr­hov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo (VDT) u de­cem­bru, a Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo sre­di­nom no­vem­bra, od­ba­ci­li su kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv mi­ni­stra unu­tra­šnjih po­slo­va Ra­ška Ko­nje­vi­ća zbog sum­nje da je zlo­u­po­tri­je­bio slu­žbe­ni po­lo­žaj pri­li­kom re­gi­stra­ci­je tzv. Du­kljan­ske aka­de­mi­je na­u­ka i umjet­no­sti. CA­NU je 23. sep­tem­bra pod­nio kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Ko­nje­vi­ća zbog ne­za­ko­ni­tog upi­sa DA­NU u re­gi­star ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja i po­red za­kon­ske za­bra­ne sa­dr­ža­ne u Za­ko­nu o uprav­nom po­stup­ku.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"