Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2016-05-25 MINISTARSTVO ZDRAVLJA NAREDIO KONTROLU ODSUSTVA SA POSLA U KLINIČKOM CENTRU ZA TRI MJESECA
KCCG Šegrtu sumnjiva bolovanja 1.083 zaposlena Iz Fonda za zdravstveno osiguranje saopšteno je da je lani za bolovanja zaposlenih u Crnoj Gori potrošeno 5.670.000 eura, odnosno 15 procenata više u odnosu na 2014. godinu ili više od pola miliona
Dan - novi portal
Iz Mi­ni­star­stva zdra­vlja za „Dan” je po­tvr­đe­no da će zah­ti­je­va­ti od Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re (KCCG) da oba­vi kon­tro­lu zbog bo­lo­va­nja 1.083 za­po­po­sle­nih u pr­va tri mje­se­ca ove go­di­ne i da iz­rek­nu ka­zne uko­li­ko se utvr­di da ni­je­su po­što­va­ni pra­vil­ni­ci o pro­pi­si­va­nju pri­vre­me­nih spri­je­če­nosti za rad. Di­rek­tor Kli­nič­kog cen­tra Ran­ko La­zo­vić je u ne­ko­li­ko na­vra­ta sa­op­šta­vao da sa po­sla u toj usta­no­vi pro­sječ­no od­su­stvu­je od 300 do 350 me­di­ci­na­ra i da je to ve­li­ki pro­blem za oba­vlja­nje po­sla. La­zo­vić je upo­zo­rio da za tu na­mje­nu od­la­zi mno­go sred­sta­va, što pred­sta­vlja pro­blem za zdrav­stve­ni si­stem.
– Od Kli­nič­kog cen­tra će se zah­ti­je­va­ti od­go­va­ra­ju­ća pro­vje­ra i u za­vi­sno­sti od tih re­zul­ta­ta bi­će pred­u­ze­te za­ko­nom pro­pi­sa­ne mje­re, na­gla­ša­va­ju iz Mi­ni­star­stva zdra­vlja.
„Dan” je pre­kju­če ob­ja­vio da je Mi­ni­star­stvo zdra­vlja su­spen­do­va­lo i nov­ča­no ka­zni­lo 19 lje­ka­ra iz Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca, Op­šte bol­ni­ce u Be­ra­na­ma i Do­ma zdra­vlja u Bi­je­lom Po­lju zbog ne­za­ko­ni­tog pro­pi­si­va­nja bo­lo­va­nja pa­ci­jen­ti­ma. Iz re­so­ra na či­jem če­lu je mi­ni­star zdra­vlja Bu­di­mir Še­grt za „Dan” su sa­op­šti­li da su to­kom 2015. i 2016. go­di­ne eks­ter­nom pro­vje­rom nad­zi­ra­li pro­pi­si­va­nje bo­lo­va­nja u zdrav­stve­nim usta­no­va­ma. Iz Fon­da za zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje sa­op­šte­no je da je la­ni za bo­lo­va­nja za­po­sle­nih u Cr­noj Go­ri po­tro­še­no 5.670.000 eura, od­no­sno 15 pro­ce­na­ta vi­še u od­no­su na 2014. go­di­nu ili vi­še od po­la mi­li­o­na. Rad­ni­ci su, pre­ma po­da­ci­ma Fon­da, po­je­di­nač­no naj­du­že od­su­sto­va­li sa rad­nog mje­sta zbog du­šev­nih po­re­me­ća­ja i tu­mo­ra, dok je po­vre­da naj­če­šći raz­log za oprav­da­no od­su­stvo sa po­sla.
– Iz Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca, Do­ma zdra­vlja Bi­je­lo Po­lje i Op­šte bol­ni­ce Be­ra­ne, Mi­ni­star­stvo zdra­vlja je oba­vi­je­šte­no o po­kre­nu­tim di­sci­plin­skim po­stup­ci­ma i iz­re­če­nim nov­ča­nim ka­zna­ma. Pro­tiv 15 lje­ka­ra Do­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca vo­đen je di­sci­plin­ski po­stu­pak, me­đu nji­ma je tro­je su­spen­do­va­no, a za 12 je iz­re­če­na nov­ča­na ka­zna. U bol­ni­ci u Be­ra­na­ma nov­ča­no su ka­žnje­na dva lje­ka­ra, kao i u Do­mu zdra­vlja u Bi­je­lom Po­lju – sa­op­šte­no je iz Mi­ni­star­stva zdra­vlja.
Oni na­gla­ša­va­ju da je eks­ter­nom pro­vje­rom struč­nog ra­da, ko­ju je vr­ši­lo Mi­ni­star­stvo zdra­vlja, kon­tro­li­sa­na pri­mje­na tog pra­vil­ni­ka, a po­seb­no pri­mje­na kri­te­ri­ju­ma di­jag­no­stič­kog mi­ni­mu­ma i od­re­đi­va­nja tra­ja­nja spri­je­če­no­sti za rad.
– Pro­vje­ra kva­li­te­ta struč­nog ra­da vr­ši se kao in­ter­na i eks­ter­na pro­vje­ra, a pod­ra­zu­mi­je­va pro­cje­nu i mje­re­nje is­pu­nje­no­sti pro­pi­sa­nih uslo­va ra­da za pru­ža­nje zdrav­stve­ne za­šti­te, pri­mje­ne utvr­đe­nih stan­da­rda kva­li­te­ta, sma­nji­va­nje ne­že­lje­nih, ne­po­treb­nih i neo­d­go­va­ra­ju­ćih pro­ce­sa i pred­u­zi­ma­nja mje­ra struč­nog usa­vr­ša­va­nja i kon­ti­nu­i­ra­ne edu­ka­ci­je zdrav­stve­nih rad­ni­ka i zdrav­stve­nih sa­rad­ni­ka – do­da­ju iz tog re­so­ra.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"