Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-05-30 fleš
Dan - novi portal
Po­tvr­đe­na op­tu­žni­ca za kra­đu stru­je

Pred­sjed­nik vi­je­ća Vi­šeg su­da u Bi­je­lom Po­lju Ra­do­slav Ko­na­tar po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Plje­vlji­ma pro­tiv Velj­ka Osto­ji­ća (36) iz tog gra­da zbog kri­vič­nog dje­la te­ška kra­đa iz čl. 240 st. 2 u ve­zi st.1 Kri­vič­nog za­ko­ni­ka Cr­ne Go­re. Okri­vlje­nom Osto­ji­ću je sta­vlje­no na te­ret da je u pe­ri­o­du od 17.8.2015. do 17.11.2015.go­di­ne u svom ka­fe-ba­ru ,,Pa­ra­di­zo”, ko­ji se na­la­zi na Ža­blja­ku, otu­đio elek­trič­nu ener­gi­ju vri­jed­nu 4.167,09 eura, vla­sni­štvo Elek­tro­pri­vre­de Cr­ne Go­re a.d. Nik­šić. On je uklo­nio si­gur­no­sni vi­jak is­pod plom­be na bro­ji­lu i ošte­tio plom­bu. Na zad­njoj stra­ni bro­ji­la od­lo­mio je dr­ža­če po­klop­ca, ta­ko da na­ve­de­no bro­ji­lo ni­je ured­no re­gi­stro­va­lo utro­še­nu elek­trič­nu ener­gi­ju za dvi­je struj­ne fa­ze.M.N.


Na­sr­nu­li na Fran­cu­ze

Su­di­ja za is­tra­gu Osnov­nog su­da u Ko­la­ši­nu od­re­dio je pri­tvor do 30 da­na Mar­ku S. Me­do­je­vi­ću (24), zva­nom Fu­ke, i Sre­te­nu B. Pa­le­vi­ću (23) zbog raz­boj­ni­štva. U pred­lo­gu za od­re­đi­va­nje pri­tvo­ra osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca na­ve­de­no je da su ta dvo­ji­ca Ko­la­ši­na­ca 22. ma­ja ove go­di­ne, po­la sa­ta po­sli­je po­no­ći, u bli­zi­ni auto­bu­ske sta­ni­ce po­ku­ša­li da otu­đe imo­vi­nu dvo­ji­ce fran­cu­skih dr­ža­vlja­na.
–Okri­vlje­ni su dr­ve­nom mot­kom na­sr­nu­li na dvo­je Fran­cu­za, uda­ra­ju­ći ih pri­tom no­ga­ma i ru­ka­ma po ti­je­lu, zah­ti­je­va­ju­ći da im pre­da­ju no­vac. Pri­tom su im upu­ći­va­li pri­jet­nje da će ih za­kla­ti ta­ko što su ru­ka­ma pre­la­zi­li pre­ko vra­ta. Ošte­će­ni su po­bje­gli pre­ma ho­te­lu „Lip­ka“, gdje ih je za­šti­ti­lo obez­bje­đe­nje, a slu­čaj je pri­ja­vljen po­li­ci­ji, ko­ja je ubr­zo uhap­si­la okri­vlje­ne – na­ve­de­no je u na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge.M.N.


U pri­tvo­ru zbog puc­nja­ve

Su­di­ja za is­tra­ge bje­lo­polj­skog Vi­šeg su­da Va­nja Ra­ko­njac od­re­di­la je pri­tvor do 30 da­na Baj­ra­mu Đon­ba­lja­ju (84) iz Pla­va zbog kri­vič­nog dje­la ubi­stvo u po­ku­ša­ju. Isto­vre­me­no je do­ni­je­to i rje­še­nje o po­kre­ta­nju is­tra­ge.
Đon­ba­ljaj je okri­vljen da je 23. ma­ja, oko 11.30, u ka­fi­ću „Evro­pa” u Pla­vu pu­cao na su­gra­đa­ni­na Ismeta Re­dže­pa­gića (77). Po­vri­je­đe­ni Re­dže­pa­gić je pre­ba­čen u Op­štu bol­ni­cu u Be­ra­na­ma, a Đon­ba­ljaj je ubr­zo li­šen slo­bo­de. Na­kon to­ga mu je u Vi­šem tu­ži­la­štvu u Bi­je­lom Po­lju od­re­đe­no za­dr­ža­va­nje do 72 sa­ta.
Pre­ma ne­zva­nič­nim in­for­ma­ci­ja­ma, raz­log ob­ra­ču­na su ne­ri­je­še­ni imo­vin­ski od­no­si, tač­ni­je sva­đa oko grob­nog mje­sta na ov­da­šnjem gro­blju.
U Op­štoj bol­ni­ci u Be­ra­na­ma ne­zva­nič­no nam je sa­op­šte­no da je Re­dže­pa­gić van ži­vot­ne opa­sno­sti iako ima osam ustrel­nih ra­na.
–Je­dan me­tak po­go­dio ga je u pred­je­lu grud­nog ko­ša, a dru­gi je za­vr­šio u tr­bu­šnoj du­plji. Če­ti­ri met­ka su za­vr­ši­la u nje­go­voj li­je­voj no­zi, u pred­je­lu bu­ti­ne, a po je­dan me­tak u obje ru­ke – ka­za­li su nam ra­ni­je u be­ran­skoj bol­ni­ci.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"