Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-05-30 POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV UHAPŠENIH U AKCIJI „MAK”
Švercovali narkotike
Dan - novi portal
Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo po­di­glo je op­tu­žni­cu pro­tiv 14 li­ca ko­ja su uhap­še­na u za­jed­nič­koj ak­ci­ji cr­no­gor­ske i hr­vat­ske po­li­ci­je ko­jom je pre­sje­čen me­đu­na­rod­ni šverc ve­li­kih ko­li­či­na raz­li­či­tih nar­ko­ti­ka. Op­tu­žni­ca je po­dig­nu­ta pro­tiv Du­ška Mar­ti­no­vi­ća, De­ja­na Ja­bla­na, Igo­ra Vu­šu­ro­vi­ća, Va­sa Pe­ro­vi­ća, De­ja­na Ru­to­vi­ća, Bran­ka Sta­ni­ši­ća, Mi­la­na Ma­ri­ća, Jo­va Mar­ti­no­vi­ća, Mar­ka Ša­ko­vi­ća, Ma­ljo­te Đu­ra­še­vi­ća, Želj­ka Vu­ja­či­ća, Želj­ka Vu­jo­vi­ća, Zlat­ka Ro­ma­no­vi­ća i Jo­nu­za Ha­dži­be­ti­ja.
Sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka u tom pred­me­tu do­bi­li su Lo­zni­čan­ka Ma­ri­ja Mi­lo­va­no­vić i Na­nik Sle­ma­no­vić. Uhap­še­na gru­pa te­re­ti se za me­đu­na­rod­ni šverc nar­ko­ti­ka.
Ak­ci­ja cr­no­gor­ske po­li­ci­je iz­ve­de­na je u ok­to­bru pro­šle go­di­ne u vi­še gra­do­va, pr­ven­stve­no u Pod­go­ri­ci i Bu­dvi, ali i u spu­škom za­tvo­ru. Ka­ko je ta­da sa­op­šte­no iz Upra­ve po­li­ci­je, u pret­hod­nom pe­ri­o­du za­pli­je­nje­no je oko 1,5 ki­lo­gra­ma he­ro­i­na, kao i ki­lo­gram ma­te­ri­je za ko­ju se sum­nja da je skank. U Hr­vat­sko, gdje je ta­ko­đe uhap­še­no ne­ko­li­ko osum­nji­če­nih, ak­ci­ja je na­zva­na „Hant”
–Po­li­cij­ska ak­ci­ja „Mak–Hant“ bi­la je usmje­re­na na ot­kri­va­nje, su­zbi­ja­nje i pre­si­je­ca­nje lan­ca me­đu­na­rod­nog kri­jum­ča­re­nja nar­ko­ti­ka, a to­kom nje­nog spro­vo­đe­nja na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re i Hr­vat­ske pro­na­đe­no je i od­u­ze­to 3,3 ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na (Hr­vat­ska), 1,55 ki­lo­gra­ma he­ro­i­na (Cr­na Go­ra), 21 ki­lo­gram ma­ri­hu­a­ne ti­pa skank (Cr­na Go­ra), po­la ki­lo­gra­ma ha­ši­ša (Hr­vat­ska), 800 ta­ble­ta ek­sta­zi­ja (Hr­vat­ska), 100 gra­ma opoj­ne dro­ge am­fe­ta­min (Hr­vat­ska) i ki­lo­gram smje­še ko­ja slu­ži za mi­je­ša­nje sa he­ro­i­nom (Cr­na Go­ra). Kri­vič­ne pri­ja­ve su pod­ni­je­te pro­tiv ukup­no 29 li­ca – 18 li­ca u Cr­noj Go­ri i 11 li­ca u Hr­vat­skoj – sa­op­šte­no je ta­da iz po­li­ci­je.
Osum­nji­če­ni Du­ško Mar­ti­no­vić se te­re­ti da je or­ga­ni­za­tor kri­mi­nal­ne gru­pe i nje­mu se na te­ret sta­vlja­ju oba na­ve­de­na kri­vič­na dje­la. On je ra­ni­je kao član me­đu­na­rod­ne kri­mi­nal­ne gru­pe „Pink Pan­ter” osu­đen za kri­vič­no dje­lo oru­ža­na kra­đa u or­ga­ni­zo­va­noj gru­pi, ko­ja iz­vr­še­na u Sen Tro­peu u Fran­cu­skoj 2005. go­di­ne, ka­da je iz dra­gu­ljar­ni­ce otu­đen na­kit vri­je­dan 2.000.000 eura. M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"