Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-05-29 OBJEKTI GRANIČNE POLICIJE NIJESU STALNO OBEZBIJEĐENI TOKOM ZIMSKOG PERIODA
Napuštena karaula na Kučkim Koritima Karaule „čuvaju” lopovi Objekti granične policije koji nijesu pod stalnom kontrolom obilaze se povremeno na osnovu utvrđenih planova i u zavisnosti od meteoroloških uslova u zimskom periodu, saopšteno je „Danu“ iz Uprave policije
Dan - novi portal
Je­dan dio ka­ra­u­la duž gra­ni­ce sa Al­ba­ni­jom ni­je ade­kvat­no obez­bi­je­đen to­kom zim­skog pe­ri­o­da, što stva­ra do­dat­ne pro­ble­me gra­đa­ni­ma ko­ji u tim gra­nič­nim po­ja­se­vi­ma ima­ju imo­vi­nu. Upra­vo zbog to­ga, po­ve­ćan je broj kra­đa i pro­va­la u vi­ken­di­ce i ku­će ko­je­se na­la­ze u gra­nič­nom po­ja­su. Iz Upra­ve po­li­ci­je pod­sje­ća­ju da je od­sjek za nad­zor dr­žav­ne gra­ni­ce jed­na od če­ti­ri or­ga­ni­za­ci­o­ne jed­ni­ce Sek­to­ra gra­nič­ne po­li­ci­je ko­ja se na­la­zi na cen­tral­nom ni­vou i da ima ukup­no 36 po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka.
–Obje­kat gra­nič­ne po­li­ci­je na Ko­ri­ti­ma spa­da u objek­te ko­ji ni­je­su pod stal­nom kon­tro­lom i ko­je mo­bil­ne pa­tro­le po­vre­me­no obi­la­ze. Objek­ti gra­nič­ne po­li­ci­je ko­ji ni­je­su pod stal­nom kon­tro­lom obi­la­ze se po­vre­me­no na osno­vu utvr­đe­nih pla­no­va i u za­vi­sno­sti od me­te­o­ro­lo­ških uslo­va u zim­skom pe­ri­o­du – sa­op­šte­no je „Da­nu“ iz Upra­ve po­li­ci­je.
S ob­zi­rom da sa­vre­me­ne me­to­de i teh­ni­ke nad­zo­ra dr­žav­ne gra­ni­ce zah­ti­je­va­ju ve­ću mo­bil­nost jed­ni­ca (mo­to­ri­zo­va­ne i pje­šač­ke pa­tro­le), dio ka­ra­u­la se ko­ri­sti i u for­mi sta­ci­o­niranih pa­tro­la (kon­trol­ni punk­to­vi i osma­trač­ni­ce), a broj ta­kvih obje­ka­ta va­ri­ra u skla­du sa ana­li­zom ri­zi­ka i sve­o­bu­hvat­nim bez­bjed­no­snim pro­cje­na­ma.
Slu­žbe­ni­ci Sek­to­ra gra­nič­ne po­li­ci­je su od po­čet­ka go­di­ne re­gi­stro­va­li 126 oso­ba ko­je su ile­gal­no po­ku­ša­le da pre­đu dr­žav­nu gra­ni­cu. To­kom pro­šle go­di­ne, u ile­gal­nom pre­la­sku gra­ni­ce za­te­kli su ukup­no 422 li­ca, od če­ga 370 u pre­kr­ša­ju i 52 u kri­vič­nom dje­lu. Ta­ko­đe, u istom vre­men­skom pe­ri­o­du ni­je bi­lo re­gi­stro­va­nih gra­nič­nih in­ci­de­na­ta.
–Pred­u­zi­ma­ju­ći mje­re na su­zbi­ja­nju pre­ko­gra­nič­nog kri­mi­na­la, spre­ča­va­nju ne­za­ko­ni­tog pre­la­ska dr­žav­ne gra­ni­ce i za­šti­te nje­ne ne­po­vre­di­vo­sti, u pr­vom kvar­ta­lu 2016. go­di­ne uhva­će­no je ukup­no 126 li­ca, od če­ga 117 u pre­kr­ša­ju, a 9 u kri­vič­nom dje­lu. Ta­ko­đe, u istom vre­men­skom pe­ri­o­du ni­je bi­lo re­gi­stro­va­nih gra­nič­nih in­ci­de­na­ta –sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je.
Od­sjek za nad­zor dr­žav­ne gra­ni­ce jed­na je od če­ti­ri or­ga­ni­za­ci­o­ne jed­ni­ce Sek­to­ra gra­nič­ne po­li­ci­je ko­je se na­la­ze na cen­tral­nom ni­vou i ima ukup­no 36 po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka.
–U sje­di­štu u svom sa­sta­vu ima osam po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka, u gru­pi za elek­tron­ski nad­zor 18, a u mo­bil­noj jed­ni­ci 10. Od­sjek za nad­zor dr­žav­ne gra­ni­ce je or­ga­ni­za­ci­o­na jed­ni­ca ko­ja se na­la­zi na cen­tral­nom ni­vou i svo­jim ra­dom usmje­ra­va ak­tiv­no­sti, da­je in­struk­ci­je i ko­or­di­ni­ra ra­dom je­di­ni­ca ko­je vr­še nad­zor dr­žav­ne gra­ni­ce, ka­ko na kop­nu, ta­ko i na vo­di, a ko­je se na­la­ze na re­gi­o­nal­nom ni­vou (tri re­gi­o­nal­na cen­tra gra­nič­ne po­li­ci­je) i lo­kal­nom ni­vou (odje­lje­nja gra­nič­ne bez­bjed­no­sti i sta­ni­ce gra­nič­ne po­li­ci­je) – na­ve­de­no je iz po­li­ci­je.
D.Ž.


Objekti granične policije

Ne­ka­da­šnje ka­ra­u­le Voj­ske SCG, da­nas objek­ti gra­nič­ne po­li­ci­je, pre­u­ze­ti su u skla­du sa od­lu­kom da obez­bje­đe­nje dr­žav­nih gra­ni­ca vr­ši po­li­ci­ja, a ne voj­ska, i ta­kva prak­sa je pri­mi­je­nje­na i na pod­ruč­ju či­ta­vog re­gi­o­na, od­no­sno EU.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"