Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-05-30 RADNICI DEKOR ROŽAJE POZVALI TUŽILAŠTVO DA ISPITA POSLOVANJE TOG PREDUZEĆA Bez žiro računa dvije decenije
Dan - novi portal
Gru­pa rad­ni­ka Fa­bri­ke de­kor pa­pi­ra iz Ro­ža­ja op­tu­ži­la je ru­ko­vod­stvo tog pred­u­ze­ća za ne­tran­spa­rent­nost u ra­du i pozvala tu­ži­la­štvo da pre­i­spi­ta nje­go­vo po­slo­va­nje.
Je­dan od rad­ni­ka Sa­lih Pe­pe­ljak tvr­di da fir­ma sko­ro dvi­je de­ce­ni­je ne­ma ži­ro ra­čun, iako je ru­ko­vod­stvo u tom pe­ri­o­du pro­da­va­lo i još uvi­jek pro­da­je imo­vi­nu, dok se no­vac, ka­ko tvr­di, da­je „iz ru­ke u ru­ku”.
– No­vac se da­je di­rek­to­ru na ru­ke, a on nas is­pla­ću­je na isti na­čin, či­me se na­no­si šte­ta dr­ža­vi. Isto ta­ko, pri­li­kom pro­da­je imo­vi­ne ne­ko­li­ko pu­ta ni­je or­ga­ni­zo­va­na jav­na li­ci­ta­ci­ja, što sma­tra­mo ne­za­ko­ni­tom rad­njom i za­to po­zi­va­mo nad­le­žne da re­a­gu­ju – re­kao je na­vo­di Pe­pe­ljak.
U fa­bri­ci sko­ro dvi­je de­ce­ni­je ne­ma pro­iz­vod­nje, a oko 25 rad­ni­ka ima sta­tus za­po­sle­nih, ko­ji­ma se ob­ra­ču­na­va mje­seč­na za­ra­da od po 200 eura.
Pe­pe­ljak, kao i nje­go­ve ko­le­ge Zo­ran Ga­ro­vić i Izet Re­bro­nja, od fa­bri­ke po­tra­žu­ju po 4,5 hi­lja­da eura, ko­li­ko je is­pla­će­no osta­lima na ime ot­prem­ni­ne.
– Ka­sni­je se is­po­sta­vi­lo da taj no­vac ni­je bio na­mi­je­njen za ot­prem­ni­ne, već je is­pla­ćen na ime za­o­sta­lih za­ra­da. Zbog te pre­va­re tu­ži­li smo fir­mu, na­kon če­ga smo sa biv­šim di­rek­to­rom Idri­zom Nur­ko­vi­ćem pot­pi­sa­li po­rav­na­nje, po kom je no­vac tre­ba­lo da nam bu­de is­pla­ćen od pr­ve na­red­ne pro­da­je imo­vi­ne pred­u­ze­ća. Pri­je mje­sec da­na fir­ma iz Nik­ši­ća je od fa­bri­ke ot­ku­pi­la oko sto­ti­nu to­na gvo­žđa za oko 20.000 eura, a na­kon te pro­da­je is­pla­će­no nam je po 600 eura, kao i osta­lim ko­le­ga­ma. Uko­li­ko nam kom­plet­na po­tra­ži­va­nja ne bu­du is­pla­će­na od te pro­da­je imo­vi­ne fir­me, po­kre­nu­će­mo po­no­vo sud­ski po­stu­pak – re­kao je Pe­pe­ljak.
Di­rek­tor fa­bri­ke Enes Be­ći­ra­gić ni­je imao ko­men­tar na op­tu­žbe Pe­pe­lja­ka.
On je ka­zao da su u to­ku raz­go­vo­ri o pro­da­ji objek­ta fa­bri­ke, te da će iz tih sred­sta­va bi­ti na­mi­re­na po­tra­ži­va­nja za­po­sle­nih.
V.Ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"