Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-05-30 MREŽA NVO SJEVERA TRAŽI DA SE ZAUSTAVI ZLOUPOTREBA SLUŽBENIH VOZILA U PRIVATNE SVRHE
Sve građani plaćaju
Dan - novi portal
Iz Mre­že NVO sje­ve­ra tra­ži­li su da se pre­ki­ne sa zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nih vo­zi­la u pri­vat­ne svr­he. Ka­ko sa­op­šta­va­ju, Mre­ža je još po­čet­kom 2013. go­di­ne uka­zi­va­la na dra­stič­ne i ne­do­pu­sti­ve zlo­u­po­tre­be slu­žbe­nih vo­zi­la u pri­vat­ne svr­he u Op­šti­ni Bi­je­lo Po­lje.
– Ta­da smo po­kre­nu­li i ak­ci­ju „Sni­mi, po­ša­lji i pri­ja­vi zlo­u­po­tre­bu slu­žbe­nog vo­zi­la” u ko­joj smo po­zi­va­li gra­đa­ne da fo­to­gra­fi­šu slu­žbe­na vo­zi­la svih in­sti­tu­ci­ja i da do­sta­vlja­ju fo­to­gra­fi­je ko­je će bi­ti ob­ja­vlje­ne, a ka­sni­je je usli­je­di­la i kam­pa­nja ot­kri­va­nja zlo­u­po­tre­be slu­žbe­nih vo­zi­la – na­vo­di se u sa­op­šte­nju Mre­že NVO sje­ve­ra.
Do­da­ju da su do­pis sa za­htje­vom da se hit­no pre­du­zmu dra­stič­ne mje­re i spri­je­če zlo­u­po­tre­be upu­ti­li broj­nim in­sti­tu­ci­ja­ma, ali i pred­sjed­ni­ku op­šti­ne Alek­san­dru Žu­ri­ću, od ko­ga su tra­ži­li i oče­ki­va­li da ko­nač­no sta­ne na kraj ja­va­šlu­ku op­štin­skih funk­ci­o­ne­ra.
– Ni­ko ni­je re­a­go­vao i ni­šta se ni­je pro­mi­je­ni­lo. Na­ža­lost, to se ni­je de­si­lo i zlo­u­po­tre­be su se udvo­stru­či­le i do­ži­vje­le kul­mi­na­ci­ju. U ko­joj mje­ri i ko­li­ko su sa­da­šnji, ali i biv­ši slu­žbe­ni­ci Op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje, sklo­ni zlo­u­po­tre­ba­ma slu­žbe­nih vo­zi­la u pri­vat­ne svr­he, po­ka­zu­je pri­mjer biv­šeg pot­pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Tu­fi­ka Bo­ja­dži­ća, ko­ji je raz­ri­je­šen sa te du­žno­sti pri­je vi­še od mje­sec, ali je i da­lje za­dr­žao slu­žbe­no vo­zi­lo i da­lje ga ko­ri­sti. Na­rav­no, o tro­šku gra­đa­na. Slu­žbe­no vo­zi­lo ko­je on pro­tiv­za­ko­ni­to ko­ri­sti sni­mi­li smo ne­dav­no is­pred nje­go­ve po­ro­dič­ne ku­će u bje­lo­polj­skom na­se­lju Ra­sad­nik – tvr­de u ovoj NVO.
Do­da­ju da je taj vid zlo­u­po­tre­ba i da­lje pri­su­tan jer gra­đa­ni slu­žbe­na vo­zi­la sva­ko­dnev­no mo­gu pri­mi­je­ti­ti na uda­lje­nim bje­lo­polj­skim se­li­ma, pa i u dru­gim gra­do­vi­ma Cr­ne Go­re.
M.N.


Bo­ja­džić: Pr­lja­ve igre i pod­me­ta­nja

Biv­ši pot­pred­sjed­nik op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje, pred­sjed­nik Op­štin­skog od­bo­ra SDP-a Tu­fik Bo­ja­džić ka­že da ni­je iz­ne­na­đen op­tu­žba­ma, te da su po­če­le pr­lja­ve igre i pod­me­ta­nja.
– Slu­žbe­no auto „kia” bi­lo je ured­no par­ki­ra­nio u mom dvo­ri­štu ne­ko­li­ko da­na, dok ni­je­sam do­bio rje­še­nja o raz­du­že­nju sve­ga što me je ve­zi­va­lo sa lo­kal­nom upra­vom. Tu je bi­lo ra­di si­gur­no­sti, s ob­zi­rom na to da je po­sto­ja­la bo­ja­zan da ne­ko na­mjer­no ne na­pra­vi šte­tu, pa da se sve to pri­pi­še me­ni. Istog tre­nut­ka ka­da sam do­bio rje­še­nje o raz­du­že­nju od­ve­zao sam ga na par­king is­pred zgra­de Op­šti­ne i vi­še sa njim ne­mam ni­ka­vih do­dir­nih ta­ča­ka – re­kao je za „Dan” Bo­ja­džić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"