Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2016-05-02 UOČI PROSLAVE DANA NEZAVISNOSTI, GRADONAČELNIK PODGORICE NAJAVIO OTVARANJE NEKOLIKO OBJEKATA
Teren i dvorište Migu kapitalni projekti
Dan - novi portal
Re­kon­stru­i­sa­na crp­na sta­ni­ca „Ma­re­za 1”, Ku­ća fud­ba­la na Sta­rom aero­dro­mu, re­ci­kla­žno dvo­ri­šte u Or­jen­skoj uli­ci, dva fud­bal­ska te­re­na na Zla­ti­ci, fud­bal­ski te­ren u Do­njoj Go­ri­ci i dva dnev­na bo­rav­ka za po­tre­be pen­zi­o­ne­ra bi­će otvo­re­ni u su­sret 21. ma­ju, pro­sla­vi Da­nu ne­za­vi­sno­sti, na­ja­vio je Sla­vo­ljub Sti­je­po­vić, gra­do­na­čel­nik Pod­go­ri­ce. To su za Sti­je­po­vi­ća ka­pi­tal­ni pro­jek­ti ko­ji­ma će, ka­ko je na­ja­vio, ob­ra­do­va­ti gra­đa­ne Pod­go­ri­ce uoči pro­sla­ve de­se­to­go­di­šnji­ce ne­za­vi­sno­sti Cr­ne Go­re.
Od­bor­ni­ci opo­zi­ci­je pi­ta­ju pr­vog čo­vje­ka Pod­go­ri­ce od ka­da se te­re­ni i re­ci­kla­žno dvo­ri­šte sma­tra­ju ka­pi­tal­nim objek­ti­ma. Član pred­sjed­ni­štva DNP-a Alek­san­dar Se­ku­lić uka­zu­je da je gra­do­na­čeč­nik u za­vr­šnom ra­ču­nu za pro­šlu go­di­nu pri­znao da zbog ten­de­ra ko­ji su pa­da­li ni­je bi­lo mo­gu­će re­a­li­zo­va­ti ka­pi­tal­ne objek­te, a da sa­da naj­zna­čaj­nim in­ve­sti­ci­o­nim objek­ti­ma sma­tra te­re­ne i re­ci­kla­žno dvo­ri­šte. On po­zi­va pr­vog čo­vje­ka Pod­go­ri­ce šta je iz­grad­njom ko­lek­to­ra, grad­skog po­zo­ri­šta, ba­ze­na.
-Od si­tu­a­ci­je ka­da je pri­je ne­ko­li­ko go­di­na pret­hod­ni gra­do­na­čel­nik Pod­go­ri­ce Mi­o­mir Mu­go­ša, ugra­đu­ju­ći se u sve mo­gu­će po­slo­ve, ra­dio ne­ke ka­pi­tal­ne objek­te, do­šli smo do mo­men­ta da ak­tu­el­ni gra­do­na­čel­nik Sla­vo­ljub Sti­je­po­vić ka­pi­tal­nim pro­jek­ti­ma na­zi­va stva­ri ko­ji se u dru­gim op­šti­na­ma pod­ra­zu­mi­je­va­ju i sta­vlja­ju u funk­ci­ju sva­kog mje­se­ca. To po­ka­zu­je do če­ga je DPS na če­lu sa Sla­vo­lju­bom Sti­je­po­vi­ćem do­veo Glav­ni grad. Ja po­zi­vam gra­do­na­čel­ni­ka da ob­ja­sni šta je naj­zna­čaj­ni­jim ka­pi­tal­nim objek­ti­ma kao što su ko­lek­tor, za ko­ji Sti­je­po­vić već go­di­nu i po da­na, sva­ko ma­lo na­ja­vlju­je da je ubr­zo go­tov. Pi­tam šta je sa zgra­dom grad­skog po­zo­ri­šta, sa ba­ze­ni­ma – re­kao je Se­ku­lić.
Od­bor­nik Po­kre­ta za pro­mje­ne Ni­ko­la Baj­če­tić ka­že da je ma­nje lo­gič­no da je otva­ra­nje re­ci­kla­žnog dvo­ri­šta za gra­do­na­čel­ni­ka „ka­pi­tal­ni pro­je­kat”.
-Pr­vi čo­vjek Pod­go­ri­ce Sla­vo­ljub Sti­je­po­vić na­ja­vio je otva­ra­nje ve­li­kih ka­pi­tal­nih pro­je­ka­ta u su­sret 21. ma­ju. Za sva­ki glav­ni grad lo­gič­no je da se obi­lje­ži ova­ko va­žan da­tum, iako je ova vlast od na­še ne­za­vi­sne i su­ve­re­ne Cr­ne Go­re za ovih de­set go­di­na na­pra­vi­la dr­ža­vu za­vi­snu od ma­fi­je, kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je. Ali je ma­lo ma­nje lo­gič­no da za pr­vog čo­vje­ka Pod­go­ri­ce otva­ra­nje re­ci­kla­žnog dvo­ri­šta pred­sta­vlja ka­pi­tal­ni pro­je­kat. Ipak, vje­ru­jem da su gra­đa­ni Pod­go­ri­ce za ove dvi­je go­di­ne upo­zna­li gra­do­na­čel­ni­ka pri­li­kom obi­la­ska do­ma­ćin­sta­va gdje je kao ha­us maj­stor di­je­lio fla­še vi­ski­ja – re­kao je Baj­če­tić.
Za Sti­je­po­vi­ća je „ka­pi­tal­ni pro­je­kat” vje­ro­vat­no bi­lo i po­sta­vlja­nje ra­svje­te u nje­go­vom rod­nom se­lu u Ze­ti, pa smo ne­dav­no ima­li pri­li­ku da vi­di­mo ka­ko Mi­go­vi Lja­jo­vi­ći uve­če svi­je­tle kao ma­li Pa­riz, dok baš u Or­jen­skoj uli­ci gdje Sti­je­po­vić pla­ni­ra otva­ra­nje re­ci­kla­žnog dvo­ri­šta ni put­na in­fra­struk­tu­ra ni­je ade­kvat­no ure­đe­na, ka­že Baj­če­tić.
-Ali tre­ba shva­ti­ti Mi­ga, du­ga­čak je put od ak­ti­vi­ste i te­ren­ca DPS-a iz Ljaj­ko­vi­ća do pr­vog čo­vje­ka Glav­nog gra­da – oci­je­nio je Baj­če­tić.N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"