Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-05-02 UČENICI PETOG RAZREDA OŠ „BLAŽO JOKOV ORLANDIĆ&qUOT;ORGANIZOVALI SAJAM PREDUZETNIŠTVA Biznis ideje izložili na deset štandova
Dan - novi portal
BAR - Osnov­na ško­la „Bla­žo Jo­kov Or­lan­dić” iz Ba­ra za uče­ni­ke pe­tog raz­re­da, u ci­lju pro­mo­ci­je pred­u­zet­nič­kog uče­nja, or­ga­ni­zo­va­la je Sa­jam pred­u­zet­ni­štva.
Sa­jam je or­ga­ni­zo­van na Tr­gu Vla­di­mi­ra i Ko­sa­re, uz po­dr­šku Bi­znis start ap cen­tra, jav­nih pred­u­ze­ća i bar­skih pri­vred­ni­ka. Udru­že­nje ma­sli­na­ra Ba­ra obez­bi­je­di­lo je štan­do­ve za sve gru­pe, JP Ko­mu­nal­ne dje­lat­no­sti obez­bi­je­di­lo je pre­voz štan­do­va, a Se­kre­ta­ri­jat za ur­ba­ni­zam i ure­đe­nje pro­sto­ra omo­gu­ćio je za­tva­ra­nje uli­ce.
Uče­ni­ci su pro­šli me­to­do­lo­gi­ju pred­u­zet­ni­štva, a sa svo­jim uči­te­lji­ca­ma, uz po­moć ro­di­te­lja, mje­se­ci­ma su pri­pre­ma­li su­ve­ni­re, ukra­sne pred­me­te i one na­sta­le de­ku­paž teh­ni­kom na ča­so­vi­ma li­kov­nog. Sa­jam je tra­jao od 10 do 13 ča­so­va, a obi­lje ma­što­vi­tih stva­ri i ukra­sa na­la­zi­lo se na de­set štan­do­va. Po­sje­ta je bi­la za­do­vo­lja­va­ju­ća, kup­ci su raz­gle­da­li, bi­ra­li i ku­po­va­li.
Uče­ni­ci će na­kon pra­zni­ka, a po­sle po­vra­ća­ja nov­ca ro­di­te­lji­ma za ulo­že­nu glav­ni­cu, zna­ti ko­li­ka je či­sta do­bit.
Ina­če, pred­stav­ni­ce BSC, iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca Iva­na To­ma­še­vić i pro­je­kat me­na­džer­ka Ve­sna An­tu­ni­će­vić, spro­vo­đe­nje pred­u­zet­nič­ke edu­ka­ci­je uče­ni­ka pe­tog raz­re­da za­po­če­le su u de­cem­bru 2015. go­di­ne. Pro­gram ko­ji je spro­ve­den osla­nja se na pred­u­zet­nič­ko uče­nje ko­je se spro­vo­di u ško­la­ma u SAD.
Uče­šćem u ovom pro­gra­mu, ko­ji se sa­sto­ji od obu­ke, prak­tič­nog ra­da i saj­ma kao fi­nal­ne ak­tiv­no­sti, uče­ni­ci su ima­li mo­guć­nost da na­u­če na ko­ji na­čin da pri­mi­je­ne eko­nom­ske prin­ci­pe u stvar­nom ži­vo­tu.
U te­o­rij­skom di­je­lu uče­ni­ci su se upo­zna­li sa osnov­nim ter­mi­ni­ma, od­no­si­ma i re­zul­ta­ti­ma pred­u­zet­nič­kog pro­ce­sa, kao i sa na­stan­kom i raz­vo­jem pred­u­zet­ni­štva. Po­se­ban fo­kus ovog pro­gra­ma je sa­jam kao prak­tič­ni dio u ko­me se pri­mje­nju­ju zna­nja i sti­ču is­ku­stva u vo­đe­nju bi­zni­sa.
D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"