Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Izgubio posao pa život * Nijesu čuvali svjedoka saradnika * Nema slobode gdje ubijaju novinare * Kriju Milovu i imovinu 14 ministara * Zakoni o kleveti ne treba da ućutkaju medije * Vatra gutala četiri pravoslavne svetinje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-05-02 KAJAKAŠI PROTESTOVALI ZBOG PLANOVA VLADE DA UNIŠTI JEDNU OD NAJLJEPŠIH RIJEKA U DRŽAVI Morača nije za hidroelektrane
Dan - novi portal
Na­kon otva­ra­nja pro­jek­ta „Bal­kan ri­vers to­ur” u Slo­ve­ni­ji na ri­je­ka­ma Sa­vi i So­či, pa Zr­ma­nje u Hr­vat­skoj te Sa­ne, Une i Ne­re­tve u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni, ka­ja­ka­ši pod vođ­stvom Ro­ka Ro­zma­na, slo­ve­nač­kog olim­pij­skog ve­sla­ča, sti­gli su i na Mo­ra­ču, ko­jom su ve­sla­li ka­ko bi upo­zo­ri­li i di­gli glas pro­tiv pla­ni­ra­ne iz­grad­nje hi­dro­e­lek­tra­na. Ne­dav­na ana­li­za Svjet­skog fon­da za za­šti­tu pri­ro­de po­ka­za­la je da je 76 od­sto cr­no­gor­skih ri­je­ka u do­bro oču­va­nom sta­nju, dok je Mo­ra­ča jed­na od ri­jet­kih pre­o­sta­lih ri­je­ka slo­bod­nog to­ka u Evro­pi i da je ža­ri­šte bi­o­lo­ške ra­zno­vr­sno­sti.
– Ka­njon ko­ji je stvo­ri­la Mo­ra­ča je­dan je od naj­ljep­ših ka­njo­na u Cr­noj Go­ri, a sa­mu ri­je­ku od­li­ku­je iz­u­zet­na bi­o­lo­ška ra­zno­vr­snost. Re­gi­stro­va­no je 115 vr­sta pti­ca, što sa ka­njo­ni­ma Mr­tvi­ce i Ma­le ri­je­ke pred­sta­vlja 42 od­sto ukup­nog bro­ja vr­sta ko­je se gni­je­zde u Cr­noj Go­ri, od če­ga ve­ći­na ima ne­ki vid ili na­ci­o­nal­ne ili me­đu­na­rod­ne za­šti­te. Naj­ve­ću pri­jet­nju Mo­ra­či pred­sta­vlja­ju pla­ni­ra­ne hi­dro­e­lek­tra­ne ko­je bi pre­ma mi­šlje­nju broj­nih me­đu­na­rod­nih i cr­no­gor­skih NVO, ne­za­vi­snih eks­pe­ra­ta i uni­ver­zi­tet­skih pro­fe­so­ra ima­le broj­ne dru­štve­no-eko­nom­ske po­sle­di­ce na ži­vot lo­kal­nog sta­nov­ni­štva i je­din­stve­ni bi­o­lo­ški di­ver­zi­tet sli­va Mo­ra­če i Ska­dar­skog je­ze­ra – re­kla je Na­ta­ša Ko­va­če­vić, iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca NVO Grin ho­um.
Ona je is­ta­kla da naj­ve­ću opa­snost Mo­ra­či pred­sta­vlja plan Vla­de da na njoj iz­gra­di če­ti­ri hi­dro­e­lek­tra­ne.
Iz Cr­ne Go­re se tur­ne­ja „Bal­kan ri­vers to­ur” se­li u Al­ba­ni­ju, na ri­je­ke Osu­mi, Val­bo­nu i Vjo­su.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"