Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2016-04-14 AKO JE SUDITI PO PROGNOZI BRITANSKIH KLADIONICA PRED IZBOR NOVOG GENERALNOG SEKRETARA UN
Lukšić Lukšić ima male šanse
Dan - novi portal
Kan­di­dat Cr­ne Go­re za ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra UN Igor Luk­šić ne­ma ve­li­ke šan­se da po­sta­ne no­vi ge­ne­ral­ni se­kre­tar Uje­di­nje­nih na­ci­ja, ako je su­di­ti po kvo­ta­ma ko­je je po­sta­vi­la ču­ve­na bri­tan­ska kla­di­o­ni­ca Vi­li­jem Hil. Luk­šić je na dnu li­ste sa šan­som 25/1, da na­sli­je­di Ban Ki­mu­na, a kla­di­o­ni­ca cr­no­gor­skom kan­di­da­tu da­je prak­tič­no mi­ni­mal­ne šan­se da će us­pje­ti.
Is­pred Luk­ši­ća na­šla se hr­vat­ski kan­di­dat Ve­sna Pu­sić sa šan­som od 16/1, slo­vač­ki di­plo­ma­ta Mi­ro­slav Laj­čak sa 12/1, ali i biv­ši bri­tan­ski pre­mi­jer To­ni Bler sa šan­som 14/1. In­te­re­sant­no je da se biv­ši mi­ni­star spolj­nih po­slo­va Sr­bi­je Vuk Je­re­mić na­la­zi na vi­so­kom dru­gom mje­stu sa šan­som 4/1. Naj­vi­še šan­si da­je se He­len Klark sa No­vog Ze­lan­da od 5/2.
U ovom kru­gu, pre­po­ru­ke su da no­vi se­kre­tar UN tre­ba da bu­de že­na i da bu­de iz is­toč­ne Evro­pe, ali to ni­je pra­vi­lo i od­stu­pa­nja su mo­gu­ća.
Ne­ka­da­šnji šef cr­no­gor­ske di­plo­ma­ti­je Bran­ko Lu­ko­vac ne sma­tra da kan­di­da­tu­ra Luk­ši­ća za če­lo UN ima unu­tar­po­li­tič­ku po­za­di­nu.
– Sum­njam da se ra­di o kan­di­da­tu­ri ko­ja prak­tič­no oslo­ba­đa Vla­du od pri­su­stva Igo­ra Luk­ši­ća na sa­da­šnjoj funk­ci­ji. Mi­slim da se o to­me ne ra­di, ne­go se ra­di o za­i­sta jed­noj že­lji da se Cr­na Go­ra pre­ko te kan­di­da­tu­re afir­mi­še. Ta­ko da sma­tram da je to i svo­je­vr­sna in­ve­sti­ci­ja u do­brar ka­dar ko­ji je osta­vio do­bar uti­sak na du­žno­sti­ma u Cr­noj Go­ri i u ime Cr­ne Go­re i ko­ji će, sa­svim si­gur­no, ima­ti pred so­bom do­bru ka­ri­je­ru – ocje­nju­je Lu­ko­vac za RFE.
On sma­tra da Luk­šić is­pu­nja­va uslo­ve ko­ji se tra­že za du­žnost ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra UN, jer do­la­zi iz ze­mlje ko­ja je nor­ma­li­zo­va­la od­no­se sa su­sje­di­ma i jed­na je od naj­sta­bil­ni­jih u ovom re­gi­o­nu. Ka­da je ri­ječ o šan­sa­ma za iz­bor Luk­ši­ća, Lu­ko­vac ka­že da je to te­ško pred­vi­dje­ti.
– Kan­di­da­ti ko­ji su po­sta­li ge­ne­ral­ni se­kre­ta­ri UN ni­su bi­li, da ta­ko ka­žem, iz­u­zet­no uti­caj­ne me­đu­na­rod­ne di­plo­ma­te. Ta­ko da se tu ne mo­že sa si­gur­no­šću prog­no­zi­ra­ti ko­ji će ele­ment da pre­teg­ne u se­lek­ci­ji. Kon­ku­ren­ci­ja je za­i­sta ve­li­ka – is­ti­če Lu­ko­vac. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"