Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2016-04-14 FLEŠ
Dan - novi portal
Pro­to­kol pot­pi­su­ju 19. ma­ja
Na­ci­o­nal­ni ko­or­di­na­tor za NA­TO Ve­sko Gar­če­vić na­ja­vio je da će Pro­to­kol o pri­stu­pa­nju Cr­ne Go­re Ali­jan­si bi­ti pot­pi­san na sa­stan­ku mi­ni­sta­ra vanj­skih po­slo­va 19. ma­ja u sje­di­štu NA­TO-a. Gar­če­vić je u emi­si­ji „Iza­zov” na TVCG ka­zao da će od­mah na­kon pot­pi­si­va­nja Cr­na Go­ra mo­ći da pri­su­stvu­je naj­vi­šim sa­stan­ci­ma Alijanse, sa­mim tim i Sa­mi­tu NA­TO-a, ko­ji će bi­ti odr­žan po­čet­kom ju­la u Var­ša­vi.
Ta­ko­đe, sti­ču se uslo­vi da se poč­ne sa ra­ti­fi­ka­ci­jom Spo­ra­zu­ma o pri­stu­pa­nju Cr­ne Go­re Ali­jan­si u na­ci­o­nal­nim par­la­men­ti­ma ze­ma­lja čla­ni­ca. Am­ba­sa­dor Slo­ve­ni­je Mi­tja Moč­nik ka­zao je da će Slo­ve­ni­ja do je­se­ni ra­fi­ti­ko­va­ti Spo­ra­zum, na­vo­de­ći da oče­ku­je da se ci­je­li pro­ces za­vr­ši do na­red­nog pro­lje­ća.M.V.

Spevak pre­šao u SD
Član pod­go­rič­kog SDP-a Mi­hal Spe­vak na­pu­stio je tu par­ti­ju i pre­šao je u So­ci­jal­de­mo­kra­te Cr­ne Go­re, sa­op­šte­no je iz So­ci­jal­de­mo­kra­ta (SD). Kao raz­lo­ge na­pu­šta­nja SDP-a Spe­vak na­vo­di ne­sa­gla­sje sa ina­če zbu­nju­ju­ćom po­li­ti­kom par­ti­je, kao i nje­no od­u­sta­ja­nje od iz­vor­nih pro­gram­skih prin­ci­pa, za ko­je na­vo­di da je u po­sled­nje vri­je­me po­sta­lo oči­gled­no.
– Po­li­ti­ka tu­ma­ra­nja ko­ju u po­sled­nje vri­je­me vo­di SDP, po mom mi­šlje­nju je iz­gu­bi­la nit ka­ko sa so­ci­jal­de­mo­kra­ti­jom, ta­ko i sa so­ci­jal­de­mo­krat­skim vri­jed­no­sti­ma, zbog če­ga sam do­nio od­lu­ku da na­pu­stim tu par­ti­ju. S dru­ge stra­ne, u So­ci­jal­de­mo­kra­ta­ma Cr­ne Go­re vi­dim par­ti­ju mo­der­ne lje­vi­ce, ko­ja je svo­jim do­sa­da­šnjim dje­lo­va­njem po­ka­za­la da se s pra­vom mo­že na­zva­ti pri­rod­nim sledbenikom iz­vor­ne so­ci­jal­de­mo­krat­ske ide­je – tvr­di Spe­vak. M.V.

Po­sla­ni­ci o pro­gra­mu
Pro­gram pri­stu­pa­nja Cr­ne Go­re Evrop­skoj uni­ji (EU) za pe­ri­od 2016. do 2018. go­di­ne bi­će na dnev­nom re­du sjed­ni­ce skup­štin­skog Od­bo­ra za evrop­ske in­te­gra­ci­je, ko­ja je za­ka­za­na za sju­tra. Pre­ma na­ja­va­ma, bi­će ri­je­či i o iz­vje­šta­ju o re­a­li­za­ci­ji Ak­ci­o­nog pla­na za 2015. go­di­nu za spro­vo­đe­nje Stra­te­gi­je in­for­mi­sa­nja jav­no­sti o pri­stu­pa­nju Cr­ne Go­re Evrop­skoj uni­ji. Ta stra­tre­gi­ja pred­vi­đa pla­no­ve i mje­re za pe­ri­od do 2018. go­di­ne. M.V.

Po­treb­ne op­tu­žni­ce
Ko­or­di­na­tor Gra­đan­ske ali­jan­se Edin Ko­lje­no­vić sma­tra da je no­vi iz­vje­štaj Fri­dom ha­u­sa za­bri­nja­va­ju­ći jer Cr­na Go­ra ne sa­mo da ne tap­ka u mje­stu, već se vra­ća na sta­nje ko­je je bi­lo 2004. go­di­ne.
– Mi smo dru­štvo ko­je još ni­je kon­so­li­do­va­lo de­mo­krat­ske in­sti­tu­ci­je. One su i da­lje za­vi­sne, ka­ko od po­je­di­na­ca, ta­ko i od po­li­tič­kog uti­ca­ja. One tre­ba da bu­du oslo­bo­đe­ne tog uti­ca­ja, ali va­žna je i bor­ba pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i korup­ci­je – ka­zao je Ko­lje­no­vić za RFE.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"