Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura - datum: 2016-04-14 FLEŠ
Dan - novi portal
A TEM­PO
Nastupa Mje­šo­vi­ti hor RTS-a
„A tem­po” se na­sta­vlja ve­če­ras u 20 ča­so­va kon­cer­tom Mje­šo­vi­tog ho­ra RTS-a. Pod di­ri­gent­skom upra­vom ma­e­stra Bo­ja­na Su­đi­ća hor RTS-a iz­ve­šće Tre­ću, Pe­tu, De­ve­tu, De­se­tu ru­ko­vet i sta­vo­ve iz Ope­la Ste­va­na Sto­ja­no­vi­ća Mo­kranj­ca, Tri ma­dri­ga­la Kon­sta­ti­na Ba­bi­ća i kom­po­zi­ci­ju „Sej denj” Mar­ka Taj­če­vi­ća.
Hor RTS-a po­čeo je sa ra­dom 1939. go­di­ne kao ka­mer­ni an­sambl sa 18 pje­va­ča ko­jim je ru­ko­vo­dio Mi­lan Baj­šan­ski. To­kom vi­še od se­dam de­ce­ni­ja po­sto­ja­nja hor je, uz dru­ge an­sam­ble mu­zič­ke pro­duk­ci­je, ra­di­ja, a po­tom i te­le­vi­zi­je, po­stao zna­ča­jan stub srp­ske mu­zič­ke dje­lat­no­sti. An­sambl je na­stu­pao na svim zna­čaj­nim fe­sti­va­li­ma u re­gi­o­nu i ostva­rio tur­ne­je u mno­gim ze­mlja­ma Evro­pe.
Di­ri­gent Bo­jan Su­đić, sta­ri zna­nac pod­go­rič­ke pu­bli­ke, šef-di­ri­gent je Sim­fo­nij­skog or­ke­stra i Mje­šo­vi­tog ho­ra RTS-a, kao i di­rek­tor Mu­zič­ke pro­duk­ci­je Ra­dio te­le­vi­zi­je Sr­bi­je.
S.Ć.

CA­NU
Pro­mo­ci­ja zbor­ni­ka
Pro­mo­ci­ja zbor­ni­ka „O sta­nju i ko­ri­šće­nju ar­hiv­ske gra­đe u Cr­noj Go­ri” bi­će odr­ža­na u pe­tak, 15. apri­la, u 12 ča­so­va, u sa­li Cr­no­gor­ske aka­de­mi­je na­u­ka i umjet­no­sti, u Pod­go­ri­ci.
O zbor­ni­ku „O sta­nju i ko­ri­šće­nju ar­hiv­ske gra­đe u Cr­noj Go­ri”, ko­ji je iza­šao ne­dav­no iz štam­pe u iz­da­nju CA­NU, go­vo­ri­će aka­de­mik Zo­ran La­kić, mr Ja­dran­ka Sel­ha­no­vić i mr Ta­di­ja Bo­ško­vić.
S.Ć.

GA­LE­RI­JA ART U POD­GO­RI­CI
Pr­va iz­lo­žba Di­ja­ne La­zo­vić
Pr­va sa­mo­stal­na iz­lo­žba Di­ja­ne La­zo­vić bi­će otvo­re­na u pe­tak, u 20 ča­so­va, u pod­go­rič­kog ga­le­ri­ji „Art”. Za svo­je pr­vo pred­sta­vlja­nje pod­go­rič­koj li­kov­noj pu­bli­ci La­zo­vi­će­va je na­pra­vi­la iz­bor ra­do­va iz ci­klu­sa „Ska­le” i „Za­gr­lja­ji”. Sli­ke su uglav­nom ra­đe­ne kom­bi­no­va­nom teh­ni­kom na pa­pi­ru i na plat­nu. Iz­lo­žbu će otvo­ri­ti isto­ri­čar­ka umjet­no­sti Pe­tri­ca Du­le­tić, ko­ja je pri­mje­ti­la da te­me ove mla­de umjet­ni­ce „za­hva­ta­ju ši­ro­ko po­lje ra­zno­vr­snih pri­zo­ra ko­ji va­ri­ra­ju iz­me­đu ur­ba­nog i iskon­skog do in­ti­mi­stič­kog”.
Iz­lo­žba će bi­ti otvo­re­na do 30. apri­la.
S.Ć.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"