Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-04-08 RADNICI MLJEKARE „NIKA” U STEČAJU NAJAVLJUJU NOVA OKUPLJANJA U PODGORICI Obećanja nijesu hrana Radnici „Nike” pozvali su specijalnog državnog tužioca da se pozabavi slučajem fabrike
Dan - novi portal
Upr­kos mno­go­broj­nim obe­ća­nji­ma, rad­ni­ci mlje­ka­re „Ni­ka” ni na­kon pro­te­sta u Pod­go­ri­ci i raz­go­vo­ra sa mi­ni­star­kom ra­da Zo­ri­com Ko­va­če­vić ni­je­su do­bi­li ni cen­ta od svo­jih po­tra­ži­va­nja.
Pre­ma ri­je­či­ma pred­stav­ni­ka rad­ni­ka Velj­ka Đur­đi­ća oni ne­će od­u­sta­ti od za­htje­va već će br­zo po­če­ti po­no­vo da se oku­plja­ju u Pod­go­ri­ci.
Ka­ko is­ti­če Đur­đić, rad­ni­ci su do­ve­de­ni do ivi­ce eg­zi­sten­ci­je i ne­ma­ju od če­ga da se pre­hra­ne.
Rad­ni­ci „Ni­ke” tra­že is­pla­tu pla­ta i po­ve­zi­va­nje rad­nog sta­ža u iz­no­su od sko­ro 800 hi­lja­da eura dok se ko­o­pe­ran­ti­ma du­gu­je 250 hi­lja­da eura.
– Mi­ni­star­ka Ko­va­če­vić mi je u te­le­fon­skom raz­go­vo­ru obe­ća­la da će po­ku­ša­ti da nam po­mog­ne, da će raz­go­va­ra­ti sa pred­stav­ni­ci­ma Vla­de i Mi­ni­star­stvom fi­nan­si­ja da se na­ša po­tra­ži­va­nja ri­je­še. Ona je kon­tak­ti­ra­la Pri­vred­ni sud i Mi­ni­star­stvo po­ljo­pri­vre­de da nam se da­ju pa­re od pro­da­tih vo­zi­la mlje­ka­re „Ni­ka“ i to u iz­no­su od 51 hi­lja­de eura za rad­ni­ke iz pr­vog is­plat­nog re­da ali do da­nas ni­šta kon­kret­no ne­ma­mo. Pa­re od pro­da­je vo­zi­la tre­ba­lo bi da se upla­te Vla­di, Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de, jer su vo­zi­la i dio opre­me mlje­ka­re „Ni­ka“ te­ret Ugo­vo­ra o fi­du­ci­ja­r­nom pre­no­su pra­va svo­ji­ne na ime obez­bje­đe­nja po­tra­ži­va­nja u iz­no­su od 120.156 eura či­me su ste­kli uslo­vi sta­tus raz­luč­nog po­vje­ri­o­ca – re­kao je Đur­đić.
On je pod­sje­tio na sa­sta­nak odr­žan kra­jem mar­ta u Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de ka­da je rad­ni­ci­ma sa­op­šte­no da re­sor­no mi­ni­star­stvo ne zna ni za ka­kav no­vac, po­tra­ži­va­nja i pro­da­ju vo­zi­la.
– Si­tu­a­ci­ja oko mlje­ka­re „Ni­ka“ je mno­go za­mr­še­na. Uga­si­ti ta­kvu mlje­ka­ru, uga­si­ti far­mu kra­va na Ka­pi­nom po­lju, ko­ja je bi­la u sklo­pu mlje­ka­re i iz ko­je je sva­ki dan sti­za­lo po dvi­je hi­lja­de li­ta­ra kva­li­tet­nog mli­je­ka, to je umjet­nost. Za ovo tre­ba ne­ko kri­vič­no da od­go­va­ra. Mlje­ka­ra „Ni­ka” je li­der­ska fa­bri­ka i šam­pi­on na me­đu­na­rod­nim saj­mo­vi­ma u re­gi­o­nu, što po­tvr­đu­ju mno­go­broj­ne zlat­ne me­da­lje i pri­zna­nja za kva­li­tet mli­ječ­nih pro­iz­vo­da i si­re­va, i iz­gle­da da je baš zbog ta­kvog uspje­ha osu­đe­na na pro­past. Go­di­nu i po da­na ovaj rud­nik zla­ta ne ra­di i pro­pa­da a da to ni­kog ne in­te­re­su­je i ni­ko gla­vu ne okre­će. Mlje­ka­ra je du­žna vi­še od pet mi­li­o­na i to je smi­je­šno, jer da ni­je ni­šta pro­da­va­la i pro­iz­vo­di­la ne bi ima­la ovo­li­ki dug. Mi­slim da bi spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić i sud­stvo ima­li do­sta po­sla oko ove fa­bri­ke – re­kao je Đur­đić.
U mlje­ka­ru „Ni­ka” ste­čaj je uve­den u mar­tu pro­šle go­di­ne na za­htjev vla­sni­ka Alek­san­dra Bo­žo­vi­ća a pet mje­se­ci ka­sni­je pro­gla­šen je ban­krot. B.Ma.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"