Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-04-08 IBM UVEĆALA VLASNIŠTVO U ATLAS BANCI I JADRANSKOM SAJMU
Atlas banka Zatvoreni krediti od 5,34 miliona Preuzimanjem dionica zatvoreni su krediti u vrijednosti pet miliona eura, dok su preuzimanjem 2.180 akcija Jadranskog sajma zatvoreni krediti vrijednosti 340 hiljada eura, koje je toj kompaniji odobrila IBM
Dan - novi portal
In­vest ban­ka Mon­te­ne­gro pre­u­ze­la je dio ak­ci­ja Ja­dran­skog saj­ma i Atlas ban­ke ne­tr­ži­šnim tran­sak­ci­ja­ma 29. mar­ta ove go­di­ne, na­ve­de­no je na saj­tu Cen­tral­ne de­po­zi­tar­ne agen­ci­je.
IBM, pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma ,,Da­na”, pre­u­ze­la je 3,4 hi­lja­de ak­ci­ja Atlas ban­ke. Pre­u­zi­ma­njem tih di­o­ni­ca za­tvo­ren je kre­dit u vri­jed­no­sti pet mi­li­o­na eura, dok su pre­u­zi­ma­njem 2.180 ak­ci­ja Ja­dran­skog saj­ma za­tvo­re­ni kre­di­ti vri­jed­no­sti 340 hi­lja­da eura. Na taj na­čin In­vest ban­ka Mon­te­ne­gro pre­u­ze­la je 7,5 od­sto Ja­dran­skog saj­ma.
Ra­di se o pre­no­su ak­ci­ja po­ve­za­nom pri­vred­nom dru­štvu, jer je ve­ćin­ski vla­snik IBM-a za­tvo­re­ni in­ve­sti­ci­o­ni fond Atlas mont u po­stup­ku tran­sfor­ma­ci­je sa 50,33 od­sto ak­ci­ja, a fond kon­tro­li­še bi­zni­smen Du­ško Kne­že­vić. Atlas in­vest ima 11,12 od­sto, Atlas ban­ka 9,23 od­sto, Atlas gru­pa 6,73 od­sto, a otvo­re­ni in­ve­sti­ci­o­ni fond Atlas mont u po­stup­ku tran­sfor­ma­ci­je vla­snik je 2,21 od­sto IBM-a.
In­vest ban­ka Mon­te­ne­gro do­šla je u po­sjed 313 ak­ci­ja Atlas ban­ke, kao i ukup­no 17,65 hi­lja­da ak­ci­ja Atlas mont fon­da po­čet­kom fe­bru­a­ra ove go­di­ne, a ta­ko­đe se ra­di­lo o ne­tr­ži­šnim tran­sak­ci­ja­ma, ka­ko je na­ve­de­no u iz­vje­šta­ju Cen­tral­ne de­po­zi­tar­ne agen­ci­je o ne­tr­ži­šnim tran­sak­ci­ja­ma za pe­ri­od od 25. do 30. ja­nu­a­ra ove go­di­ne, o če­mu je ,,Dan” ra­ni­je pi­sao.
Ma­njin­ski ak­ci­o­na­ri Atlas fon­da, ko­ji su gla­sa­li pro­tiv pla­na raz­voj tog fon­da, pod­ni­je­li su za­htje­ve za is­pla­tu svog udje­la, a za­tim i tu­ži­li fond pred Pri­vred­nim su­dom Cr­ne Go­re, ra­ni­je su u vi­še na­vra­ta is­ti­ca­li da su ošte­će­ni ta­kvim tran­sak­ci­ja­ma, s ob­zi­rom na to da je Atlas fond ve­ćin­ski vla­snik IMB-a, ko­ja pre­no­som ak­ci­ja u nje­no vla­sni­štvo ni­je do­bi­la ni­šta.
U re­vi­zor­skom iz­vje­šta­ju IBM-a za 2014. go­di­nu, ko­ji je ob­ja­vljen na saj­tu Ko­mi­si­je za har­ti­je od vri­jed­no­sti na­ve­de­no je da ban­ka oba­vlja tran­sak­ci­je sa po­ve­za­nim li­ci­ma, od­no­sno prav­nim li­ci­ma ko­ja su čla­no­vi Atlas gru­pe, kao i ključ­no ru­ko­vod­stvo ban­ke, a tran­sak­ci­je uklju­ču­ju pla­sma­ne, de­po­zi­te, tran­sak­ci­je u stra­noj va­lu­ti i slič­no. U iz­vje­šta­ju je na­ve­de­no da je IBM, za­ključ­no sa 2014. go­di­nom, po osno­vu kre­di­ta po­tra­ži­vao od Atlas in­ve­sta 158 hi­lja­da eura, od Uni­ver­zi­te­ta Me­di­te­ran 2,18 mi­li­o­na, od Atlas gru­pe 292 hi­lja­de, od DZU Atla­smont 36 hi­lja­da, kao i oro­če­ni de­po­zit u iz­no­su od tri mi­li­o­na da­tog za Atlas gru­pu, 100 hi­lja­da oro­če­nog de­po­zi­ta za DZU Atlas mont i 1,4 mi­li­o­na od Atlas ban­ke.
Atlas fond du­žan je da is­pla­ti 3,4 mi­li­o­na eura ne­sa­gla­snim ak­ci­o­na­ri­ma u či­jem je vla­sni­štvu 19,7 od­sto ak­ci­ja. J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"