Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2016-03-22 DOGOVORENI DETALJI SPORAZUMA TUŽILAŠTVA SA SINOM SVETOZARA MAROVIĆA, POTPISIVANJE DO KRAJA MJESECA
Miloš Marović Miloš ide na robiju u aprilu Vijeće Višeg suda će do kraja mjeseca prihvatiti sporazum o priznanju krivice koji je sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića potpisao sa Specijalnim tužilaštvom, nakon čega će se steći uslovi da on ode na izdržavanje kazne
Dan - novi portal
Bu­dva­nin Mi­loš Ma­ro­vić pot­pi­sa­će do kra­ja mar­ta spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce u Vi­šem su­du, na­kon če­ga će se ste­ći uslo­vi da ode na iz­dr­ža­va­nje ka­zne, po­tvr­đe­no je „Da­nu“ iz tu­ži­la­štva. Ma­ro­vić se do­go­vo­rio sa tu­ži­la­štvom da pri­zna kri­vi­cu i da od­le­ži go­di­nu da­na i pla­ti 380.000 eura. Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, Ma­ro­vić će po­ći na od­lu­že­nje za­tvor­ske ka­zne od­mah na­kon pot­pi­si­va­nja spo­ra­zu­ma u su­du.
–Vi­je­će Vi­šeg su­da će do kra­ja mje­se­ca pri­hva­ti­ti spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce ko­ji je sin vi­so­kog funk­ci­o­ne­ra DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća pot­pi­sao sa Spe­ci­jal­nim tu­ži­la­štvom. Pre­ma tom do­go­vo­ru, on je pri­znao da je pod­stre­ka­vao dru­ge na ne­za­ko­ni­te rad­nje to­kom pro­da­je 26.000 kva­dra­ta op­štin­ske ze­mlje na Ja­zu, a za­uz­vrat će bez su­đe­nja pro­ve­sti go­di­nu da­na u za­tvo­ru i pla­ti­ti 380.000 eura. No­vac ne­će do­bi­ti dr­ža­va, od­no­sno Op­šti­na Bu­dva, već će mla­đi Ma­ro­vić vra­ti­ti dug ko­ji je na­pra­vio pre­ma tre­ćoj oso­bi pri­li­kom sum­nji­vog po­sla oko tr­go­vi­ne op­štin­skog ze­mlji­šta – sa­op­šte­no nam je u tu­ži­la­štvu.
Mi­loš Ma­ro­vić je osum­nji­čen da je uče­stvo­vao u ne­za­ko­ni­tim po­slo­vi­ma oko pro­da­je ze­mlji­šta u za­le­đu pla­že Jaz, u ko­ji­ma je Op­šti­na Bu­dva ošte­će­na za 1,4 mi­li­o­na eura.
Ma­ro­vić je uhap­šen po­čet­kom de­cem­bra, po po­vrat­ku sa li­je­če­nja u Be­o­gra­du. Po do­la­sku u Cr­nu Go­ru smje­šten je u pri­vat­nu kli­ni­ku „Ko­dra”, gdje dao iz­ja­vu tu­ži­la­štvu. Na­log za nje­go­vo hap­še­nje iz­dat je u ok­to­bru pro­šle go­di­ne, ali on ni­je mo­gao do­ći na sa­slu­ša­nje zbog zdrav­stve­nog sta­nja. Ma­ro­vić je na­kon po­vrat­ka u ze­mlju tra­žio da bu­de u „Ko­dri”, ali je utvr­đe­no da u spu­škom za­tvo­ru po­sto­je uslo­vi za nje­go­vo li­je­če­nje, na­kon če­ga je spro­ve­den u is­tra­žni za­tvor.
Biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve Raj­ko Ku­lja­ča, ne­ka­da­šnji di­rek­tor AMD Bu­dva Igor Trn­ski i Mar­ko Vu­jo­vić, kum Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, do­bi­li su sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka u pred­me­tu „Pri­je­vor”. Svi oni su sa­op­šti­li da je sum­nji­ve po­slo­ve or­ga­ni­zo­vao Sve­to­zar Ma­ro­vić, a da je u nji­ho­vom spro­vo­đe­nju uče­stvo­vao i nje­gov sin. Pre­ma nji­ho­vim ri­je­či­ma, iza či­ta­vog po­sla oko spor­ne pro­da­je ze­mlji­šta sta­jao je Mi­loš Ma­ro­vić, a sve je od­ra­đe­no pre­ko nje­go­vog ku­ma Mar­ka Vu­jo­vi­ća. Trn­ski je is­pri­čao tu­ži­o­cu da ga je Mi­loš Ma­ro­vić pod­stre­ka­vao da od Op­šti­ne ku­pi plac u in­du­strij­skoj zo­ni Ja­za ka­ko bi nje­go­va kom­pa­ni­ja na toj lo­ka­ci­ji, iz­me­đu osta­log, mo­gla da gra­di sa­lon na­mje­šta­ja, ali od to­ga ni­je bi­lo ni­šta.
Osim Ma­ro­vi­ća, za mal­ver­za­ci­je pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta iz­nad Ja­za osum­nji­če­ni su i biv­ši pred­sjed­nik op­šti­ne Bu­dva La­zar Ra­đe­no­vić, ko­ji je ta­ko­đe sklo­pio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce, vla­snik bu­dvan­ske fir­me Me­ga­pro­met Mi­o­drag Mi­tro­vić, biv­ša di­rek­tor­ka bu­dvan­skog ka­ta­stra Mir­ja­na Ma­ro­vić, biv­ši di­rek­tor Za­vo­da za iz­grad­nju Bu­dva Ste­vi­ca Dra­go­vić i pro­cje­ni­te­lji Mar­ko Ra­du­no­vić, Mil­ka La­za­re­vić i Lju­bi­ša Ba­će­vić.D.Ž.


Tvr­di da je sve ra­dio sam

Ma­ro­vić je iz pri­tvo­ra iza­šao po­čet­kom ja­nu­a­ra, a to­kom is­pi­ti­va­nja u tu­ži­la­štvu ni­je pri­znao da je član kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je. Ta­ko­đe, on je tu­ži­o­cu ka­zao da iza spor­nog po­sla ne sto­ji nje­gov otac Sve­to­zar i da je on sam uče­stvo­vao u sve­mu to­me.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"