Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2016-03-26 BLAMAŽA POLICIJE I SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA PRILIKOM HAPŠENJA NAVODNE TERORISTIČKE GRUPE OD OKO 60 ČLANOVA IZ HARKOVA U HOTELU PERJANIK
Policija satima nadzirala hotel „Perjanik” Spektakularna akcija spala na neprijavljeni boravak Iz policije su tokom dana stizale nezvanične informacije da se radi o osobama koje se povezuju sa navodnim nasilnim grupama iz inostranstva Razlog za akciju hapšenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva bila je informacija da su ova lica u „Perjaniku” navodno tražila da se prilikom njihovog boravka hotel zatvori za druge goste i da se pogase sve kamere
Dan - novi portal
Po na­lo­gu Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva ju­če ra­no uju­tru uhap­še­no je oko 60 stra­nih dr­ža­vlja­na, ko­ji su bo­ra­vi­li u ho­te­lu „Per­ja­nik” u Da­ni­lov­gra­du. Oni su pri­ve­de­ni zbog sum­nje u po­ve­za­nost sa stranim nasilnim grupama. Ipak spektakularna policijska akcija koja je izvedena zbog sumnje da su stranci povezani sa stranim nasilnim grupama završena je optužbama za neprijavljeni boravak.
Privedeno je 55 Rusa i pet Japanaca za koje je utvrđeno da su članovi vjerske organizacije koja je u Crnoj Gori vršila obrede, a čija je jedina krivica što nijesu prijavili boravak u Danilovgradu
Uhapšeni su ispitivani nekoliko sati u stanici podgoričke policije, a naknadno će, najvjerovatnije, biti deportovani iz naše zemlje. Radi se o licima koja su u Crnu Goru ušla sa ruskim pasošima, ali se njihov identitet i dalje provjerava.
Iz policije su tokom dana stizale nezvanične informacije da se radi o osobama koje se povezuju sa navodnim nasilnim grupama iz inostranstva. Iz­vor iz po­li­ci­je je po­tvr­dio da su u so­ba­ma u ho­te­lu „Per­ja­nik” u ko­ji­ma su bo­ra­vi­li stran­ci pro­na­đe­ni ne­ki do­ku­men­ti ko­ji će bi­ti pred­met vje­šta­če­nja, a zaplijenjeni su im mobilni telefoni i lap- topovi kako bi se utvrdilo kojim povodom su stranci došli u Crnu Goru i da li su imali planove da izvedu nedozvoljene radnje u našoj državi. Razlog za akciju hapšenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva bila je informacija da su ova lica u “Perjaniku” navodno tražila da se prilikom njihovog boravka hotel zatvori za druge goste i da se pogase sve kamere.
Ka­ko je po­li­ci­ja utvr­di­la, dio po­me­nu­te gru­pe u Cr­noj Go­ri boravi od 15. mar­ta i oni su bi­li je­di­ni go­sti u da­ni­lov­grad­skom ho­te­lu. Pri­ve­de­ni su bo­ra­vak u objek­tu „Per­ja­nik” ra­ni­je re­ze­r­vi­sa­li na dvi­je ne­dje­lje. Za 14 da­na bo­rav­ka u ho­te­lu na­vod­no su pla­ti­li oko 10.000 eura. Ipak, za to su po­sta­vi­li uslo­ve – da za vri­je­me bo­rav­ka u ho­te­lu bu­du sa­mi, kao i da se za to vri­je­me uga­se si­gur­no­sne ka­me­re.
Stran­ci su u Cr­nu Go­ru do­šli iz Ukra­ji­ne. Tužilaštvo je sum­njalo da su po­ve­za­ni sa Si­rij­cem Ju­su­fom Ce­la­le­ti­nom Bi­ce­rom, ko­ji je ne­dav­no iza­šao iz za­tvo­ra u kom je bio zbog fal­si­fi­ko­va­nja do­ku­me­na­ta. Bi­cer je u Ukra­ji­ni bo­ra­vio 90 da­na pri­je do­la­ska u na­šu ze­mlju. S la­žnim pa­so­šem ko­jim je do­šao u Cr­nu Go­ru pre­šao je i gra­ni­cu Ukra­ji­ne. Ovaj Si­ri­jac je u ko­tor­skom su­du tvr­dio da u Cr­noj Go­ri po­sto­ji će­li­ja Al Ka­i­de. Još jed­na po­du­dar­nost iz­me­đu Bi­ce­ra i pri­ve­de­nih stra­na­ca je što su u na­šu ze­mlju do­šli iz ukra­jin­skog gra­da Har­kov.
Sum­nje da se ne­što čud­no de­ša­va u ho­te­lu po­ja­vi­le su se po­što je pri­ja­vlje­no da je taj obje­kat u re­no­vi­ra­nju, zbog če­ga ne pri­ma­ju go­ste iako su stran­ci već bi­li unu­tra. Ta­ko­đe, po­vod za is­pi­ti­va­nje do­la­ska na­vod­nih tu­ri­sta po­li­ci­ji je bio i to što su ho­tel na­pu­šta­li sa­mo to­kom no­ći. Osim toga, niko od njih nije imao prijavljen boravak niti je postojao bilo kakav dokaz da su u Crnoj Gori.
Po­li­ci­ja je po­kre­nu­la taj­nu is­tra­gu o ovom slu­ča­ju pra­te­ći stran­ce. Pri­mi­je­nje­ne su po­seb­ne mje­re nad­zo­ra.
Ak­ci­ja hap­še­nja 60-ak stra­na­ca iz­ve­de­na je u ra­nim ju­tar­njim sa­ti­ma. Vi­še de­se­ti­na slu­žbe­ni­ka Spe­ci­jal­ne je­di­ni­ce u ra­nim ju­tar­njim sa­ti­ma op­ko­li­lo je ho­tel, na­kon če­ga su upa­li u so­be iz ko­jih su pri­ve­li stran­ce ko­ji su u mo­men­tu akcije spa­va­li.
Vla­snik ho­te­la „Per­ja­nik” Vuč­ko Rov­ča­nin po­tvr­dio je „Da­nu” da je ju­če sa­slu­šan u po­li­ci­ji u svoj­stvu gra­đa­ni­na ve­za­no za ovaj do­ga­đaj.
– Pi­ta­li su me na okol­no­sti do­la­ska gru­pe stra­na­ca i ni­šta vi­še od to­ga. Ne znam o če­mu se ra­di, a u po­li­ci­ji mi ni­je pre­do­če­no za šta se pri­ve­de­ni go­sti te­re­te. To je je­di­no što znam i što mo­gu sa­op­šti­ti – ka­zao je Rov­ča­nin.
M.V.P.–D.Ž.


Po­li­ci­ja i tu­ži­la­štvo ću­te

Upra­va po­li­ci­je i Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo ni­je­su od­go­vo­ri­li na pi­ta­nja re­dak­ci­je „Da­na” o ak­ci­ji hap­še­nja stra­na­ca. Isto­vre­me­no ni­je­su ni po­tvr­di­li ni de­man­to­va­li na­vo­de da su ta li­ca uhap­še­na zbog sum­nje da su po­ve­za­ni sa te­ro­ri­sti­ma.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"