Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2016-03-29 ZASJEDALA KOMISIJA ZA ŽALBE OPŠTINE KOLAŠIN Nezakoniti otkazi u fokusu
Dan - novi portal
KO­LA­ŠIN- Ko­mi­si­ja za žal­be op­šti­ne Ko­la­šin ju­če je odr­ža­la sa­sta­nak po­vo­dom pri­go­vo­ra 24 za­po­sle­nih u Op­šti­ni ko­ji su, umje­sto rje­še­nja o ot­ka­zu, do­bi­li oba­vje­šte­nja. Za­po­sle­ne u Op­šti­ni Ko­la­šin, od­no­sno biv­še za­po­sle­ne za­stu­pa Go­ran Ću­la­fić, dok op­štin­sku ko­mi­si­ju či­ne Mi­lan Vla­ho­vić, Sreć­ko Ra­ko­če­vić, Di­ja­na An­đe­lić, Bor­ko Šće­pa­no­vić i Sve­tla­na Gru­jić.
-Ko­mi­si­ji su da­nas pre­do­če­ni do­ka­zi i uka­za­no je da je oba­vje­šte­nji­ma o pre­stan­ku rad­nog od­no­sa za­po­sle­ni­ma us­kra­će­no pra­vo, od­no­sno ni­je da­ta prav­na po­u­ka da svo­ja pra­va mo­gu šti­ti­ti kroz in­sti­tu­ci­je si­ste­ma dr­ža­ve Cr­ne Go­re. Ta­ko­đe je uka­za­no na ne­pra­vil­no­sti ko­je je kon­sta­to­va­la Uprav­na in­spek­ci­ja još u fe­bru­a­ru 2015, a ko­je ni­je­su ot­klo­nje­ne u da­tim ro­ko­vi­ma, a po­tom ni u pro­du­že­nim ro­ko­vi­ma- ka­zao je Ću­la­fić.
On je do­dao i da su mno­ga oba­vje­šte­nja o pre­stan­ku rad­nog od­no­sa do­ni­je­le star­je­ši­ne or­ga­na, či­ji je rad Uprav­na in­spek­ci­ja za­bra­ni­la.
Sa­mim tim, is­ti­če Ću­la­fić, ta­kva oba­vje­šte­nja se sma­tra­ju ne­za­ko­ni­tim.
Ka­ko is­ti­če, go­to­vo sva li­ca ko­ja za­stu­pa za­sno­va­la su rad­ni od­nos shod­no ras­pi­sa­nom jav­nom ogla­su, ob­ja­vlje­nom u dnev­nim li­sto­vi­ma.
-Oni su za­klju­či­li ugo­vo­re i na­sta­vi­li sa struč­nim usa­vr­ša­va­njem i ospo­so­blja­va­njem, po­lo­ži­li su dr­žav­ni is­pit, a za­tim su za­dr­ža­ni da ra­de u or­ga­ni­ma lo­kal­ne upra­ve. U kon­kret­nom slu­ča­ju do­ka­za­li smo do­ku­men­ta­ci­jom ko­ja je i da­nas do­sta­vlje­na ko­mi­si­ji da je rad­ni od­nos po­sto­jao i da Za­kon o ra­du ni­je po­vri­je­đen. Ako po­sto­je pro­pu­sti, oni se ti­ču is­klju­či­vo po­slo­dav­ca. Za­tra­ži­li smo od ko­mi­si­je da po­ni­šti ra­ni­je do­ne­se­na oba­vje­šte­nja i pred­met upu­ti dru­go­ste­pe­no­mo or­ga­nu na po­nov­ni po­stu­pak, sve u skla­du sa za­ko­nom- is­ta­kao je Ću­la­fić.
Pre­ma ri­je­či­ma Dra­go­lju­ba Mi­ja Bu­ki­li­ća, čla­na glav­nog od­bo­ra SNP-a i OO SNP-a Ko­la­šin, ko­ji je ta­ko­đe do­bio oba­vje­šte­nje o ot­ka­zu i član je rad­nog ti­je­la „Za za­kon i prav­du“ ko­je su osno­va­li otup­šte­ni rad­ni­ci, je­dan od čla­no­va ko­mi­si­je, ka­ko je utvr­di­la Uprav­na in­spek­ci­ja, ne­za­ko­ni­to je za­sno­vao rad­ni od­nos.
-Ovo je po­li­tič­ka dis­kri­mi­na­ci­ja, nas su ot­pu­sti­li, a pri­kri­li one ko­ji ima­ju isti na­laz in­spek­ci­je kao i mi ko­ji smo ot­pu­šte­ni. Uprav­na in­spek­ci­ja je za Di­ja­nu An­đe­lić kon­sta­to­va­la da je pri­mlje­na na neo­d­re­đe­no, na isti na­čin kao i mi ko­ji smo do­bi­li ot­ka­ze, a ona je osta­la da ra­di, kao i još mno­gi dru­gi. Mi ne tra­ži­mo da ona ode s po­sla, već da vra­te i nas- ka­zao je Bu­ki­lić.
J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"