Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2016-03-29 ĐUKANOVIĆ IZJAVIO DA JE PITANJE ODNOSA SA RUSIJOM USLOVLJENO DEŠAVANJIMA NA GLOBALNOM PLANU
Đukanović U NATO do sredine iduće godine
Dan - novi portal
Pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić ka­zao je da oče­ku­je da će Cr­na Go­ra do po­lo­vi­ne 2017. go­di­ne for­ma­li­zo­va­ti član­stvo u NA­TO-u i otvo­ri­ti sva pre­go­va­rač­ka po­gla­vlja u pro­ce­su pri­stu­pa­nja EU. U su­sret obi­lje­ža­va­nju 4. apri­la, Da­na stu­de­na­ta, Đu­ka­no­vić je po­sje­tio Fa­kul­tet za dr­žav­ne i evrop­ske stu­di­je i raz­go­va­rao sa stu­den­ti­ma o pro­ce­su evro­a­tlant­ske in­te­gra­ci­je.
Đu­ka­no­vić tvr­di da je Cr­na Go­ra da­nas naj­ra­zvi­je­ni­ja eko­no­mi­ja za­pad­nog Bal­ka­na, na pra­gu pu­no­prav­nog član­stva u NA­TO i li­der u evrop­skim in­te­gra­ci­ja­ma.
Od­go­va­ra­ju­ći na pi­ta­nja stu­de­na­ta, pre­mi­jer je kao oko­sni­cu in­te­re­sa ko­je Cr­na Go­ra sli­je­di na evro­a­tlant­skom pu­tu na­veo ja­ča­nje bez­bjed­no­sti, sta­bil­no­sti, na­sta­vak re­for­mi i sna­že­nje di­rekt­nih stra­nih in­ve­sti­ci­ja ko­je će po­spje­ši­ti da­lji eko­nom­ski raz­voj, u in­te­re­su i gra­đa­na i dr­ža­ve.
Isto­vre­me­no je oci­je­nio da je za­pad­nom Bal­ka­nu, pri­je sve­ga, po­treb­no ra­zu­mi­je­va­nje i ob­no­vlje­no po­vje­re­nje, ima­ju­ći u vi­du is­ku­stva ne­do­volj­ne to­le­ran­ci­je za sve raz­li­či­to­sti ko­je tre­ba tre­ti­ra­ti kao bo­gat­stvo, a ne kao pri­jet­nju.
– Cr­na Go­ra ne pre­ten­du­je da ugro­ža­va tu­đe in­te­re­se, već da sli­je­di sop­stve­ne. Vla­da­vi­na pra­va je stvar do­stig­nu­tog ni­voa po­li­tič­ke kul­tu­re i funk­ci­o­ni­sa­nja in­sti­tu­ci­ja u jed­nom dru­štvu – ka­zao je Đu­ka­no­vić.
Oci­je­nio je da je pi­ta­nje od­no­sa Ru­si­je pre­ma Cr­noj Go­ri uslo­vlje­no pro­ce­si­ma na glo­bal­nom pla­nu, uz uvje­re­nje da će u na­red­nom pe­ri­o­du do­ći do nor­ma­li­za­ci­je sa­rad­nje, ko­ja će bi­ti u in­te­re­su ko­lek­tiv­ne bez­bjed­no­sti, po­seb­no ima­ju­ći u vi­du sa­vre­me­ne te­ro­ri­stič­ke pri­jet­nje sa ko­ji­ma se svi­jet su­o­ča­va, a što za­htje­va ne po­je­di­na­čan, već za­jed­nič­ki od­go­vor.
Ka­da se go­vo­ri o na­či­nu od­lu­či­va­nja o član­stvu Cr­ne Go­re u NA­TO-u, Đu­ka­no­vić sma­tra da to pi­ta­nje tre­ba raz­mo­tri­ti ka­da za to do­đe vri­je­me, na­kon pred­sto­je­ćih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra i za­vr­šet­ka pro­ce­sa ra­ti­fi­ka­ci­je pri­stup­nog pro­to­ko­la.
– Sma­tram da par­la­ment ima nad­le­žnost da do­ne­se jed­nu ta­kvu, za cr­no­gor­sko dru­štvo va­žnu od­lu­ku, i da ne tre­ba da bje­ži od ta­kve od­go­vor­no­sti, kao što to ni Vla­da ne či­ni ka­da su u pi­ta­nju nje­ne nad­le­žno­sti – sa­op­štio je Đu­ka­no­vić.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"