Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2016-03-29 FLEŠ
Dan - novi portal
Premijer u Bri­se­lu
Pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić sa­op­šti­će da­nas evrop­skim zva­nič­ni­ci­ma u Bri­se­lu da se oče­ku­je na­sta­vak par­la­men­tar­nog di­ja­lo­ga za slo­bod­ne i fer iz­bor. Vla­da je ra­ni­je usvo­ji­la plat­for­mu za Đu­ka­no­vi­će­vu po­sje­tu, to­kom ko­je će se sa­sta­ti sa pred­sjed­ni­kom Evrop­ske ko­mi­si­je Žan-Klo­dom Jun­ke­rom, pred­sjed­ni­kom Evrop­skog sa­vje­ta Do­nal­dom Tu­skom i vi­so­kim pred­stav­ni­kom EU za spolj­ne po­slo­ve i bez­bjed­no­snu po­li­ti­ku Fe­de­ri­kom Mo­ge­ri­ni.
U do­ku­men­tu se na­vo­di da će Đu­ka­no­vić zva­nič­ni­ci­ma pre­ni­je­ti da je pri­li­kom gla­sa­nja o po­vje­re­nju Vla­di Po­zi­tiv­na Cr­na Go­ra po­nu­di­la plan za iz­la­zak iz po­li­tič­ke kri­ze.V.R.

Ja­ča­ti vla­da­vi­nu pra­va
Član­stvo Cr­ne Go­re u EU od ključ­nog je zna­ča­ja za sta­bi­li­za­ci­ju ci­je­log Bal­ka­na. Cr­na Go­ra mo­že da po­sta­ne čla­ni­ca EU ako po­štu­ju sve kri­te­ri­ju­me, na­ro­či­to pa­ra­me­tre neo­p­hod­ne za ja­ča­nje vla­da­vi­ne pra­va i bor­be pro­tiv ko­rup­ci­je, uka­zao je pred­sjed­nik Od­bo­ra za evrop­ske po­slo­ve ita­li­jan­skog Se­na­ta Ve­na­to Ki­ti. On će, pre­ma na­ja­va­ma, bi­ti na če­lu de­le­ga­ci­je ko­ja će usko­ro po­sje­ti­ti Cr­nu Go­ru.
Ka­ko je na­veo na svom tvi­ter na­lo­gu, Cr­noj Go­ri tre­ba oda­ti pri­zna­nje za na­pre­dak na pu­tu ka EU. Ki­ti je po­seb­no uka­zao na zna­čaj pot­pu­ne im­ple­me­ta­ci­je no­vog iz­bor­nog za­ko­no­dav­stva u Cr­noj Go­ri.M.V.

Re­fe­ren­dum je po­čeo
Iz­vr­šni di­rek­tor Po­kre­ta za ne­u­tral­nost Cr­ne Go­re Mar­ko Mi­la­čić ka­zao je ju­če da po­či­nje te­ren­ska kam­pa­nja u okvi­ru bor­be da se is­po­štu­je vo­lja gra­đa­na ve­za­no za mo­guć­nost pri­stu­pa­nja NA­TO-u. Mi­la­čić je na­ja­vio da će pro­je­kat „Re­fe­ren­dum je po­čeo” da­nas bi­ti pred­sta­vljen u Nik­ši­ću.
– In­for­mi­sa­će­mo gra­đa­ne o va­žno­sti ras­pi­si­va­nja re­fe­ren­du­ma o učla­nje­nju u NA­TO, o pro­jek­tu na­ci­o­nal­nog re­fe­ren­du­ma, ko­ji je po­čeo na in­ter­ne­tu. Di­je­li­će­mo fla­je­re i raz­go­va­ra­ti sa re­le­vant­nim su­bjek­ti­ma – na­veo je Mi­la­čić.
On je re­kao da je bor­ba za re­fe­ren­dum o voj­nom sta­tu­su Cr­ne Go­re u stva­ri bor­ba za osnov­ni de­mo­krat­ski prin­cip – mo­guć­nost da gra­đa­ni ove ze­mlje sa­mi, di­rekt­no, od­lu­če o naj­va­žni­jem dru­štve­nom i dr­žav­nom pi­ta­nju – član­stvu u NA­TO.
– Cr­no­gor­ska vlast to iz­bje­ga­va, pla­še­ći se vo­lje na­ro­da – ci­je­ni Mi­la­čić.M.V.

Po­li­tič­ki pri­o­ri­tet
Iz Cr­no­gor­ske de­mo­krat­ske uni­je (CDU) ka­za­li su da je član­stvo Cr­ne Go­re u NA­TO pri­o­ri­tet cr­no­gor­ske po­li­ti­ke.
– NA­TO agen­da će bi­ti okon­ča­na onog da­na ka­da se cr­no­gor­ska za­sta­va za­vi­jo­ri u sje­di­štu Ali­jan­se. Do ta­da svi oni ko­ji shva­ta­ju bez­bjed­no­sni, po­li­tič­ki, eko­nom­ski i ukup­ni kul­tur­ni i so­ci­jal­ni zna­čaj i va­žnost na­šeg pri­stu­pa­nja Sje­ver­no­a­tlant­skom sa­ve­zu tre­ba da ukup­no dje­lo­va­nje i od­lu­ke usmje­re ka uspje­šnom okon­ča­nju tog isto­rij­skog ci­lja – po­ru­či­li su iz CDU.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"