Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2016-03-29 PREDSTAVLJENI REZULTATI BIROA ZA KOMUNIKACIJU I KOORDINACIJU ODNOSA SA GRAĐANIMA
Najviše zahtjeva Komunalnim uslugama
Dan - novi portal
Bi­ro za ko­mu­ni­ka­ci­ju i ko­or­di­na­ci­ju od­no­sa sa gra­đa­ni­ma pred­sta­vio je ju­če re­zul­ta­te Si­ste­ma 48 ko­ji je po­čeo sa ra­dom pri­je go­di­nu. Ka­ko je sa­op­štio Vo­ji­slav Ne­do­vić, šef Bi­roa za ko­mu­ni­ka­ci­ju i ko­or­di­na­ci­ju od­no­sa sa gra­đa­ni­ma i glav­ni ko­or­di­na­tor Si­ste­ma 48, na adre­su si­ste­ma u pret­hod­nih go­di­nu da­na pri­sti­glo je 5.912 za­htje­va, od če­ga je ri­je­še­no 4.831.
-Uku­pan broj za­htje­va ko­ji je upu­ćen Bi­rou za pro­te­klih go­di­nu da­na iz­no­si 5.912, od če­ga je dat od­go­vor u ro­ku od 48 ča­so­va na 5,795 za­htje­va, od­no­sno 98,02 od­sto, dok je na pre­o­sta­lih 114, od­no­sno 1,96 od­sto, od­go­vo­re­no na­kon 48 ča­so­va. Ri­ječ je o za­htje­vi­ma ko­ji su upu­će­ni ad­mi­ni­stra­ci­ji i oni su naj­če­šće imo­vin­sko-prav­ne pri­ro­de i ni­su hit­ni. Ako se ta­kav za­htjev pod­ne­se pet­kom ili uoči pra­zni­ka, pro­sto ni­je mo­gu­će da­ti od­go­vor u ro­ku od 48 sa­ti, jer slu­žba u svom sa­sta­vu ne­ma­ de­žur­ne eki­pe, jer ni­je u pi­ta­nju ni­ka­kva hit­nost. Od ukup­nog bro­ja pri­mlje­nih za­htje­va ri­je­še­no je 4.813, od­no­sno 81,4 od­sto za­htje­va. Od­ba­če­nih ili ne­pot­pu­nih za­htje­va bi­lo je 198, a 471 upit ni­je bio u nad­le­žno­sti Glav­nog gra­da. Pri­mi­li smo 234 za­htje­va lič­ne pri­ri­de, ko­je smo ta­ko­đe od­bi­li kao neo­sno­va­ne, kao i 138 za­htje­va ko­ji ni­su bi­li pla­ni­ra­ni bu­dže­tom Glav­nog gra­da. Pre­o­sta­lih 58 za­htje­va se na­la­zi na če­ka­nju- ka­zao je Ne­do­vić.
Naj­a­ve­ći broj za­htje­va, ka­ko je is­ta­kao Ne­do­vić, upu­ćen je Ko­mu­nal­nim uslu­ga­ma.
-Naj­ve­ći broj za­htje­va- 741 upu­ćen je Ko­mu­nal­nim uslu­ga­ma od če­ga je ri­je­še­no 668. Se­kre­ta­ri­ja­tu za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj pro­sli­je­đe­no je 286, od če­ga je ri­je­še­no ri­je­še­no 206. Od 224 pri­ja­ve, ko­li­ko je upu­će­no­. Ko­mu­nal­noj po­li­ci­ji ri­je­še­no je 201, dok su Pu­te­vi ri­je­ši­li 150 od ukup­no pro­slije­đe­nih 202 za­htje­va- na­veo je Ne­dić.
On je za­klju­čio da je for­mi­ra­nje Si­ste­ma 48 oprav­da­lo svoj cilj, a to je brže po­ve­zi­va­nje gra­đa­na sa or­ga­ni­ma lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve.B.K.


So­ci­jal­nu po­moć tražilo 209 građana

Na adre­su Se­kre­ta­ri­ja­ta za so­ci­jal­no sta­ra­nje upu­će­no je 209 za­htje­va za jed­no­krat­nu so­ci­jal­nu po­moć gra­đa­na.
- Od ukup­no 209 za­htje­va za jed­no­krat­nu so­ci­jal­nu po­moć gra­đa­na ko­je smo pro­sli­je­di­li nad­le­žnom se­kre­ta­ri­ja­tu, na 186 je po­zi­tiv­no od­go­vo­re­no. Pre­o­sta­li za­htje­vi su od­bi­je­ni, jer ni­su is­pu­nja­va­li pro­pi­sa­ne kri­te­ri­ju­me na osno­vu ko­jih se sva­ki za­htjev se ob­ra­đu­je. Ve­li­ki broj za­htje­va, mi­mo Si­ste­ma 48, upu­ćen je di­rekt­no Se­kre­ta­ri­ja­tu za so­ci­jal­no sta­ra­nje- is­ta­kao je Ne­do­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"