Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2016-03-29 SLUŽBENICI KIC-A ZETA ČEKAJU ODŠTETU ZBOG OBRAČUNA ZARADA Ne opraštaju Glavnom gradu
Dan - novi portal
Slu­žbe­ni­ci Kul­tur­no-in­for­ma­tiv­nog cen­tra Ze­ta oče­ku­ju od Glav­nog gra­da od­šte­tu zbog po­gre­šnog ob­ra­ču­na ko­e­fi­ci­je­na­ta i ma­nje is­pla­će­nih za­ra­da, kao i uma­nje­nja pla­ta za de­set od­sto po na­lo­gu biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka Mi­o­mi­ra Mu­go­še u ju­nu 2013. go­di­ne. Oni če­ka­ju da vi­de da li će Glav­ni grad us­pje­ti da se van­sud­ski po­rav­na sa rad­ni­ci­ma grad­skih pred­u­ze­ća, te uko­li­ko im to ne po­đe za ru­kom pre­da­će tu­žbe.
Ka­ko je ka­zao Ivan Ću­pić, pred­sjed­nik sin­di­kal­ne or­ga­ni­za­ci­je KIC-a Ze­ta, sin­di­kat ne­ma ve­ze sa po­kre­ta­njem tu­žbi.
-Sve to ne ide pre­ko sin­di­ka­ta i mi ne vr­ši­mo uti­caj na rad­ni­ke. Po­kre­ta­nje tu­žbi je mač sa dvi­je oštri­ce. Mo­že se de­si­ti da do­đe do po­rav­na­nja rad­ni­ka sa po­slo­dav­cem, te je bo­lje sa­če­ka­ti. Ako se uđe u spor, advo­kat na­pla­ću­je sud­ske tro­ško­ve, za­tim iz­la­zak vje­šta­ka, i to do­sta spo­ro ide, a pri­tom mo­že se ući u van­sud­sko po­rav­na­nje. Pred­sjed­nik Skup­šti­ne Glav­nog gra­da Đor­đe Su­hih na­ja­vio je da su mo­gu­ći do­go­vo­ri sa se­kre­ta­rom za fi­nan­si­je Mi­o­mi­rom Jak­ši­ćem i gra­do­na­čel­ni­kom Sa­vo­lju­bom Sti­je­po­vi­ćem. Rad­ni­ci se in­te­re­su­ju i za ne­us­kla­đe­ne ko­e­fi­ci­jen­te, ali i za de­set od­sto što im je sma­nje­na pla­ta - ka­že Ću­pić.
Ću­pić je ka­zao da KIC Ze­ta ima de­set rad­ni­ka, od ko­jih je je­dan di­rek­tor i je­dan nje­gov za­mje­nik.
-Svi raz­mi­šlja­ju o tu­žba­ma, pri­ča­ju o to­me, ali zva­nič­no ni­šta po­kre­nu­li ni­je­su. Ne­ma­mo in­for­ma­ci­ju da je ne­ko do­bio spor pa mo­ra­mo sa­če­ka­ti. Ako ne bu­de van­sud­skog po­rav­na­nja on­da će­mo mo­ra­ti da kre­ne­mo u tu­žbe. U sva­kom slu­ča­ju ni­šta ne­će­mo da opro­sti­mo. To su na­še pa­re. Ako ne­ko od Glav­nog gra­da uzi­ma mi­li­o­ne za­što ja kao obi­čan rad­nik ne bih uzeo ono što je mo­je. Za­što bih bio us­kra­ćen za ne­što. Mo­ra­mo vi­dje­ti ka­ko i šta će bi­ti sa tu­žba­ma uko­li­ko do­đe do po­rav­na­nja – re­kao je Ću­pić.
A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"