Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-03-29 ZAVRŠENO SUĐENJE BRAĆI MURATOVIĆ IZ ROŽAJA ZA UBISTVO SUGRAĐANINA ANESA KALAČA Presuda 8. aprila
Dan - novi portal
Na su­đe­nju pred vi­je­ćem bje­lo­polj­skog Vi­šeg su­da, ko­jim je pred­sje­da­vao su­di­ja Vi­do­mir Bo­ško­vić, pre­ma op­tu­žni­ci ko­ju za­stu­pa Na­da Bu­ga­rin, za­vr­še­no je su­đe­nje bra­ći Mu­ra­to­vić – Mir­sa­du (32), Ja­smi­nu (30), Ane­su (29), El­mi­nu (20), Se­va­du (28), Adi­su (26) i El­vi­su. Nji­ma je sta­vlje­no na te­ret da su iz­vr­ši­li kri­vič­no dje­lo te­ško ubi­stvo u po­ku­ša­ju u sa­i­zvr­ši­la­štvu. Pre­ma na­vo­di­ma op­tu­žni­ce oni su 27.7.2014, oko 23.30, na ben­zin­skoj pum­pi Eko pe­trol u Ro­ža­ja­ma, na­kon fi­zič­kog ob­ra­ču­na ko­ji se do­go­dio oko po­dne­va istog da­na, po ra­ni­jem do­go­vo­ru i raz­ra­đe­nom pla­nu, ka­ko bi ostva­ri­li od­lu­ku da sa umi­šlja­jem svo­jim rad­nja­ma do­pri­ne­su iz­vr­še­nju kri­vič­nog dje­la ubi­stvo i li­še ži­vo­ta su­gra­đa­ne Ane­sa Ka­la­ča, Ar­mi­na Ka­la­ča, Ke­ma­la Nur­ko­vi­ća, El­vi­sa Ja­ho­vi­ća i Ša­ba­na Tar­ha­ni­ša. Ka­lač je 30. ju­la pre­mi­nuo u Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re. Ina­če, Adi­su se su­di­lo u od­su­stvu.
Svi uče­sni­ci u pre­tre­su ju­če su da­li za­vr­šne ri­je­či. Pre­su­da će bi­ti sa­op­šte­na 8. apri­la.
Advo­kat Bo­ri­vo­je Bo­ro­vić, bra­ni­lac Adi­sa Mu­ra­to­vi­ća, ka­zao je da u svo­joj ka­ri­je­ri do sa­da ni­je sreo ova­kvu op­tu­žni­cu, uz tvrd­nju da bi ona tre­ba­lo da uđe u ana­le pra­vo­su­đa.
– Op­tu­žni­ca je plod pro­iz­volj­no­sti i pri­stra­sna je. Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo sve okri­vlje­ne te­re­ti za te­ško ubi­stvo u po­ku­ša­ju, umje­sto sa­mo jed­nog – Adi­sa. I za nje­ga bi po­mo­glo da bu­de ne­po­sred­no sa­slu­šan pa i psi­hi­ja­trij­ski po­sma­tran, pa on­da do­no­si­ti od­lu­ku. I me­di­cin­ska po­moć Ane­su Ka­la­ču na­kon dje­la ni­je ade­kvat­no pru­že­na, ta­ko da je i to do­pri­ni­je­lo, da on pre­mi­ne, na­kon ne­ko­li­ko da­na – ka­zao je Bo­ro­vić i za­tra­žio oslo­ba­đa­ju­će pre­su­de za Mu­ra­to­vi­će, iz­u­zev Adi­sa.
Tu­ži­lac Na­da Bu­ga­rin je ka­za­la da je svim iz­ve­de­nim do­ka­zi­ma utvr­đe­no da su Mu­ra­to­vi­ći po­či­ni­li dje­lo na na­čin opi­san op­tu­žni­com.
– Sa­slu­ša­njem svje­do­ka, objek­tiv­nim po­da­ci­ma i pre­gle­da­ni vi­deo-za­pi­som je do­ka­za­no da su Mu­ra­to­vi­ći po­či­ni­li ovo kri­vič­no dje­lo, htje­li nje­go­vo iz­vr­še­nje po pret­hod­no raz­ra­đe­nom pla­nu.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"