Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-03-29 VLADAN BOJIĆ OGLAŠEN KRIVIM ZA POVREDU TAJNOSTI POSTUPKA
Bojić Advokat kažnjen 3.000 eura
Dan - novi portal
Advo­kat Vla­dan Bo­jić osu­đen je na nov­ča­nu ka­znu od 3.000 eura zbog po­vre­de taj­no­sti po­stup­ka. Pre­su­du je ju­če do­nio su­di­ja Osnov­nog su­da u Pod­go­ri­ci Ne­nad Vu­ja­no­vić. On je Bo­ji­ća ogla­sio kri­vim, jer je po­dat­ke ko­ji su pro­gla­še­ni taj­nim od stra­ne spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca pre­nio Je­le­ni Ra­đe­no­vić, su­pru­zi ta­da­šnjeg bra­nje­ni­ka La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća.
U obra­zlo­že­nju od­lu­ke su­di­ja Vu­ja­no­vić je na­veo da je advo­kat kao bra­ni­lac neo­vla­šće­no pre­nio dio is­ka­za svje­do­ka sa­rad­ni­ka Raj­ka Ku­lja­če, ko­ji je pro­gla­šen taj­nim, Je­le­ni Ra­đe­no­vić. Iako je u pi­ta­nju su­pru­ga, od­no­sno naj­bli­ži srod­nik nje­go­vog bra­nje­ni­ka, sud je oci­je­nio da Bo­jić ni­je smio da oda ove po­dat­ke jer ni­je ima­la ni­ka­kvo prav­no svoj­stvo u po­stup­ku.
– Za sud je ne­spor­no da je okri­vlje­ni Bo­jić pri­su­stvo­vao sa­slu­ša­nju svje­do­ka sa­rad­ni­ka Raj­ka Ku­lja­če i da je Je­le­ni Ra­đe­no­vić sa­op­štio taj­ne po­dat­ke. Bi­lo je spor­no sa­mo da li je to ura­dio neo­vla­šće­no. Na­i­me, sud je za­klju­čio da ona ni­je ima­la ni­ka­kvo prav­no svoj­stvo u pred­me­tu, zbog če­ga advo­kat ni­je tre­bao da joj pre­no­si de­ta­lje sa sa­slu­ša­nja iako je u pi­ta­nju naj­bli­ži srod­nik nje­go­vog ta­da­šnjeg bra­nje­ni­ka – obra­zlo­žio je su­di­ja Vu­ja­no­vić.
Ka­zao je i da je tač­no da je okri­vlje­ni advo­kat pot­pi­sao ugo­vor sa Ra­đe­no­vi­će­voj, ali je su­du osta­lo ne­ja­sno zbog če­ga je to ura­dio ka­da ga je njen su­prug ra­ni­je već ovla­stio da ga za­stu­pa.
– Iz­ve­de­nim do­ka­zi­ma ne­sum­nji­vo je utvr­đe­no da je Bo­jić bio bra­ni­lac La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća. Iz spi­sa pred­me­ta ja­sno je da je Ra­đe­no­vić lič­no Bo­ji­ću dao pi­sa­no pu­no­moć­je. Tek če­ti­ri da­na ka­sni­je Je­le­na Ra­đe­no­vić sa Bo­ji­ćem pot­pi­su­je ugo­vor. Po­sta­vlja se pi­ta­nje ko­ja je svr­ha tog ugo­vo­ra, jer je već imao bra­ni­o­ca – ka­zao je su­di­ja u obra­zlo­že­nju pre­su­de.
On je na­gla­sio da se u pre­su­di ne na­la­zi sud­ska od­lu­ka o dru­gom di­je­lu op­tu­žni­ce u ko­joj se na­la­ze sta­vo­vi okri­vlje­nog advo­ka­ta pre­ma ko­le­ga­ma i su­di­ja­ma i tu­ži­o­ci­ma, uz ob­ra­lo­že­nje da ne­ma­ju ve­ze sa dje­lom za ko­je mu se su­di­lo.
Bo­jić je ogla­šen kri­vim jer je u dva na­vra­ta odao taj­ne po­dat­ke Je­le­ni Ra­đe­no­vić. U spor­nim raz­go­vo­ri­ma pre­pri­ča­vao joj je na­vo­de is­ka­za Ku­lja­če ka­da, go­vo­re­ći joj da je taj svje­dok sa­rad­nik pri­znao da je član kri­mi­nal­ne gru­pe, te da ga je da uđe u „gru­pu” in­spi­ri­sao Sve­to­zar Ma­ro­vić, ali da ni­je že­lio da ka­že na ko­ji na­čin je to ura­dio.M.V.P.


Ra­dio svoj po­sao

Bo­ji­ćev bra­ni­lac, advo­kat Zdrav­ko Be­go­vić, ka­zao da je ni­je oče­ki­vao ova­kvu od­lu­ku su­da, na­ja­viv­ši da će pod­ni­je­ti žal­bu.
– Kad bu­dem pri­mio pi­sme­ni ot­pra­vak pre­su­de iz­ja­vi­ću žal­bu Vi­šem su­du. Vi­dje­će­mo šta će oni mi­sli­ti o sta­nju u spi­si­ma pred­me­ta. I da­lje sma­tram da će­mo do­ka­za­ti da je advo­kat Bo­jić sa­mo ra­dio svoj po­sao – ka­že Be­go­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"