Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-03-29 OSNOVNI SUD U PODGORICI USVOJIO ZAHTJEV ZA USLOVNI OTPUST OSUĐENOG ZA NAPAD NA NOVINARKU „VIJESTI” Slavko Musić na slobodi
Dan - novi portal
Nik­ši­ća­nin Slav­ko Mu­sić, ko­ji je osu­đen zbog na­pa­da na no­vi­nar­ku ND „Vi­je­sti” Oli­ve­ru La­kić, u pe­tak je iza­šao iz spu­škog za­tvo­ra. Mu­sić se na­šao na slo­bo­di na­kon što je Osnov­ni sud u Pod­go­ri­ci pri­hva­tio za­htjev za uslov­ni ot­pust nje­go­vog prav­nog za­stup­ni­ka, advo­ka­ta Sr­đa­na Lje­ško­vi­ća. Mu­sić je osu­đen na če­ti­ri mje­se­ca za­tvo­ra zbog ugro­ža­va­nja si­gu­r­no­sti La­ki­će­ve. Osnov­ni sud mu je ka­znu sma­njio za ne­što ma­nje od po­lo­vi­ne ka­zne, od­no­sno za mje­sec i po.
Osim Mu­si­ća su­di­lo se i Mar­ku Pi­pe­ru, ko­ji je oslo­bo­đen op­tu­žbi za ugro­ža­va­nje si­gur­no­sti La­ki­će­voj. Nji­ma se su­di­lo na osno­vu op­tu­žbi da su od 31. ja­nu­a­ra do 3. fe­bru­a­ra no­vi­nar­ki ne­za­vi­snog dnev­ni­ka „Vi­je­sti” Oli­ve­ri La­kić upu­ti­li ozbilj­ne pri­jet­nje.
Mu­sić je, pri­tom, kako se navodilo u optužnici, ugro­zio i si­gur­nost oso­ba sa ko­ji­ma je no­vi­nar­ka 3. fe­bru­a­ra bi­la na no­vi­nar­skom za­dat­ku, za šta je da­nas je­di­no i osu­đen.
Mu­sić i Pi­per su rad­ni­ci moj­ko­vač­ke fa­bri­ke ci­ga­re­ta, či­je je po­slo­va­nje is­pi­ti­va­lo tu­ži­la­štvo zbog na­vod­nog šver­ca i pra­nja nov­ca, a o če­mu je iz­vje­šta­va­la no­vi­nar­ka La­kić.
Vla­sni­ci fa­bri­ke „Ta­ra” su 31. ja­nu­a­ra, pre­ko Slav­ka Mu­si­ća, no­vi­nar­ki „Vi­je­sti”, umje­sto od­go­vo­ra na pi­ta­nja o sum­nji­vom poslovanju u Mojkovcu, kako je tvrdila, uručili dvije orhideje upakovane tako da podsjećaju na one koje se nose na groblje, a on je dva dana kasnije svojim automobilom blokirao automobil ekipe lista u kojoj su bili Lakićeva i fotoreporter, blizu hangara u Donjoj Gorici istih vlasnika.
Advo­kat Lje­ško­vić je po­tvr­dio da je usvo­jen za­htjev za uslov­ni ot­pust Mu­si­ća, na­vo­de­ći da je vi­je­će Osnov­nog su­da po­stu­pi­lo po za­ko­nu, od­no­sno da ni­je bi­lo raz­lo­ga da Nik­ši­ća­ni­na ne pu­ste na slo­bo­du.
– Za­kon mo­ra bi­ti jed­nak za sve i sud je u skla­du sa tim do­nio od­lu­ku – ka­zao je Lje­ško­vić.M.V.P.


Kazna isticala 11. maja

U rje­še­nju Osnovnog su­da kojim je usvojen zahtjev za uslovni otpust je na­ve­de­no da se Mu­sić sam ja­vio na iz­dr­ža­va­nje ka­zne 11. ja­nu­a­ra, a ka­zna mu je is­ti­ca­la 11. ma­ja. Sud je na osno­vu iz­vje­šta­ja iz ZIKS-a utvr­dio da se Mu­sić do­bro vla­dao to­kom iz­dr­ža­va­nja ka­zne i da pro­tiv nje­ga ni­je­su po­kre­ta­ni po­stup­ci. Zbog to­ga i ži­vot­nih pri­li­ka osu­đe­nog od­lu­če­no je da se usvo­ji nje­gov za­htjev za uslov­ni ot­pust.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"