Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-03-29 UVIDOM U DOKUMENTACIJU OPŠTINE BAR NASTAVLJENO SUĐENJE BIVŠEM GRADONAČELNIKU BARA ŽARKU PAVIĆEVIĆU
Privođenje Pavićevića Prva banka mimo zakona naplatila milionski dug
Dan - novi portal
Iz­vo­đe­njem pi­sa­nih do­ka­za su­di­ja pod­go­rič­kog Vi­šeg su­da Ana Vu­ko­vić ju­če je na­sta­vi­la su­đe­nje biv­šem gra­do­na­čel­ni­ku Ba­ra Žar­ku Pa­vi­će­vi­ću, zbog zlo­u­po­tre­be slu­žbe­nog po­lo­ža­ja i na­no­še­nja šte­te op­štin­skom bu­dže­tu u iz­no­su od 2.930.000 eura. Op­tu­žni­com spe­ci­jal­nog tu­žila­štva ob­u­hva­će­na je i iz­vr­šna di­rek­tor­ka Za­vo­da za iz­grad­nju Bar (ZIB) Da­ni­je­la Kr­ko­vić, ko­ja se te­re­ti da je fal­si­fi­ko­va­njem slu­žbe­ne do­ku­men­ta­ci­je u kom­pa­ni­ji ZIB po­mo­gla Pa­vi­će­vi­ću da pri­ba­vi imo­vin­sku ko­rist i na­ne­se šte­tu Op­šti­ni.
Mje­ni­ce ko­je je Pa­vi­će­vić lič­no po­tpi­sao, a ko­je su iz­da­te kao ga­ran­ci­ja Pr­voj ban­ci za is­pla­tu kre­di­ta ZIB-u od 4.350.000 eura na ime iz­grad­nje stam­be­no-po­slov­nog objek­ta u Ba­ru, ni­je­su bi­le spor­ne za nje­go­vu od­bra­nu. Me­đu­tim, advo­kat Du­šan Luk­šić, ko­ji za­stu­pa Pa­vi­će­vi­ća, imao je pri­mjed­bu na rje­še­nja o pri­nud­nom iz­vr­še­nju pro­tiv Op­šti­ne Bar jav­nog iz­vr­ši­te­lja Dar­ka Raj­ko­vi­ća, uka­zu­ju­ći da je na sva tri rje­še­nja ulo­že­na žal­ba Pri­vred­nom su­du ko­ji je na­kon raz­ma­tra­nja sta­vio van sna­ge. Ovim rje­še­nji­ma Pr­va ban­ka je po­ku­ša­la da pri­nud­no na­pla­ti po­tra­ži­va­nja od Op­šti­ne Bar u ukup­nom iz­no­su od 1.635.223 eura.
Kao do­kaz ju­če su pro­ve­de­ne i fi­nan­sij­ske kar­ti­ce Za­vo­da za iz­grad­nju Bar ko­je su spor­ne po mi­šlje­nju spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva, jer su na­vod­no u nji­ma iz­ni­je­ti ne­tač­ni po­da­ci. Pri­mjed­bu na ove do­ka­ze imao je advo­kat Sr­đan Lje­ško­vić, bra­ni­lac op­tu­že­ne Kr­ko­vić, ko­ji je uka­zao da vje­štak ni­je iz­veo pra­vo sta­nje u na­la­zu, od­no­sno isti­ni­te na­vo­de ve­za­no za plat­ne kar­ti­ce pred­u­ze­ća. Na­i­me, pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma u to­ku su dva spo­ra oko na­pla­te po­tra­ži­va­nja ZIB-a pre­ma dru­gim li­ci­ma, je­dan spor je već za­vr­šen pra­vo­sna­žno, či­me je do­ka­za­no da su po­tra­ži­va­nja iz­mi­re­na, dok je u jed­nom slu­ča­ju pot­pi­san spo­ra­zum o iz­mi­re­nju du­ga.
Lje­ško­vić je ju­če su­du pre­dao pro­to­kol za­pi­sni­ka iz­me­đu ZIB-a i Pr­ve ban­ke od 14. fe­bru­a­ra 2013. go­di­ne, iz ko­jeg se, pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, ja­sno vi­di ko je i u či­je ime pre­go­va­rao i da­vao ga­ran­ci­je za iz­grad­nju objek­ta A6. Tim pro­to­ko­lom Pr­va ban­ka je na ime pred­ra­čun­ske vri­jed­no­sti is­pla­ti­la ZIB-u 4.350.000 eura.
Prema optužnici tužioca Saše Čađenovića, Pavićević se tereti da je od avgusta 2007. do aprila 2014. u namjeri da pravnom licu ZIBu pribavi protivpravnu imovinsku korist, zloupotrijebio službeni položaj i prekoračio granice službenog ovlašćenja. 
Navodi se da je Pavićević 2007. zaključio ugovor sa ministarstvima prosvjete i zdravlja, Fondom zdravstva, Prvom bankom i Direkcijom javnih radova o regulisanju međusobnih obaveza u vezi sa finansiranjem izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Baru, za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u tim institucijama.
Čađenović tereti Pavićevića da je Prvoj banci garantovao da će Opština vratiti kredit od preko četiri miliona eura, ako to ne učini njegova kompanija ZIB. 
On je, piše, 30. septembra 2013. zaključio novi ugovor, kojim je obavezao Opštinu Bar da plati kamate po ugovoru iz avgusta 2007. Tada je sa računa Opštine u korist banke preneseno 1.536.673 eura.
VJ.D.


Brani se sa slobode

Nedavno je Specijalno vijeće Višeg suda u Podgorici, kojim predsjedava sudija Ana Vuković, ukinuo pritvor bivšem gradonačelniku Bara Žarku Pavićeviću i on će se u daljem postupku braniti sa slobode. Su­đe­nje se na­sta­vlja 14. apri­la.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"