Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-03-29 NEBOJŠA MEDOJEVIĆ OCIJENIO DA JE POLITIZACIJA OSLABILA EFIKASNOST BEZBJEDNOSNIH SLUŽBI
Milo se sprema za bjekstvo
Dan - novi portal
Funk­ci­o­ner DF-a Ne­boj­ša Me­do­je­vić oci­je­nio je da je du­go­go­di­šnja po­li­ti­za­ci­ja i kri­mi­na­li­za­ci­ja slu­žbi bez­bjed­no­sti od stra­ne DPS re­ži­ma u naj­ve­ćoj mje­ri osla­bi­la pro­fe­si­o­nal­ne ka­pa­ci­te­te i efi­ka­snost ovih slu­žbi. Sma­tra da je zbog to­ga slu­žba po­sta­la sa­mo pre­to­ri­jan­ska gar­da še­fa re­ži­ma i lo­gi­stič­ka po­dr­ška šver­cer­skih po­slo­va vla­da­ju­će kli­ke. Me­do­je­vić pi­ta da li su sprd­nja i bla­ma­ža slu­žbi bez­bjed­no­sti pri­li­kom hap­še­nja i de­por­ta­ci­je gru­pe od 55 Ru­sa i pet Ja­pa­na­ca po­sle­di­ca pa­ra­no­je i stra­ha i ne­či­ste i ne­mir­ne sa­vje­sti Đu­ka­no­vi­ća.
– Igra­nje sa ve­li­kim si­la­ma već je jed­nom sku­po ko­šta­lo Cr­nu Go­ru. Slič­no je kralj Ni­ko­la po­ku­šao da iz­i­gra i Ru­si­ju i Austro­u­gar­sku, i to je pla­će­no naj­sku­pljom ci­je­nom – gu­bit­kom dr­ža­ve i bjek­stvom kra­lja. Da li se i ovaj kralj spre­ma za bjek­stvo – za­pi­tao se Me­do­je­vić.
Sma­tra da na­še bez­bjed­no­sne slu­žbe ni­je­su u sta­nju da ot­kri­ju i pro­ce­su­i­ra­ju šver­ce­re oruž­ja ko­ji na­o­ru­ža­va­ju naj­moć­ni­je te­ro­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je svi­je­ta, re­grut­ne cen­tre Islam­ske dr­ža­ve za od­la­zak gra­đa­na Cr­ne Go­re u rat­ne ope­ra­ci­je u Si­ri­ji, broj­ne li­kvi­da­ci­je i te­ro­ri­stič­ke na­pa­de su­ko­blje­nih po­li­tič­ko-bez­bjed­no­snih kar­te­la.
– Ni­je­su u sta­nju da za­u­sta­ve pra­nje nov­ca kri­mi­nal­nog po­ri­je­kla pre­ko ba­na­ka i ula­ga­nja u ne­kret­ni­ne, bru­tal­ne pljač­ke bu­dže­ta, iz­no­še­nje sto­ti­na mi­li­o­na eura iz ze­mlje od stra­ne ne­ko­li­ci­ne pri­pad­ni­ka vr­ha re­ži­ma i nji­ho­vih taj­ku­na i mno­ge dru­ge naj­te­že ob­li­ke or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la ko­ji ugro­ža­va­ju bez­bjed­nost dr­ža­ve i nje­nih gra­đa­na – ka­zao je Me­do­je­vić.
Za­to su, ka­ko on is­ti­če, spe­ci­jal­ne sna­ge i bez­bjed­no­sne slu­žbe u po­tu­no­sti an­ga­žo­va­ne da pra­te, dis­kre­di­tu­ju li­de­re DF-a, da pre­bi­ja­ju, tru­ju i pu­ca­ju u svoj na­rod ko­ji tra­ži fer i de­mo­krat­ske iz­bo­re.
– Po­sled­nja bla­ma­ža u ve­zi hap­še­nja gru­pe tu­ri­sta, ko­ji­ma je je­di­ni gri­jeh što ni­je­su pri­ja­vlje­ni u ho­te­lu gdje su od­sje­li, a ko­ji su ured­no do­šli avi­o­nom i pro­šli po­li­cij­sku kon­tro­lu do­ku­me­na­ta, od­sje­li u ho­te­lu i ni­je­su spro­vo­di­li ni­ti jed­nu rad­nju ko­ja bi mo­gla uka­zi­va­ti na oprav­da­nu sum­nju da se ra­di o ne­kom od te­ških kri­vič­nih dje­la. Za­ni­mlji­vo je da je pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci gru­pa od pre­ko 50 iz­bje­gli­ca iz Ira­ka i Si­ri­je ne­sme­ta­no ne­le­gal­no pre­šla gra­ni­cu sa Al­ba­ni­jom i pje­ške uše­ta­la u Pod­go­ri­cu i do­šli do pred Cen­tar bez­bjed­no­sti da pro­te­stu­ju. Ni­ko ih ni­je ni za­u­sta­vljao, ni pi­tao ko su i šta ra­de u Cr­noj Go­ri, šta no­se u tor­ba­ma i ko ih je or­ga­ni­zo­va­no do­veo u cen­tar glav­nog gra­da. Da li je Đu­ka­no­vi­će­va sa­vjest ka­da su od­no­si sa Ru­si­jom to­li­ko ne­mir­na – pi­ta Me­do­je­vić.D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"