Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-03-29 KOTORSKA POLICIJA PRIVELA VIŠE OSOBA ZBOG POKUŠAJA UBISTVA VOJINA STUPARA
Teško ranjen bježao od ubica
Dan - novi portal
Kotorska policija juče je na informativni razgovor privela više lica, ali nijedno od njih nije zadržano. Takođe, sa terena gdje se dogodio napad izuzeto je više čaura od metaka, ali i predmeti koji bi policiji mogli biti od koristi za dalji tok istrage. Prema informacijama „Dana“ iz policije, Vojina Stupara je za sada nepoznati napadač pogodio u prolazu sa jednim metkom u leđa, nakon čega je pobjegao. Sumnja se da ga je sačekao skriven iza žbuna kod obližnje manje stambene zgrade ispred koje se dogodio napad, a ispod čijih balkona u prizemlju su nađene dvije rupe od metka. Ranjeni Stupar uspio je sam da prepješači par stotina metara do obližnjeg taksi stajališta kod tamošnje samoposluge, i pobjegne od ubica. Odatle ga je taksista odvezao do Opšte bolnice, gdje je primljen u kritičnom stanju.
Ko­to­ra­nin Vo­jin Stu­par, ko­ji je pri­je dvi­je no­ći ra­njen, na­pad­nut je, ka­ko po­li­ci­ja sum­nja, ka­ko bi se po­sla­la po­ru­ka jed­nom nje­go­vom bli­skom pri­ja­te­lju. Stu­par je te­ško ra­njen u puc­nja­vi u ko­tor­skom na­se­lju Ra­ki­te.
Stu­par je zet Ko­to­ra­ni­na Igo­ra Bo­žo­vi­ća, ko­ji je pri­je tri go­di­ne osu­đen zbog šver­ca ko­ka­i­na, a po­li­ci­ja ga po­ve­zu­je i sa Slo­bo­da­nom Ka­šće­la­nom, ko­jeg je, na­vod­no, jed­no vri­je­me i obez­bje­đi­vao.
– Ope­ra­tiv­ni po­da­ci uka­zu­ju da je ra­nja­va­njem Stu­pa­ra po­sla­ta po­ru­ka ne­kom od nje­go­vih bli­skih pri­ja­te­lja. Na­pa­dač, oči­gled­no, ni­je že­lio da ubi­je Stu­pa­ra već da ga sa­mo ra­ni – na­vo­de u po­li­ci­ji.
Stu­par, iako te­ško ra­njen, uspio je da sam pro­đe ne­ko­li­ko sto­ti­na me­ta­ra do obli­žnjeg tak­si sta­ja­li­šta, na­kon če­ga ga je tak­si­sta od­ve­zao do bol­ni­ce. Nje­go­vo sta­nje je bi­lo kri­tič­no, ali se na­kon ope­ra­ci­je zdrav­stve­na si­tu­a­ci­ja sta­bi­li­zo­va­la.
Po­li­ci­ja je pre­tra­ži­va­la te­ren gdje se do­go­dio na­pad, kao i oko­li­nu, a na stam­be­noj zgra­di is­pred ko­je se do­go­dio na­pad na­đe­ne su dvi­je ru­pe od met­ka, tik is­pod bal­ko­na i pro­zo­ra sta­na.
Puc­nja­va se do­go­di­la u no­ći iz­me­đu ne­dje­lje i po­ne­djelj­ka ne­što na­kon po­no­ći. Slu­čaj je od­mah pri­ja­vljen po­li­ci­ji ko­ja je iza­šla na li­ce mje­sta i iz­vr­ši­la uvi­đaj, a po­vri­je­đe­ni je hit­no pre­ve­zen u bol­ni­cu na uka­zi­va­nje lje­kar­ske po­mo­ći.
Od­mah na­kon pu­cnja­ve ko­tor­ski po­li­caj­ci su blo­ki­ra­li ci­je­li grad i pre­tre­sa­li sva­kog uče­sni­ka u sa­o­bra­ća­ju kao i sum­nji­ve pje­ša­ke.
– Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, na­pa­dač ni­je imao po­ma­ga­če, već je naj­vje­ro­vat­ni­je sam pra­tio Stu­pa­ra. Pri­šao mu je i sam njim raz­mi­je­nio ne­ko­li­ko re­če­ni­ca, a za­tim je is­pa­lio je­dan me­tak i po­bje­gao. Sum­nja se da mu je on pre­nio po­ru­ku od ne­kog, ali to će­mo sa­zna­ti ka­da Stu­par bu­de dao iz­ja­vu po­li­ci­ji. Ina­če, na­pad se do­go­dio u neo­svi­je­tlje­nom di­je­lu, iza zgra­de, što do­dat­no ote­ža­va is­tra­gu – is­ti­če naš sa­go­vor­nik.
Iz po­li­ci­je na­vo­de da je na­pa­dač pje­ške po­bje­gao i da se osno­va­no sum­nja da se i da­lje na­la­zi u Ko­to­ru. Ka­žu da ni­je bi­lo oče­vi­da­ca ovog na­pa­da, a uze­te su iz­ja­ve od sta­na­ra zgra­de po­red ko­je se de­si­lo ovo dje­lo.
B.M.-D.Ž.


Ve­ze sa Ka­šće­la­nom

Stu­par sa po­ro­di­com, pre­ma ne­kim in­for­ma­ci­ja­ma, sta­nu­je u zgra­di u Kav­ču, ko­ja je vla­sni­štvo Slo­bo­da­na Ka­šće­la­na. Pre­ma ne­kim in­for­ma­ci­ja­ma, Stu­par je jed­no vri­je­me obez­bje­đi­vao i Jo­vi­cu Vu­ko­ti­ća. Ka­šće­lan je 2014. go­di­ne pre­su­dom Vi­šeg su­da osu­đen na dvi­je go­di­ne i osam mje­se­ci za­tvo­ra zbog po­ku­ša­ja ubi­stva Igo­ra I. Mar­ko­vi­ća i ne­do­zvo­lje­nog dr­ža­nja oruž­ja.


Stabilan

Direktor Opšte bolnice Kotor dr Ivan Ilić saopštio je da je Stuparevo stanje nakon operacije stabilno. - Pacijent je zadobio povrede opasne po život, imao je jednu prostrelnu ranu, a povrijeđeno mu je više organa. Nakon operativnog zahvata stanje mu je stabilno - kazao je dr Ilić juče „Danu“.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"