Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-03-29 VLADA KONAČNO POSLALA UGOVORE O ISTRAŽIVANJU NAFTE I GASA PARLAMENTU Poslanici odlučuju o bušenju Jadrana
Dan - novi portal
Na­kon sko­ro dva mje­se­ca ot­ka­ko je raz­ma­tra­la pred­lo­ge ugo­vo­ra za is­tra­ži­va­nje i pro­iz­vod­nju naf­te i ga­sa sa ita­li­jan­sko-ru­skim kon­zor­ci­ju­mom Eni i No­va­tek, Vla­da ih je ju­če ko­nač­no ob­ja­vi­la i po­sla­la Skup­šti­ni na iz­ja­šnja­va­nje. Za­ko­no­dav­nom do­mu su po­sla­ta tri ugo­vo­ra – o kon­ce­si­ji, za­jed­nič­kim ope­ra­ci­ja­ma i ra­ču­no­vod­stve­nim ope­ra­ci­ja­ma, i ako ih usvo­ji Eni i No­va­tek će is­tra­ži­va­ti ima li naf­te i ga­sa na če­tvr­tom, pe­tom, de­ve­tom i de­se­tom blo­ku, na po­vr­ši­ni od 1.228 ki­lo­me­ta­ra kva­drat­nih. Blo­ko­vi se na­la­ze u bli­zi­ni Ul­ci­nja, a bu­ši­će se na mi­ni­mum 10 ki­lo­me­ta­ra od oba­le.
V.d. di­rek­to­ra Upra­ve za ugljo­vo­do­ni­ke Vla­di­mir Du­blje­vić je ka­zao da je ugo­vo­rom pred­vi­đe­no da fa­za is­tra­ži­va­nja tra­je če­ti­ri plus tri go­di­ne, a pro­iz­vod­nja 20 go­di­na.
– Za raz­li­ku od ti­pič­nih ugo­vo­ra, ov­dje se ra­di o se­tu ugo­vor­nih do­ku­me­na­ta ko­ji su stan­dar­di­zo­va­ni i ne­pro­mjen­lji­vi i ko­ji će bi­ti oba­ve­zu­ju­ći za sa­da­šnje i bu­du­će uče­sni­ke. Ugo­vo­rom o kon­ce­si­ji utvr­đu­je se od­nos iz­me­đu dr­ža­ve i kon­ce­si­o­na­ra, ugo­vor o za­jed­nič­kim ope­ra­ci­ja­ma, re­gu­li­še se od­nos iz­me­đu Eni i No­va­te­ka, dok ugo­vor o ra­ču­no­vod­stve­nim evi­den­ci­ja­ma re­gu­li­še na­čin ob­ra­ču­na tro­ško­va iz­me­đu part­ne­ra i mak­si­mal­ne tro­ško­ve ko­ji se mo­gu pri­pi­sa­ti ak­tiv­no­sti­ma u Cr­noj Go­ri – re­kao je Du­blje­vić na ju­če­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re.
Po­rez na ne­to pro­fit ko­ji bu­du ostva­ri­le naft­ne kom­pa­ni­je pro­iz­vo­de­ći ugljo­vo­do­ni­ke je, ka­ko je na­veo, 54 od­sto, dok će se uku­pan pri­hod dr­ža­ve od tog po­sla kre­ta­ti od 62 do 68 od­sto ne­to pro­fi­ta. Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, di­rekt­ni pri­ho­di su na­kna­da za po­vr­ši­nu od 300 eura po ki­lo­me­tru kva­drat­nom, kao i na­kna­da za pro­iz­ve­de­nu naf­tu od pet do 12 od­sto i gas od dva od­sto.
Na­ja­vio je da po­sto­ji mo­guć­nost da će vr­lo br­zo bi­ti pot­pi­san još je­dan ugo­vor ko­ji će bi­ti po­slat par­la­men­tu, ali ni­je že­lio da na­vo­di o ko­me se ra­di.
Iz­ja­vio je i da ne mi­sli da za­kon o fon­du za ugljo­vo­do­ni­ke ka­sni i ob­ja­snio da će se 85 od­sto pri­ho­da sli­va­ti u fond, a 15 od­sto u bu­džet.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"