Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-03-29 BIVŠI RADNICI MLJEKARE „NIKA” DANAS ISPRED MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE
Protestima do plata
Dan - novi portal
Rad­ni­ci Mlje­ka­re „Ni­ka”, njih 70, da­nas će se oku­pi­ti is­pred zgra­de Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de tra­že­ći ne­is­pla­će­ne za­ra­de za tri go­di­ne. Pre­ma ri­je­či­ma rad­ni­ka, ne oče­ku­ju da ih re­sor­ni mi­ni­star Pe­tar Iva­no­vić pri­mi na raz­go­vor, me­đu­tim, ako do to­ga ne do­đe is­ta­kli su da će po­če­ti sa pro­te­stom is­pred tog vla­di­nog re­so­ra. Rad­ni­ci mlje­ka­re „Ni­ka” tra­že is­pla­tu za­o­sta­lih pla­ta i po­ve­zi­va­nje rad­nog sta­ža dok ko­o­pe­ran­ti, ko­jih isto ima oko 70, zah­ti­je­va­ju is­pla­tu du­ga ko­ji je do­sti­gao čak 250 hi­lja­da eura. Rad­ni­ci­ma, ko­ji su od mar­ta pro­šle go­di­ne na bi­rou ra­da, na ra­čun ne­is­pla­će­nih za­ra­da du­gu­je se pre­ko 160 hi­lja­da eura, dok je dug za do­pri­no­se, za pet go­di­na i dva mje­se­ca, oko 798 hi­lja­da.
Pre­ma ri­je­či­ma pred­stav­ni­ka rad­ni­ka Velj­ka Đur­đi­ća, oni će po­ku­ša­ti na sve na­či­ne da se iz­bo­re za ono što im po za­ko­nu pri­pa­da. Đur­đić ne kri­je raz­o­ča­ra­nje jer ni­jed­na dr­žav­na in­sti­tu­ci­ja ni­je po­ka­za­la ra­zu­mi­je­va­nje za nji­hov pro­blem.
– U če­tvr­tak sam se obra­tio Mi­ni­star­stvu ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja ka­ko bih raz­go­va­rao sa mi­ni­star­kom Zo­ri­com Ko­va­če­vić oko pro­ble­ma rad­ni­ka „Ni­ke”. Po­što je ona bi­la od­sut­na pri­mi­la me je Ti­ja­na Pre­le­vić iz nje­nog mi­ni­star­stva sa ko­jom sam raz­go­va­rao o tom pro­ble­mu. Pre­le­vi­će­va mi je od­go­vo­ri­la da nji­ho­vo mi­ni­star­stvo ni­je nad­le­žno da ri­je­ši naš pro­blem. Po­sta­vio sam pi­ta­nje njoj, a ovom pri­li­kom i svim in­sti­tu­ci­ja­ma i gra­đa­ni­ma Cr­ne Go­re, ako čo­vjek ne pri­mi pla­tu tri go­di­ne u či­joj je on nad­le­žno­sti. Mi­slim da je od­go­vor svi­ma ja­san – ka­zao je Đur­đić.
Mlje­ka­ra „Ni­ka” je u ste­ča­ju već go­di­nu. Ste­čaj je uve­den na za­htjev vla­sni­ka mlje­ka­re Alek­san­dra Bo­žo­vi­ća, a u av­gu­stu pro­šle go­di­ne pro­gla­šen je ban­krot. Imo­vi­na „Ni­ke” pro­ci­je­nje­na je na 4,8 mi­li­o­na eura dok je od­bor po­vje­ri­la­ca pri­hva­tio po­tra­ži­va­nja od 5,1 mi­li­o­n eura.
Do sa­da je za pro­da­ju imo­vi­ne mlje­ka­re ras­pi­sa­no šest ogla­sa. Po­sled­nji oglas, ras­pi­san 8. mar­ta, sko­ro je 2,8 mi­li­o­na eura ni­ži od pret­hod­nog, što zna­či da mu je po­čet­na ci­je­na 2,2 mi­li­o­na eura.
B.Ma.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"