Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2016-03-29 BIVŠI RADNICI HTP „ONOGOŠT” KRATKO PROTESTOVALI ISPRED KANCELARIJE FONDA PIO Rješenja o penzijama do kraja sedmice
Dan - novi portal
Gru­pa biv­ših rad­ni­ka HTP „Ono­gošt” krat­ko je ju­če pro­te­sto­va­la is­pred kan­ce­la­ri­je Fon­da PIO u Nik­ši­ću jer im je na­ja­vlje­no da će na­red­nih da­na bi­ti is­pu­njen nji­hov za­htjev. Njih osam­na­est od 18. mar­ta pro­šle go­di­ne tra­že od nad­le­žnih da se iz­ja­sne da li ima­ju pra­va na pen­zi­je jer tvr­de da, shod­no pro­šlo­go­di­šnjim iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o PIO, is­pu­nja­va­ju sve uslo­ve. U me­đu­vre­me­nu, tri nji­ho­ve biv­še ko­le­gi­ni­ce ostva­ri­le su do­ži­vot­ne na­dok­na­de kao maj­ke sa tro­je ili vi­še dje­ce. Pred­stav­ni­ke ugo­sti­te­lja ju­če je na raz­go­vor pri­mi­la na­čel­ni­ca Odje­lje­nja Fon­da u Nik­ši­ću Na­da Dra­ško­vić, ko­ja im je ka­za­la da će rje­še­nja do­bi­ti do kra­ja sed­mi­ce, ali im ni­je sa­op­šti­la da li će ostva­ri­ti tra­že­no pra­vo. Biv­ši rad­nik HTP-a Mi­lo­rad Glu­ši­ca je re­kao da će če­ka­ti na­ja­vlje­na rje­še­nja.
– Uko­li­ko nam ih ne bu­du do­sta­vi­li do kra­ja sed­mi­ce, po­no­vo će­mo se oku­pi­ti is­pred Fon­da PIO u Nik­ši­ću ali ta­da ne­će­mo do­zvo­li­ti ni­ko­me da uđe, pa ni še­fi­ci Dra­ško­vić. Raz­log na­šeg pro­te­sta su upra­vo ta rje­še­nja, pa ka­kva god da su ali da ih na­po­kon do­bi­je­mo. Ako ne bu­de­mo za­do­volj­ni, pu­tem su­da će­mo po­ku­ša­ti da ostva­ri­mo na­ša pra­va, re­kao je ju­če Glu­ši­ca.
Fond PIO je sre­di­nom pro­šle go­di­ne tu gru­pu biv­ših rad­ni­ka HTP-a od­bio za pen­zi­je, zbog če­ga su se oni ža­li­li Mi­ni­star­stvu ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja ko­je je u ok­to­bru na­lo­ži­lo ob­na­vlja­nje po­stup­ka. Biv­ši rad­nik Mi­loš Gvo­zde­no­vić is­ta­kao je da je Dra­ško­vi­će­va bi­la lju­ta zbog nji­ho­vog pro­te­sta, za šta, ka­ko sma­tra­ju, ne­ma raz­lo­ga.
– Za pro­te­klih go­di­nu od ka­da če­ka­mo da ko­nač­no od­lu­če o na­šim pen­zi­ja­ma, sva­ke sed­mi­ce ma­kar jed­nom smo do­la­zi­li u ka­ce­la­ri­ju Fon­da PIO da bi ih pod­sje­ti­li da ra­de svoj po­sao. Mi smo već vi­še od tri go­di­ne na bi­rou ra­da i ne­ma­mo ni­ka­va pri­ma­nja, ka­zao je Gvo­zde­no­vić.
B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"