Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-03-29 KONSTITUISAN TIM POVJERENJA LGBT ZAJEDNICE I UPRAVE POLICIJE Brinuće o bezbjednosti
Dan - novi portal
Na kon­sti­tu­tiv­noj sjed­ni­ci Tima po­vje­re­nja LGBT za­jed­ni­ce i Upra­ve po­li­ci­je po­ru­če­no je da će to ti­je­lo ra­di­ti na po­bolj­ša­nju bez­bjed­no­sti te po­pu­la­ci­je u Cr­noj Go­ri i ja­ča­nju nji­ho­ve kri­vič­no prav­ne za­šti­te. Se­kre­tar Ti­ma po­vje­re­nja i pred­stav­nik Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va (MUP) Sa­vo Ro­lo­vić ka­zao je da se for­mi­ra­njem ti­ma kroz po­seb­nu rad­nu gru­pu re­a­li­zu­je oba­ve­za MUP-a, od­no­sno po­li­ci­je i stra­te­gi­je Vla­de za una­pre­đe­nje kva­li­te­ta ži­vo­ta LGBT oso­ba u dr­ža­vi.
Ro­lo­vić je po­ja­snio da su za­da­ci ti­ma us­po­sta­vlja­nje i odr­ža­va­nje bla­go­vre­me­ne, kva­li­tet­ne i kon­struk­tiv­ne ko­mu­ni­ka­ci­je Upra­ve po­li­ci­je i LGBT za­jed­ni­ce, stal­ni fo­ku­si­ra­ni di­ja­log ko­ji do­pri­no­si iz­grad­nji po­vje­re­nja i sna­že­nju tran­spa­rent­no­sti i do­stup­no­sti Upra­ve po­li­ci­je.
– Za­da­ci ti­ma su i stal­no pra­će­nje bez­bjed­no­sti LGBT oso­ba u dr­ža­vi, kre­i­ra­nje i po­bolj­ša­nje mje­ra za una­pre­đe­nje nji­ho­ve bez­bjed­no­sti, kao i stal­ni di­ja­log o kon­kret­nim slu­ča­je­vi­ma i pri­mje­ni po­li­cij­skih ovla­šće­nja u ve­zi sa tim – do­dao je Ro­lo­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, tim će ra­di­ti i na sa­rad­nji sa me­đu­na­rod­nim par­ne­ri­ma ko­ji pra­te pro­ces LGBT in­klu­zi­je, kao i sa dr­žav­nim or­ga­ni­ma na pru­ža­nju od­go­va­ra­ju­ćih in­for­ma­ci­ja, su­ge­sti­ja i ko­men­ta­ra za uspje­šne re­zul­ta­te u pro­ce­su dru­štve­nog pri­hva­ta­nja LGBT oso­ba sa aspek­ta bez­bjed­no­sti.
– Tim će ra­di­ti i na ja­ča­nju kri­vič­no-prav­ne za­šti­te tih oso­ba iz do­me­na ra­da i nad­le­žno­sti Upra­ve po­li­ci­je – na­veo je Ro­lo­vić.
Da­ni­jel Ka­le­zić iz ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je „Kvir Mon­te­ne­gro” ka­zao je da oni ni­je­su kon­sul­to­va­ni ko će sve bi­ti uklju­čen u tim i ko će bi­ti nje­gov ko­or­di­na­tor.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"