Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-03-29 FLEŠ
Dan - novi portal
Udo­mi­li 40 ži­vo­ti­nja
No­vi dom za pre­ko 40 ži­vo­ti­nja, isto to­li­ko vak­ci­na, se­dam ak­ci­ja jav­nog udo­mlja­va­nja, šest žur­ki­ca za nju­ški­ce, pre­ko 6.000 eura pri­ku­plje­nih za li­je­če­nje, smje­štaj, is­hra­nu i bri­gu, te sa­ti bri­ge i lju­ba­vi pre­ma ži­vo­ti­nja­ma, re­zul­tat su jed­ne go­di­ne ra­da NVO sPas. U toj or­ga­ni­za­ci­ji se na­da­ju da će do na­red­nog ro­đen­da­na us­pje­ti da udo­me vi­še ži­vo­ti­nja, da ima­ju vi­še čla­no­va i en­tu­zi­ja­stič­nih vo­lon­te­ra sa ko­ji­ma će i da­lje ra­di­ti za do­bro­bit ži­vo­ti­nja.
– Na­sta­vi­će­mo sa „Žur­ki­ca­ma za nju­ški­ce“, ak­ci­ja­ma jav­nog udo­mlja­va­nja, nu­di­će­mo i da­lje ruč­no ra­đe­ne ra­do­ve na­šeg kre­a­tiv­nog ti­ma, uti­ca­ti na iz­mje­ne za­ko­na, na po­bolj­ša­nje uslo­va za ži­vo­ti­nje, sma­nje­nje i ne­sta­nak okrut­no­sti nad ži­vo­ti­nja­ma – po­ru­ču­ju iz NVO sPas.M.S.

Obu­ka NVO
Cen­tar za raz­voj ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja (CRN­VO) or­ga­ni­zo­vao je tre­ning o stra­te­škom pla­ni­ra­nju i or­ga­ni­za­ci­o­nom me­nadž­men­tu za pred­stav­ni­ke NVO, u okvi­ru ko­jih će bi­ti for­mi­ra­ni CRN­VO re­surs­ni cen­tri za or­ga­ni­za­ci­je ci­vil­nog dru­štva. Tre­ning na te­mu „Stra­te­ško pla­ni­ra­nje i or­ga­ni­za­ci­o­ni me­nadž­ment“ or­ga­ni­zo­van je u Bu­dvi to­kom pro­šle sed­mi­ce, u okvi­ru pro­jek­ta „Ja­če NVO, ja­ča de­mo­kra­ti­ja“, ko­ji je fi­nan­sij­ski po­dr­ža­la Evrop­ska uni­ja (EU), a ko­jim upra­vlja De­le­ga­ci­ja EU u Cr­noj Go­ri.
– Ci­lje­vi ovog pro­jek­ta su ja­ča­nje i pod­sti­ca­nje ci­vil­nog dru­štva za ak­tiv­no uče­šće u dru­štve­nom, eko­nom­skom i po­li­tič­kom ži­vo­tu u Cr­noj Go­ri, kroz us­po­sta­vlja­nje če­ti­ri lo­kal­na re­surs­na cen­tra za pru­ža­nje po­dr­ške lo­kal­nim ne­vla­di­nim or­ga­ni­za­ci­ja­ma – sa­op­šte­no je iz CRN­VO.M.S.

Pr­va ak­ci­ja
Ne­for­mal­na gru­pa tran­ssek­su­a­la­ca „Tran­sov­ci” ko­ja dje­lu­je u okvi­ru LGBTIQ Aso­ci­ja­ci­je Kvir Mon­te­ne­gro” iz­ve­la je u ne­dje­lju ve­če ulič­nu ak­ci­ju „Pro­đi­mo is­pod du­ge za­jed­no”, po­vo­dom obi­lje­ža­va­nja Me­đu­na­rod­nog da­na vi­dlji­vo­sti trans oso­ba. Na­ziv ak­ci­je po­ti­če od le­gen­de po ko­joj ka­da dje­čak pro­đe is­pod du­ge po­sta­je dje­voj­či­ca, i obr­nu­to, ka­da dje­voj­či­ca pro­đe is­pod du­ge po­sta­je dje­čak.
U pi­ta­nju je pr­va jav­na ak­ci­ja trans i rod­no va­ri­jant­ne za­jed­ni­ce u Cr­noj Go­ri. To­kom ove ak­ci­je trans i rod­no va­ri­jan­te oso­be su za­jed­no sa osta­lim oso­ba­ma iz LGBT za­jed­ni­ce li­je­pi­le pla­ka­te i sti­ke­re sa ra­znim edu­ka­tiv­nim, kre­a­tiv­nim, ali i ša­lji­vim po­ru­ka­ma u ra­znim dje­lo­vi­ma Pod­go­ri­ce.M.S.

Is­pit u apri­lu
Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja sa­op­šti­lo je da će se struč­ni is­pit za li­ca ko­ja se ba­ve po­slo­vi­ma za­šti­te na ra­du po­la­ga­ti 26. i 27. apri­la. U rje­še­nju o utvr­đi­va­nju is­pit­nog ro­ka za po­la­ga­nje struč­nog is­pi­ta za li­ca ko­ja se ba­ve po­slo­vi­ma za­šti­te na ra­du na­vo­di se da će is­pit po­če­ti u 10 ča­so­va, a odr­ža­će se u pro­sto­ri­ja­ma mi­ni­star­stva, ko­je se na­la­ze na Rim­skom tr­gu 46 u Pod­go­ri­ci.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"