Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-01-13 FLEŠ
Dan - novi portal
Za­bra­ni­li po­slo­ve obez­bje­đe­nja
Zdrav­stve­no-sa­ni­tar­na in­spek­ci­ja pro­šle go­di­ne iz­re­kla je mje­ru za­bra­ne oba­vlja­nja po­slo­va sa­ni­tet­skog obez­bje­đe­nja jav­nih sku­po­va i sport­skih ma­ni­fe­sta­ci­ja do­mo­vi­ma zdra­vlja Pod­go­ri­ca, Da­ni­lov­grad, Ce­ti­nje i DOO Am­bu­lan­ce Da­ni­lov­grad, sa­op­šte­no je iz Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve.
Ka­ko su po­ja­sni­li, tim objek­ti­ma ni­je iz­re­če­na to­tal­na za­bra­na oba­vlja­nja ra­da, već mje­ra ko­ja se od­no­si na po­slo­ve sa­ni­tet­skog obez­bje­đe­nja jav­nih sku­po­va i sport­skih ma­ni­fe­sta­ci­ja.A.T.

Obi­lje­ža­va­ju dan mo­čva­ra
Cen­tar za za­šti­tu i pro­u­ča­va­nje pti­ca (CZIP) pri­dru­ži­će se glo­bal­noj kam­pa­nji obi­lje­ža­va­nja Da­na mo­čvar­nih sta­ni­šta, ko­ja se spro­vo­di ši­rom svi­je­ta sa ci­ljem uka­zi­va­nja na nji­ho­vu va­žnost, ali i sve ve­ću ugro­že­nost, sa­op­šte­no je iz te NVO.
–Ove go­di­ne Svjet­ski dan mo­čvar­nih sta­ni­šta ima za te­mu odr­ži­ve pri­ho­de, a ka­ko je Ul­cinj­ska so­la­na ne­ka­da bi­la sim­bol har­mo­ni­je čo­vje­ka, nje­go­vog ra­da i op­stan­ka mi­li­o­na pti­ca, ovaj va­žan da­tum pro­sla­vi­će­mo na cr­no­gor­skom pti­či­jem aero­dro­mu, u na­di da će se isto­ri­ja po­no­vi­ti – sa­op­šte­no je iz CZIP-a.
Oni pod­sje­ća­ju Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma na oba­ve­zu sla­nja for­mu­la­ra Ram­sar se­kre­ta­ri­ja­tu za upis Ul­cinj­ske so­la­ne na li­stu mo­čvar­nih sta­ni­šta od me­đu­na­rod­nog zna­ča­ja. Uka­zu­ju da je pro­ces pro­gla­še­nja Ul­cinj­ske so­la­ne spo­me­ni­kom pri­ro­de u okvi­ri­ma na­ci­o­nal­ne za­šti­te ob­u­sta­vljen zbog ne­do­stat­ka pi­sa­ne sa­gla­sno­sti re­sor­nog mi­ni­star­stva. A.T.

Tra­že čla­na sa­vje­ta
Mi­ni­star­stvo odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma upu­ti­lo je jav­ni po­ziv ne­vla­di­nim or­ga­ni­za­ci­ja­ma za pred­la­ga­nje kan­di­da­ta u sa­stav Na­ci­o­nal­nog sa­vje­ta za odr­ži­vi raz­voj, kli­mat­ske pro­mje­ne i in­te­gral­no upra­vlja­nje obal­nim pod­ruč­jem
Iz tog re­so­ra po­zva­li su NVO ko­je se ba­ve pi­ta­nji­ma iz obla­sti kli­mat­skih pro­mje­na da uče­stvu­ju u ra­du Na­ci­o­nal­nog sa­vje­ta za odr­ži­vi raz­voj, kli­mat­ske pro­mje­ne i in­te­gral­no upra­vlja­nje obal­nim pod­ruč­jem.A.T.

Ras­pra­va do 28. fe­bru­a­ra
Agen­ci­ja za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne ob­ja­vi­la je da će do 28. fe­bru­a­ra tra­ja­ti jav­na ras­pra­va o Na­cr­tu iz­vje­šta­ja stra­te­ške pro­cje­ne uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu za Pro­gram is­tra­ži­va­nja i pro­iz­vod­nje ugljo­vo­do­ni­ka u pod­mor­ju Cr­ne Go­re. Iz Agen­ci­je je sa­op­šte­no da je Mi­ni­star­stvo eko­no­mi­je pri­pre­mi­lo na­crt iz­vje­šta­ja.
–Na­crt pro­gra­ma is­tra­ži­va­nja i pro­iz­vod­nje ugljo­vo­do­ni­ka u pod­mor­ju Cr­ne Go­re sa­dr­ži plan bu­du­ćih ak­tiv­no­sti na is­tra­ži­va­nju u pod­mor­ju Cr­ne Go­re – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.A.T.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"