Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-01-13 FLEŠ
Dan - novi portal
Tra­že ga­ran­cije za ali­men­ta­ci­je
Po­zi­tiv­na Cr­na Go­ra će pre­da­ti u skup­štin­sku pro­ce­du­ru no­ve pred­lo­ge iz­mje­na za­kon­skih rje­še­nja ka­ko pro­blem ne­da­va­nja iz­dr­ža­va­nja ne bi ostao mar­gi­na­li­zo­van, po­ru­či­la je Azra Ja­sa­vić, po­sla­nik te stran­ke.
– Usva­ja­njem iz­mje­na Kri­vič­nog za­ko­ni­ka ko­ji smo pred­lo­ži­li stvo­ren je uslov za odr­ži­vo rje­še­nje za po­moć sa­mo­hra­nim ro­di­te­lji­ma u slu­ča­je­vi­ma gdje dru­gi ro­di­telj iz­bje­ga­va oba­ve­zu da­va­nja ali­men­ta­ci­je – ka­za­la je Ja­sa­vi­će­va za agen­ci­ju Mi­na.
Ona je pod­sje­ti­la da su tim iz­mje­na­ma po­o­štre­ne kri­vič­ne sank­ci­je za dje­lo ne­da­va­nja ali­men­ta­ci­je pa se ka­zna za­tvo­ra po­ve­ća­va na dvi­je go­di­ne i sud od­re­đu­je oba­ve­zu uči­ni­o­cu da iz­mi­ri do­spje­le oba­ve­ze i da ured­no da­je iz­dr­ža­va­nje. M.S.

Na­sta­vi­će sa­rad­nju
Mi­ni­star­stva ra­da Cr­ne Go­re i Sr­bi­je do sa­da su ima­li do­bru sa­rad­nju, ko­ja će ubu­du­će bi­ti sa­mo una­pri­je­đe­na, oci­je­nje­no je na­kon sa­stan­ka pred­stav­ni­ka dva­ju mi­ni­star­sta­va. Mi­ni­star­ka Zo­ri­ca Ko­va­če­vić raz­go­va­ra­la je ju­če sa pred­stav­ni­ci­ma de­le­ga­ci­je iz Sr­bi­je na če­lu sa Bran­kom Ga­jić, po­moć­ni­com mi­ni­stra za rad, za­po­šlja­va­nje, bo­rač­ka i so­ci­jal­na pi­ta­nja.
–Mi­ni­star­ka Ko­va­če­vić je to­kom sa­stan­ka is­ta­kla po­seb­nu pri­vr­že­nost Vla­de Cr­ne Go­re u ci­lju po­bolj­ša­nja po­lo­ža­ja ra­nji­vih ka­te­go­ri­ja kroz ja­ča­nje po­sto­je­ćih ser­vi­sa i uslu­ga, kao i ši­re­nje istih to­kom 2016. u svim op­šti­na­ma. Bran­ka Ga­jić je oci­je­ni­la da je sa­rad­nja ova dva mi­ni­star­stva na vi­so­kom ni­vou – sa­op­šte­no je iz cr­no­gor­skog mi­ni­star­stva.M.S.

Nu­ma­no­vić u Ko­to­ru
Mi­ni­star za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va Su­ad Nu­ma­no­vić bo­ra­vi­će da­nas u rad­noj po­sje­ti op­šti­ni Ko­tor.
– Nu­ma­no­vić će sa pred­sjed­ni­kom op­šti­ne Ko­tor Alek­san­drom Sti­jep­če­vi­ćem raz­go­va­ra­ti o sta­nju i po­što­va­nju ljud­skih i ma­njin­skih pra­va u toj op­šti­ni, po­li­ti­ci una­pre­đi­va­nja rod­ne rav­no­prav­no­sti i bu­du­ćim pla­no­vi­ma za na­sta­vak ak­tiv­no­sti u obla­sti za­šti­te osnov­nih ljud­skih pra­va i slo­bo­da – sa­op­šte­no je iz mi­ni­star­stva.M.S.

Sre­đu­ju pro­sto­ri­je
Drek­tor Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je Sre­ten Ra­do­njić sa­op­štio je da će ta in­sti­tu­ci­ja po­če­ti da ra­di u svo­jim pro­sto­ri­ja­ma u dru­goj po­lo­vi­ni ja­nu­a­ra. On je ka­zao da je u to­ku teh­nič­ko opre­ma­nje i adap­ti­ra­nje no­vih pro­sto­ri­ja za rad Agen­ci­je, ko­je će se na­la­zi­ti na adre­si Kra­lja Ni­ko­le 27/V u Pod­go­ri­ci.
– Do use­lje­nja, ko­je se oče­ku­je u dru­goj po­lo­vi­ni ja­nu­a­ra, za­po­sle­ni u Agen­ci­ji će ko­ri­sti­ti pro­sto­ri­je do­sa­da­šnje Upra­ve za an­ti­ko­rup­cij­sku ini­ci­ja­ti­vu i Ko­mi­si­je za spre­ča­va­nje su­ko­ba in­te­re­sa – re­kao je Ra­do­njić i do­dao da je već ope­ra­tiv­na in­ter­net-stra­ni­ca Agen­ci­je.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"