Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2015-06-10 NOVI NAČIN PRIJAVE BORAVKA VEĆ STVORIO BROJNE PROBLEME Turisti ljuti, gužve velike
Dan - novi portal
Pro­ble­mi na­sta­li zbog pri­mje­ne Za­ko­na o stran­ci­ma ko­ji se od­no­se na nov na­čin pri­ja­ve bo­rav­ka i na­pla­te bo­ra­vi­šne tak­se, iz če­ga su iz­u­ze­te tu­ri­stič­ke agen­ci­je, bi­li su po­vod ju­če­ra­šnje kon­fe­ren­ci­je za no­vi­na­re ko­ju su upri­li­či­li čla­no­vi IO Udru­že­nja tu­ri­stič­kih agen­ci­ja Her­ceg No­vog.
Ili­ja Sla­do­vić, član IO po­me­nu­tog udru­že­nja, na­gla­sio je da se sa­da tu­ri­sti mo­gu pri­ja­vi­ti sa­mo u MUP-u i na sve­ga če­ti­ri in­for­ma­tiv­na punk­ta.
Zbog to­ga se, ka­ko je is­ta­kao, stva­ra­ju ve­li­ke gu­žve, tu­ri­sti če­ka­ju sa­ti­ma, ne­ri­jet­ko s ma­lom dje­com i sve če­šće ne­go­du­ju.
On is­ti­če da su ne­za­do­volj­ni i iz­da­va­o­ci smje­šta­ja, jer su na­vi­kli da po­me­nu­ti po­sao pri­ja­ve bo­rav­ka i na­pla­te bo­ra­vi­šne tak­se oba­vlja­ju pre­ko tu­ri­stič­kih agen­ci­ja.
-Zna­ju­ći da je bu­dže­tom TO gra­da pla­ni­ra­no 390.000 eura od bo­ra­vi­šne tak­se, što či­ni tre­ći­nu ukup­nog bu­dže­ta, sprem­ni smo da po­mog­ne­mo u rje­ša­va­nju ovog pro­ble­ma, po­ru­čio je Sla­do­vić.
On je na­gla­sio da je po­treb­no pro­mi­je­ni­ti za­kon, is­ti­ču­ći da ne vi­di ni­je­dan raz­log zbog ko­jeg tu­ri­stič­ke agen­ci­je ne bi mo­gle da oba­vlja­ju po­me­nu­te uslu­ge na pre­ću­tan na­čin, kao što su to ra­di­le i mi­nu­le tri go­di­ne.
Sla­do­vić je is­ta­kao da su se čla­no­vi udru­že­nja obra­ća­li ru­ko­vod­stvu Op­šti­ne i TO, ali su od­bi­je­ni uz obra­zlo­že­nje da Op­šti­na i TO ne že­le da ra­de ni­šta što ni­je u skla­du sa za­ko­nom. Ta­ko­đe su se obra­ća­li i re­sor­nom mi­ni­star­stvu, od ko­jeg još ni­su do­bi­li od­go­vor.
Ran­ko Ša­ba­no­vić, ta­ko­đe član IO udru­že­nja, sma­tra da su tu­ri­stič­ke agen­ci­je neo­prav­da­no eli­mi­ni­sa­ne iz za­ko­na.
- Su­šti­na tre­nut­nog pro­ble­ma je da je se­zo­na po­če­la, agen­ci­je ko­je su ovaj po­sao oba­vlja­le de­ce­ni­ja­ma vi­še ne mo­gu da ra­de, a TO ni­je sprem­na da po­nu­di od­go­va­ra­ju­ća al­ter­na­tiv­na rje­še­nja. Tre­nut­no ra­de če­ti­ri punk­ta, ko­ji su ne­u­slov­ni i gu­žva ko­ja se oko njih stva­ra je an­ti­re­kla­ma tu­ri­zmu ovog gra­da, ve­ća od pro­ble­ma sa vo­do­snab­di­je­va­njem, ras­ko­pa­nih uli­ca, ne­či­stih pla­ža i osta­log, po­ru­čio je Ša­ba­no­vić.
On je is­ta­kao da će bi­ti po­treb­no naj­ma­nje dva­de­set punk­to­va za kva­li­tet­no po­kri­va­nje gra­da i op­šti­ne, uz struč­nu rad­nu sna­gu.K.M.


Stran­ci­ma tra­že i ma­tič­ne bro­je­ve

Član IO Udru­že­nja tu­ri­stič­kih agen­ci­ja Her­ceg No­vog Ta­tja­na Mlač­nik ka­za­la je da se sva­ko­dnev­no su­o­ča­va sa žal­ba­ma tu­ri­sta i iz­da­va­o­ca smje­šta­ja.
-Na punk­to­vi­ma če­sto pad­ne si­stem, a ta­mo ra­di oso­blje ko­je ne­ma mno­go is­ku­stva, pa im tre­ba mno­go vi­še vre­me­na, dok mi već ima­mo prak­su kad je ri­ječ o pi­sa­nju kar­to­na. Stva­ra­ju se ve­li­ke gu­žve i ne­po­treb­ni za­sto­ji, jer se lju­di pr­vo ša­lju u po­li­ci­ju, pa u TO gdje tra­že iz­vod iz li­sta ne­po­kret­no­sti, adre­su sta­no­va­nja tu­ri­sta, čak i nji­hov ma­tič­ni broj, a zna­mo da stran­ci ne­ma­ju ma­tič­ne bro­je­ve. Za­kon je­ste ja­san i po nje­mu mi to ne smi­je­mo da ra­di­mo, ali pro­blem je već na­stao. Se­zo­na je po­če­la, pra­ve se gu­žve i po­treb­no je ovaj pro­blem ri­je­ši­ti, ma­kar pri­vre­me­no, po­ru­či­la je Mlač­nik.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"