Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2015-06-09 APELACIONI SUD NAREDIO DA SE PONOVO OTVORI PRETRES PROTIV DVOJICE PLJEVLJAKA OPTUŽENIH ZA PRANJE NOVCA
Lončar i Šarić Presuda Šariću pala zbog grešaka sudije
Dan - novi portal
Vi­je­će Ape­la­ci­o­nog su­da Cr­ne Go­re na­lo­ži­lo je otva­ra­nje glav­nog pre­tre­sa u pred­me­tu u kom se Plje­vlja­ci­ma Du­šku Ša­ri­ću i Jo­vi­ci Lon­ča­ru su­di za pra­nje nov­ca ste­če­nog pro­da­jom dro­ge. Zbog to­ga je do­ve­de­na u pi­ta­nje pre­su­da ko­jom su njih dvo­ji­ca u fe­bru­a­ru ove go­di­ne za to kri­vič­no dje­lo osu­đe­ni na po pet i po go­di­na za­tvo­ra. To je u iz­ja­vi za „Dan” po­tvr­dio nji­hov bra­ni­lac advo­kat Bo­ri­vo­je Đu­ka­no­vić, do­da­ju­ći da je sjed­ni­ca Ape­la­ci­o­nog su­da odr­ža­na ju­če.
Ovo je tre­ći po re­du po­stu­pak pro­tiv Ša­ri­ća i Lon­ča­ra i sva­ki put je pre­su­da pa­da­la zbog gre­ša­ka ko­je su na­pra­vlje­ne u pr­vom pro­ce­su i zbog to­ga su su­di­je Ape­la­ci­o­nog su­da po­no­vo uki­nu­le pre­su­du.
Vi­je­će su­di­je Šef­ki­je Đe­še­vi­ća u po­no­vlje­nom pro­ce­su ni­je ot­klo­ni­lo gre­ške, a sa­da su se po­ja­vi­le još ne­ke. O ko­jim gre­ška­ma se tač­no ra­di bi­će po­zna­to tek kad su­di­je Ape­la­ci­o­nog su­da obra­zlo­že ova­kvu od­lu­ku.
Po­što se ra­di o tre­ćoj uki­nu­toj pre­su­di, su­di­je Ape­la­ci­o­nog su­da ko­je su i uoči­le pro­pu­ste su­di­će u ovom pro­ce­su i do­ni­je­ti ko­nač­nu od­lu­ku.
– Na sjed­ni­ci sud­skog vi­je­ća od­lu­če­no je da se zbog gru­bih pro­pu­sta su­da u Bi­je­lom Po­lju otvo­ri glav­ni pre­tres i da se iz­ve­du svi do­ka­zi ko­je će uvje­ren sam vi­je­će Ape­la­ci­o­nog su­da pro­ce­sno ade­kvat­no vred­no­va­ti. Ovo po­go­to­vu kod či­nje­ni­ce što ni pred­stav­nik ni­jed­ne ban­ke ni Upra­ve za spre­ča­va­nje pra­nja nov­ca ni­je­su ima­li ni­je­dan do­kaz da se ra­di o pra­nju nov­ca ne­go upra­vo su­prot­no – oci­je­nio je advo­kat Đu­ka­no­vić.
On je na­gla­sio da je Vi­ši sud u Bi­je­lom Po­lju vred­nu­ju­ći is­ka­ze ovih pred­stav­ni­ka fi­nan­sij­skih in­sti­tu­ci­ja ci­je­nio kao ja­sne, uvjer­lji­ve i vje­ro­do­stoj­ne.
– Zna­či da je pr­vo­ste­pe­ni sud i u ovom di­je­lu pre­su­de bio pro­tiv­rije­čan jer je ne­spo­ji­vo sa ele­men­tar­nom lo­gi­kom i sa prav­nim i ra­ci­o­nal­nim raz­lo­zi­ma da se is­ka­zi­ma ko­je pr­vo­ste­pe­ni sud ci­je­ni vje­ro­do­stoj­nim u toj is­toj pre­su­di da­je sa­da dru­ga­či­ji zna­čaj. Po­seb­no je zna­čaj­no is­ta­ći što je vje­štak fi­nan­sij­ske stru­ke po­tvr­dio kao isti­ni­te su­štin­ske na­vo­de od­bra­ne kroz 15 po­tvrd­nih od­go­va­ra na pi­ta­nje pred­sjed­ni­ka pr­vo­ste­pe­nog vi­je­ća. Ta pi­ta­nja su se za­sni­va­la na te­za­ma iz pod­ne­ska od­bra­ne. Ta­da je vje­štak re­kao da će od­go­vo­ri­ti i na osta­le te­ze pod­ne­ska od­bra­ne pod uslo­vom da mu sud da na­red­bu za do­pun­sko vje­šta­če­nje – na­gla­sio je Đu­ka­no­vić.
On je ka­zao da je od­bra­na bi­la su­o­če­na sa ne­skri­ve­nim si­ner­get­skim dje­lo­va­njem su­da i tu­ži­o­ca da se op­tu­že­ni Du­ško Ša­rić i Jo­vi­ca Lon­čar osu­de „jer su i pri­je po­čet­ka su­đe­nja zbog po­na­ša­nja su­da bi­li sta­vlje­ni u okvir pret­po­sta­vlje­ne kri­vi­ce”.
VJ.D.


Spor­no i od­u­zi­ma­nje imo­vi­ne

Sud je u fe­bru­a­ru ove go­di­ne, pri­li­kom iz­ri­ca­nja pre­su­de Du­šku Ša­ri­ću i Jo­vi­ci Lon­ča­ru, iz­re­kao i mje­ru bez­bjed­no­sti so­li­dar­nog od­u­zi­ma­nja nov­ca, kao pred­me­ta iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la, u iz­no­su vi­šem od 19 mi­li­o­na i 300 hi­lja­da eura ko­ji će bi­ti upla­ćen u bu­džet Cr­ne Go­re.
Su­di­ja Đe­še­vić je u obra­zlo­že­nju pre­su­de na­veo da je utvr­đe­no da su op­tu­že­ni pre­ko pred­u­ze­ća Mat kom­pa­ni od de­cem­bra 2007. do kra­ja 2009. go­di­ne, pu­tem ban­kar­skog i fi­nan­sij­skog po­slo­va­nja, pri­kri­li da je ovih bli­zu 20 mi­li­o­na eura pri­ba­vlje­no pro­da­jom nar­ko­ti­ka, ra­di uvo­đe­nja nov­ca u le­gal­ne to­ko­ve u Cr­noj Go­ri.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"