Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2015-06-10 KOVAČEVIĆ PRILIKOM NEDAVNE POSJETE RADNICIMA NA PLANTAŽAMA Nikčević i Vujisić kod ministarke
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Skup­šti­ne Sa­ve­za sin­di­ka­ta (SSCG) Bran­ko Vu­ji­sić i biv­ši ge­ne­ral­ni se­kre­tar Mar­ko Nik­če­vić do­bi­li su po­ziv od mi­ni­star­ke ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Zo­ri­ce Ko­va­če­vić da do­đu 15. ju­na na raz­go­vor po­vo­dom za­htje­va ko­ji se od­no­si na upis pro­mje­ne sin­di­kal­nog pred­stav­ni­ka u SSCG. Vu­ji­sić u iz­ja­vi za „Dan” pod­sje­ća da je SSCG tra­žio da se Nik­če­vić po­no­vo upi­še kao ge­ne­ral­ni se­kre­tar umje­sto Du­ška Za­ru­bi­ce, ko­ji je na tu funk­ci­ju upi­san na­kon rje­še­nja Mi­ni­star­stva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja, ali mu je Skup­šti­na SSCG iz­gla­sa­la opo­ziv.
Gru­pa­ci­ja ko­ja po­dr­ža­va Za­ru­bi­cu ju­če je odr­ža­la sjed­ni­cu glav­nog od­bo­ra na ko­joj je sa­op­šte­no da po­sto­je ne­zva­nič­ne in­for­ma­ci­je da je Mar­ko Nik­če­vić po­ku­šao da pro­da po­slov­ni pro­stor u Be­o­gra­du vri­je­dan oko dva mi­li­o­na eura. On je „Da­nu” ka­zao da je Upra­vi za ne­kret­ni­ne Sr­bi­je po­slat do­pis u ko­jem im se ka­že da ne mo­gu do­zvo­li­ti pre­vo­đe­nje imo­vi­ne jer Nik­če­vić ni­je ovla­šće­ni za­stup­nik SSCG i ne mo­že u nje­go­vo ime skla­pa­ti po­slo­ve.
Me­đu sin­di­kal­ci­ma po­sto­ji ne­zva­nič­na pri­ča da je za pro­stor dat avans od oko 600.000 eura, te da je pro­stor pro­dat in­ve­sti­to­ru iz Tur­ske.
Te in­fo­r­ma­ci­je ne­gi­ra Bran­ko Vu­ji­sić is­ti­ču­ći da je pri­ča ne­lo­gič­na, jer Nik­če­vić ni­je ovlaš­đe­ni za­stup­nik SSCG zbog od­lu­ke mi­ni­star­stva i da ne mo­že skla­pa­ti ni­ka­kve po­slo­ve. On is­ti­če da sjed­ni­ca Glav­nog od­bo­ra stru­je Du­ška Za­ru­bi­ce „vi­še pod­sje­ća na skup pen­zi­o­ne­ra jer je na sa­stan­ku bi­lo sve­ga par li­ca ko­ja su u rad­nom od­no­su, dok osta­li uži­va­ju u pen­zi­ji”.
Pri­je sjed­ni­ce Glav­nog od­bo­ra pred­sjed­nik Sin­di­ka­ta ko­mu­nal­ne dje­lat­no­sti Bran­ko Pla­me­nac iz kri­la no­vo­u­pi­sa­nog ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra SSCG Du­ška Za­ru­bi­ce po­ku­šao je da da uđe u pro­sto­ri­je sin­di­ka­ta. Na vra­ti­ma ga je do­če­ka­lo obez­bje­đe­nje ko­je mu je re­klo da ne mo­že ući, dok je Pla­me­nac po­na­vljao da ne ide u SSCG već u Agen­ci­ju za mir­no rje­ša­va­nje spo­ro­va, ali i po­red to­ga ni­je mo­gao da uđe.
Vu­ji­sić sma­tra da je po­ku­šaj ula­ska u SSCG na­sta­vak cir­ku­sa za­po­če­tog pro­šle ne­dje­lje ka­da je Za­ru­bi­ca sa dva­se­se­tak pri­sta­li­ca na na­si­lan na­čin ušao u SSCG. Na­kon in­ci­den­ta, uve­če su Nik­če­vić i Vu­ji­sić do­bi­li pri­je­te­će po­ru­ke, a za­pa­lje­no je slu­žbe­no auto SSCG ko­je je ko­ri­stio biv­ši ge­ne­ral­ni se­kre­tar.
– Klup­ko se po­la­ko od­mo­ta­va i mi­ni­star­stvo je upo­zna­to da je Za­ru­bi­ca na osno­vu fal­si­fi­ko­va­ne do­ku­men­ta­ci­je upi­san kao ge­ne­ral­ni se­kre­tar. Oče­ku­je­mo da se sve ri­je­ši na sa­stan­ku sa mi­ni­star­kom. Mi će­mo ići zva­nič­nim pu­tem. Ne­će­mo se oku­plja­ti po ka­fa­na­ma kao pri­sta­li­ce Du­ška Za­ru­bi­ce, ko­je su na­vod­nu sjed­ni­cu glav­nog od­bo­ra odr­ža­li u ka­fa­ni. Sa­mo im je pje­va­či­ca fa­li­la – ka­že Vu­ji­sić.M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"