Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2015-06-10 FLEŠ
Dan - novi portal
Ne­za­po­sle­no 31.919 gra­đa­na
Na evi­den­ci­ji Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje Cr­ne Go­re (ZZZCG) ove sed­mi­ce se na­la­zi 31.919 ne­za­po­sle­nih li­ca, što je ne­znat­no ma­nje u od­no­su na isti pe­ri­od pro­šle go­di­ne.
Ka­ko se na­vo­di u ne­djelj­nom iz­vje­šta­ju Za­vo­da, sto­pa ne­za­po­sle­no­sti iz­no­si 13,76 od­sto.
Od po­čet­ka ove go­di­ne no­vo­za­po­sle­no je 5.707 li­ca, od če­ga 72 pri­prav­ni­ka.
Za­vod je u ovom pe­ri­o­du iz­dao 8.382 rad­ne do­zvo­le.A.T.

Na­pi­sa­li ka­zne u vri­jed­no­sti 170.000
In­spek­to­ri Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve iz­vr­ši­li su to­kom pro­šle sed­mi­ce 1.358 kon­tro­la u ko­ji­ma su utvr­đe­ne 762 ne­pra­vil­no­sti, sa­op­šte­no je iz ovog ti­je­la. Ka­ko su ka­za­li, su­bjek­ti­ma nad­zo­ra u 297 slu­ča­je­va je uka­za­no da ot­klo­ne utvr­đe­ne ne­pra­vil­no­sti, do­ni­je­to je 251 rje­še­nje o nji­ho­vom ot­kla­nja­nju, dok je u 76 slu­ča­je­va do­ni­je­to rje­še­nje o za­bra­ni ra­da.
– In­spek­to­ri su zbog po­či­nje­nih pre­kr­ša­ja iz­da­li 548 pre­kr­šaj­nih na­lo­ga u iz­no­su od 168.980 eura, a pod­ni­je­to je se­dam za­htje­va za po­kre­ta­nje pre­kr­šaj­nog po­stup­ka i če­ti­ri kri­vič­ne pri­ja­ve. U istom pe­ri­o­du iz­vr­še­no je pe­ča­će­nje pet obje­ka­ta i uklo­nje­na su dva ne­le­gal­no po­sta­vlje­na objek­ta – ka­za­li su u Upra­vi za in­spek­cij­ske po­slo­ve.
Na­vo­de da su in­spek­ci­je pre­ven­tiv­no dje­lo­va­le ka­da su u pi­ta­nju ma­nji pre­kr­ša­ji, dok su re­pre­siv­ne mje­re pri­mje­nji­va­ne za one ko­ji ozbilj­no kr­še za­kon­ske pro­pi­se i ti­me ne­ga­tiv­no uti­ču na re­gu­lar­no tr­ži­šte.A.T.

Fi­nan­si­ra­nje film­ske in­du­stri­je
Evrop­ski audi­o­vi­zu­el­ni op­ser­va­to­ri­jum i Agen­ci­ja za elek­tron­ske me­di­je (AEM) or­ga­ni­zu­ju sju­tra ra­di­o­ni­cu na te­mu „Še­me fi­nan­si­ra­nja film­ske in­du­stri­je – Evrop­ski pre­gled“, na ko­joj će bi­ti ri­je­či o ak­tu­el­nim tren­do­vi­ma u fi­nan­si­ra­nju film­ske in­du­stri­je u Evro­pi sa eko­nom­skog aspek­ta.
A.T.

Obi­la­ze So­la­nu
Mi­ni­star odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić obi­ći će da­nas So­la­nu u Ul­ci­nju sa pred­stav­ni­ci­ma de­le­ga­ci­je Evrop­ske ko­mi­si­je, u ci­lju, ka­ko je na­ja­vlje­no iz mi­ni­star­stva, pred­sta­vlja­nja re­zul­ta­ta i ak­tiv­no­sti pred­u­ze­tih ka­ko bi se stvo­ri­li neo­p­hod­ni uslo­vi za oču­va­nje bi­o­di­ver­zi­te­ta ovog lo­ka­li­te­ta.
– Sa­stan­kom pred­sje­da­va ge­ne­ral­na di­rek­to­ri­ca Di­rek­to­ra­ta za ži­vot­nu sre­di­nu i kli­mat­ske pro­mje­ne u Mi­ni­star­stvu odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma Iva­na Vo­ji­no­vić, dok je pred­sje­da­va­ju­ći is­pred Evr­op­ske ko­mi­si­je, za­mje­nik še­fa Je­di­ni­ce za Cr­nu Go­ru u Ge­ne­ral­noj di­rek­ci­ji za pro­ši­re­nje To­mas Ha­glajt­ner – ka­za­li su u Mi­ni­star­stvu odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma.A.T.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"