Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2015-04-28 BIVŠI MINISTAR TURIZMA 2011. I 2012. GODINE ODMARAO U HOTELU „MEDITERAN” U BEČIĆIMA O TROŠKU BUDVANSKE LOKALNE SAMOUPRAVE
Predrag Sekulić Za ljetovanje Sekulića Opština platila 10.654 eura Odmor bivšeg ministra održivog razvoja i turizma u Bečićima poreske obveznike 2011. je koštao 3.294, odnosno čak 7.360 eura 2012. godine Porodica tadašnje Sekulićeve šefice kabineta Ivane Bulatović ljetovala je 2011. godine o trošku Opštine Budva, a ona je napravila ceh od 1.820 eura
Dan - novi portal
Biv­ši mi­ni­star odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma Pre­drag Se­ku­lić 2011. i 2012. go­di­ne lje­to­vao je sa po­ro­di­com u be­čić­kom ho­te­lu „Me­di­te­ran” o tro­šku Op­šti­ne Bu­dva, od­no­sno po­re­skih ob­ve­zni­ka. Pre­ma do­ku­men­ta­ci­ji u ko­ju je „Dan” imao uvid, Se­ku­lić je za vri­je­me dok je još bio mi­ni­star tu­ri­zma u be­čić­kom ho­te­lu na­pra­vio ceh od čak 10.654 eura, ko­je je Op­šti­na Bu­dva bi­la du­žna da pla­ti. Me­đu­tim, kom­pa­ni­ja Ma­e­stral turs, ko­ja ga­zdu­je ho­te­lom, do da­nas ni­je uspje­la da na­pla­ti po­tra­ži­va­nje, ko­je je sa­da, iz­me­đu osta­lih, po­sta­lo pred­met sud­skog spo­ra.
Se­ku­lić je sa su­pru­gom Sen­kom 2011. go­di­ne u ho­te­lu „Me­di­te­ran” pro­veo 12 da­na za šta je Op­šti­na Bu­dva bi­la du­žna da pla­ti 90 eura za no­će­nje i do­ru­čak. Se­ku­li­ći su u be­čić­kom ho­te­lu od­ma­ra­li od 2. do 14. av­gu­sta. Pre­ma do­ku­men­tu u ko­ji je „Dan” imao uvid, re­zer­va­ci­ja za nji­ho­vu dje­cu M.S. i O.S. va­ži­la je od 7. do 14 av­gu­sta 2011. go­di­ne. No­će­nje sa do­ruč­kom Op­šti­na je za tro­je Se­ku­li­ća pla­ća­la po 90 eura, dok je za O.S va­žio po­pust od 20 od­sto, pa je za nje­ga tre­ba­lo pla­ti­ti 72 eura po da­nu. Lje­to­va­nje Se­ku­li­ća 2011. go­di­ne ko­šta­lo je po­re­ske ob­ve­zni­ke 3.294 eura.
Go­di­nu da­na ka­sni­je, po­ro­di­ca biv­šeg mi­ni­stra, a sa­da­šnjeg po­sla­ni­ka De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS), pro­ve­la je čak 20 da­na u ho­te­lu „Me­di­te­ran”. Op­šti­na Bu­dva re­zer­vi­sa­la im je smje­štaj ko­ji je ob­u­hva­tao no­će­nje sa do­ruč­kom u pe­ri­o­du od 6. do 26. av­gu­sta 2012. go­di­ne. Gra­đa­ni će za taj luk­suz pla­ti­ti 92 eura po da­nu, od­no­sno ukup­no 7.360 eura. Za ta­kav od­mor gra­đa­ni­nu Cr­ne Go­re, ka­da je pro­sječ­na za­ra­da iz­no­si­la 497 euro, tre­ba­lo je sko­ro 10 pla­ta.
Op­šti­na Bu­dva se 2011. go­di­ne oba­ve­za­la da će pla­ti­ti i lje­to­va­nje ta­da­šnjoj Se­ku­li­će­voj še­fi­ci ka­bi­ne­ta Iva­ni Bu­la­to­vić i nje­nim kćer­ka­ma M.B. i L.B. Re­zer­va­ci­je na nji­ho­vo ime va­ži­le su od 15. do 22. av­gu­sta 2011. go­di­ne. Za po­lu­pan­si­on Bu­la­to­vi­će­vih gra­đa­ni su dnev­no pla­ti­li 100 eura za Iva­nu, od­no­sno po 80 eura za nje­ne kćer­ke. Nji­hov od­mor u „Me­di­te­ra­nu” ko­štao je ukup­no 1.820 eura.
Broj re­zer­va­ci­je za­ve­den u ho­te­lu „Me­di­te­ran” za uslu­ge ko­je su pru­ži­li Se­ku­li­ći­ma i Bu­la­to­vi­ći­ma za 2011. go­di­nu je 2011/1343, a u do­ku­men­tu u ko­ji je „Dan” imao uvid na­vo­di se da je „agen­ci­ja” i „po­sred­nik” Op­šti­na Bu­dva, kod ko­je se ta­ko­đe vr­ši na­pla­ta. Re­zer­va­ci­ja za 2012. go­di­nu za­ve­dena je pod bro­jem 2012/1.
Bu­dvan­ska op­šti­na ni do da­nas ni­je pla­ti­la dav­no za­vr­še­ni od­mor Se­ku­li­ća i Bu­la­to­vi­ća. Ceh ko­ji su na­pra­vi­li za ove dvi­je go­di­ne sa­da je pred­met spo­ra ko­ji je pred Pri­vred­nim su­dom po­kre­nuo DOO Ma­e­stral turs, vla­sni­štvo Bla­ža De­di­ća, pro­tiv Op­šti­ne Bu­dva. Ukup­na vri­jed­nost ko­ju Ma­e­stral po­tra­žu­je od Op­šti­ne iz­no­si oko 50.000 eura.
Kom­pa­ni­ja Ma­e­stral turs u ste­ča­ju je već dvi­je go­di­ne, a nji­hov ra­čun je u blo­ka­di pet go­di­na. Ho­tel­ski kom­pleks „Me­di­te­ran”, ko­ji je imo­vi­na te kom­pa­ni­je, bio je se­dam pu­ta na sud­skoj pro­da­ji, ali ni­je pro­dat. Kom­plet­na imo­vi­na Ma­e­stral tur­sa pro­da­va­na je za 67 mi­li­o­na eura.
De­dić je po­znat u jav­no­sti po to­me što ga be­o­grad­ske vla­sti sum­nji­če da je za nar­ko-bo­sa Dar­ka Ša­ri­ća prao no­vac od pro­da­je ko­ka­i­na. Za njim je bi­la ras­pi­sa­na i In­ter­po­lo­va po­tjer­ni­ca.
A.T.


Naj­za­du­že­ni­ja op­šti­na

Iako zdu­šno fi­nan­si­ra od­mo­re vi­so­kih zva­nič­ni­ka, Op­šti­na Bu­dva je go­di­na­ma una­zad naj­za­du­že­ni­ja lo­kal­na upra­va u Cr­noj Go­ri. Nje­na du­go­va­nja po osno­vu kre­di­ta tre­nut­no do­sti­žu čak 68,32 mi­li­o­na eura. Bu­dvan­ska op­šti­na ni­je pre­po­zna­ta ni kao je­di­ni­ca lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve ko­ja re­dov­no iz­mi­ru­je oba­ve­ze pre­ma za­po­sle­ni­ma.


Dugačak spisak

Op­šti­na Bu­dva pla­ća­la je lje­to­va­nje za još dva li­ca. U pe­ri­o­du od 29. ju­la do 4. av­gu­sta 2011. go­di­ne u be­čić­kom ho­te­lu bo­ra­vi­li su i D.B. i D.M, za ko­je je tre­ba­lo pla­ti­ti po 90 eura po da­nu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"