Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2015-04-29 FLEŠ
Dan - novi portal
Po­li­ca­jac se tu­kao u gra­du
Di­sci­plin­ska ko­mi­si­ja MUP-a po­kre­nu­la je po­stu­pak pro­tiv vi­šeg po­li­cij­skog ko­me­sa­ra L.A., na­čel­ni­ka odje­lje­nja gra­nič­ne po­li­ci­je Plje­vlja. Pro­tiv nje­ga je po­kre­nut di­sci­plin­ski po­stu­pak zbog te­že po­vre­de slu­žbe­ne du­žno­sti. Na­i­me, po­li­cij­ski slu­žbe­nik L.A., ka­da ni­je bio na du­žno­sti, po­na­šao se su­prot­no ko­dek­su po­li­cij­ske eti­ke ta­ko što je na­kon kra­ćeg ver­bal­nog su­ko­ba fi­zič­ki na­pao D.I. On mu je ste­zao ru­ke oko vra­ta, po­ku­ša­va­ju­ći da mu na­pra­vi po­lu­gu, po­vla­če­ći ga na se­be pre­ko klu­pe na ko­joj su sje­de­li, na­kon če­ga ga je vi­še pu­ta uda­rio pe­sni­com u pred­je­lu gla­ve i tom pri­li­kom mu na­nio tje­le­sne po­vre­de.D.Ž.

Ja­bla­nu pro­du­žen pri­tvor
Vr­hov­ni sud je pro­du­žio pri­tvor Pre­dra­gu Ja­bla­nu (45), ko­ji se te­re­ti da je 30. de­cem­bra pro­šle go­di­ne ubio kom­ši­ju Raj­ka Mi­ću­no­vi­ća (74).
–Iz spi­sa pred­me­ta, od­bra­ne okri­vlje­nog, is­ka­za svje­do­ka D.M., za­pi­sni­ka o uvi­đa­ju, fo­to-do­ku­men­ta­ci­je i ma­te­ri­jal­nih do­ka­za, na­la­za i mi­šlje­nja vje­šta­ka o tje­le­snim po­vre­da­ma ošte­će­nog i ob­duk­ci­o­nog na­la­za utvr­đu­je se da po­sto­ji osno­va­na sum­nja da je okri­vlje­ni iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo zbog ko­jeg je od­re­đe­no spro­vo­đe­nje is­tra­ge. Ta­ko­đe, is­tra­ga u do­sa­da­šnjem to­ku tra­ja­nja pri­tvo­ra ni­je za­vr­še­na iz objek­tiv­nih raz­lo­ga. Iz spi­sa pred­me­ta se da­lje utvr­đu­je da je Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci 27. fe­bru­a­ra do­ni­je­lo na­red­bu o pro­ši­re­nju is­tra­ge pro­tiv okri­vle­nog zbog osno­va­ne sum­nje da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo te­ško ubi­stvo – na­vo­di se u od­lu­ci Vr­hov­nog su­da.
U da­ljem to­ku is­tra­ge po­treb­no je pri­ba­vi­ti iz­vje­šta­je o bi­o­lo­škom i tra­so­lo­škom vje­šta­če­nju i DNK-a ana­li­zi tra­go­va sa li­ca mje­sta.
–Ka­ko is­tra­ga ni­je za­vr­še­na, a ima­ju­ći u vi­du te­ži­nu kri­vič­nog dje­la ko­je se okri­vlje­nom sta­vlja na te­ret, iz­ra­že­nu kroz vi­si­nu za­ko­nom za­pri­je­će­ne ka­zne za to dje­lo, kao i da okri­vlje­ni ima bli­sku rod­bi­nu u ino­stran­stvu – dvi­je tet­ke ko­je ži­ve u Hr­vat­skoj, ovaj sud na­la­zi da po­sto­ji oprav­da­na bo­ja­zan da bi se okri­vlje­ni na­kon pu­šta­nja na slo­bo­du dao u bjek­stvo – na­vo­di se u od­lu­ci.D.Ž.

Krao kom­pju­te­re i opre­mu
Slu­žbe­ni­ci ko­tor­ske po­li­ci­je uhap­si­li su Ne­delj­ka Za­ri­ća (25) iz Uži­ca zbog sum­nje da je u ok­to­bru pro­šle go­di­ne opljač­kao pro­dav­ni­cu kom­pju­ter­ske opre­me DOO PC BUG. Na­i­me, kri­mi­na­li­stič­kom ob­ra­dom utvr­đe­no je da je Za­rić sa još jed­nim N.N. li­cem iz­vr­šio pred­met­no kri­vič­no dje­lo ta­ko što je obio ula­zna vra­ta te pro­dav­ni­ce.
– Otu­đio je 11 lap­top ra­ču­na­ra, tri ta­blet ra­ču­na­ra, 15 pu­nja­ča za pre­no­sne ra­ču­na­re, 3-4 ru­te­ra, džoj­stik, 10 pa­ri slu­ša­li­ca mar­ke „so­ni“, 10 tor­bi­ca za pre­no­sne ra­ču­na­re, 10 zvuč­ni­ka, ukup­ne vri­jed­no­sti oko 3000 eura – sa­op­šte­no nam je iz po­li­ci­je.
D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"